In vizor

Emil Boc iar OSĂ facă patinoar pe lacul de la Chios

Să fiți pregătiți cu patinele, imediat ce OSĂ dea înghețul la anul, RADP OSĂ fie abilitat de Emil Boc să intervină pe lacul de la Chios, din Parcul Central, cu un aparat de nivelat gheața care OSĂ fie cumpărat din banii rămași după achiziționarea aparatului de piroliză de la Pata Rât (știți voi care).

CITEȘTE (dacă nu știi): Miroase a ilegalitate la rampa de la Pata Rât? 10.000 TONE de gunoi din Italia sunt arse la Cluj-Napoca. În ce condiții s-a autorizat stația de piroliză?

Scăpat să caște gura în fața unui microfon de la o emisiune de chitanțier, Emil Boc zice:

”De ani de zile mă cert cu Comisia de Monumente pentru a-mi aproba, nu pentru mine, pentru a aproba orașului, construcția unui patinoar pe Lacul Chios. Vă rog să întrebați președinții și membrii Comisiei de Cultură și Urbanism a Ministerului Culturii, Comisia de Monumente, cum se numește astăzi, formată din specialiști de toate felurile pe care, evident, nimeni din oraș nu îi știe, ei sunt cei care blochează construcția unui patinoar. Ne-au spus nu de fiecare dată, nu patinoar pe Lacul Chios. Este în mod natural, era frumos, este aici. Și atunci am luat această decizie ca pentru anul viitor pe Lacul Chios să amenajăm un patinoar natural, adică va fi patinoar doar când vremea va fi de așa natură să aibă temperaturi joase, să fie înghețată apa, vom coborî nivelul apei din lac la un nivel încât să poată fi folosit ca patinoar. Am dispus RADP-ului să-și pregătească un dispozitiv, o mașină de nivelat gheața și să folosească lacul ca un patinoar natural, dar fără intervenții. Are mandat RADP-ul să se pregătească pentru această soluție naturală și să găsim o altă locație pentru un patinoar artificial. Suntem în proces de a căuta o altă locație”.

E prima dată de la ultimele promisiuni că se va face patinoar pe șine, pe plăci și pe drezin, când auzim cum îi dă și se luptă Boc cu Comisia de Monumente și ăia îi frâng patina.

Păi de ce n-ai comunicat asta, măi, Măeistrică?

Că din 2014 aflăm cum vom avea patinoar pe Chios ca la Budapesta. Dar ne-am ales doar cu un studiu de fezabilitate, ca de obicei.

Iar anul trecut, în ianuarie, făceai patinoar pe platoul din față de la Sala Sporturilor, dar nu renunțai nici la cel de pe lac. Dar nici pâs n-ai zis de cum pune talpă la proiect Comisia Monumentelor.

”Acum pe platoul de la Sala Sporturilor care se face vom avea pentru perioada de iarnă posibilitatea amenajării unui patinoar. Dacă bine îmi amintesc este o zonă care se pretează la așa ceva și evident că o vom include acolo cu posibilitatea de realizare de patinoar și vom ține cont și în celelalte proiecte pe care le avem să creăm facilități pentru patinoar”.

”Eu nu am abandonat ideea pe care o consider ușor de făcut. Mai trebuie doar punerea de acord cu Comisia de Monumente Istorice. În Parcul Central, pe Lacul Chios a fost tradițional patinoar în Cluj-Napoca. Acum cei care spun că nu va avea aspect estetic că coolerele acelea pentru gheață ar strica design-ul ansamblului istoric din Parcul Central, dar dacă judecăm deschis, rațional cred că cu tehnologia de astăzi, cu știința pe care o avem și cu modalitățile de camuflare nu cred că nu putem găsi o soluție să nu se facă. Eu nu sunt adeptul formulei nu se poate, eu sunt adeptul formulei se poate în aceste condiții”.

Alt mincinos de-al tău, trompețica ta, Dan Tarcea, declara în ianuarie 2017:

”Dacă ţin minte corect sumele, sunt prevăzuţi în buget pentru amenajarea patinoarului 3,5 milioane de euro. Dorim să cumpărăm nişte plăci plutitoare, pe care se poate amenaja patinoarul, dar care pot fi folosite şi ca podium, pentru organizarea unor concerte pe lac, sau ca terase. Este un sistem care funcţionează cu succes în ţările nordice”.

Chiar așa de minunat este să minți, de să uiți ce ai mințit?