In vizor

Emil Boc, despre carantinarea municipiului Cluj-Napoca: „O asemenea ipoteză nu este exclusă dacă lucrurile se înrăutățesc”

Scris de 411

Numărul crescut de infecții cu noul coronavirus continuă să pună autoritățile în dificultate, astfel încât contextul epidemiologic l-a făcut pe primarul Emil Boc să recunoască: „E greu, într-adevăr, cumplit de greu, cum n-a mai fost niciodată, poate, atât de greu după cel de-al Doilea Război Mondial într-o situație de pace”. În aceste condiții, edilul susține că ipoteza carantinării Clujului nu este exclusă dacă lucrurile se înrăutățesc.

În prezent, Clujul se află în top după numărul de infectări, după Sibiu, unde rata de infecție la mia de locuitori este de cca 7,4/1000 locuitori, iar Clujul se apropie din urmă cu cca 6,99/1000 de locuitori după rata de infecție. 

Tot din cauza creșterii numărului de infectări, Baia Mare a intrat în carantină pentru două săptămâni după o rată de infecție de 6,47/1000 locuitori. 

Vineri, 13 noiembrie, vor urma discuții în cadrul Comitetelor pentru situații de urgență în privința carantinării Sibiului și a orașului Alba-Iulia. 

Cât mai rezistă municipiul Cluj-Napoca?

La această oră la care vorbim nu se ia în considerare intrarea în carantină. 

Evident, o asemenea ipoteză nu este exclusă dacă lucrurile se înrăutățesc. 

Avem avantajul că facem foarte multe testări și prin asta putem să izolăm mai repede, dar în același timp gradul acesta ridicat de testări, cu aproape o medie de 3.000 în timpul săptămânii, duce inevitabil la un grad mai mare de pozitivare, dar în același timp ne ajută și mai mult pe noi să putem să izolăm și să ținem sub control”, a declarat Emil Boc la un post local de radio. 

„Din această analiză și din gradul de conformare al populației, astăzi, la ora la care vorbim, nu se impune carantinarea municipiului. 

Dar vom trăi și vom vedea. 

În perspectivă, eu am încredere că acest grad de conformare ridicat din partea clujenilor ne va ajuta să menținem situația sub control, iar prin susținerea aparatului medical, a echipei de medici, a spitalelor, de asemenea vom putea să trecem peste perioada aceasta cumplit de grea, e greu într-adevăr, cum n-a mai fost niciodată, poate, așa de greu după cel de-al Doilea Război Mondial într-o situație de pace”, a declarat Emil Boc. 

Edilul clujean a făcut în continuare apel la solidaritatea tuturor pentru respectarea regulilor sanitare impuse de Guvernul penelist în condițiile în care 413 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj, joi, iar 51 persoane au ajuns să fie internate în ATI, din care 43 din județ. Numărul deceselor a urcat la un total de 156, din care 123 din județul Cluj. 

În prezent, Clujul se situează în jurul unei rate de infecție de aproape 7 cazuri la 1000 de locuitori. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours In vizor
  HAI SĂ-I MAI PROSTIM O DATĂ: “Declarația” guvernului privind salarizarea profesorilor, publicată în Monitorul Oficial – ”soluție” dezgropată de Nicolae Ciucă din epoca Adrian Năstase: cinci ”declarații” emise de guvern și publicate în Monitor acum 20 de ani
 • Acum 5 hours In vizor
  ALBA-NEAGRA cu ”lista neagră a CNAIR”: Firma Selina reintră prin interpuși pe Autostrada Transilvania fix pe tronsonul de la Chiribiș-Biharia pe care l-a bulibășit
 • Acum 7 hours Anchete
  EXCLUSIV: Proba de sange a ucigasului Tudor Cirje a fost masluita de niste doctori penali din IML Cluj! Concluzii devastatoare ale expertului Adrian Marius Chipurici
 • Acum 7 hours Sport
  Ni s-a reproșat că dăm fake-news-uri, dar iată că e OFICIAL: Dan Petrescu a plecat de la CFR Cluj
 • Acum 9 hours In vizor
  Cum dă Emil Boc peste cap până și calendarul: luna mai a fost noul octombrie, acum aflăm că decembrie este noul octombrie. Atunci OSĂ se termine de dalat malurile Someșului ”navigabil”
 • Acum 9 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, Terapia Cluj: Mediul de afaceri, principalul vinovat pentru situația din Educație și Sănătate. Pentru că tace
 • Acum 9 hours In vizor
  Femeia varză pusă de un ficus să conducă Educația habar nu are că un memorandum nu este act normativ. Vai de ea Românie ”educată” de către impostori!
 • Acum 10 hours In vizor
  Chiar ne întrebam când OSĂ ”meargă mai departe” Centura metropolitană. Ne dă asigurări Însuși El, Maestrul, de la o emisiune de chitanțier, că ”tronsonul 2 al centurii metropolitane este scos din nou la licitație”. La prima licitație (în care era și tronsonul trei, azi dispărut), de vină a fost Drulă
 • Acum 10 hours Politica
  Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu crede, în ceea ce privește posibilitatea încetării grevei din Educație, că rațiunea va fi pe primul loc: ”Nu se pot da OUG pe legi viitoare”
 • Acum 10 hours Politica
  DE CE SĂ NU ÎNCHEIE MEDIILE PORTARII? Doar au expertiză de când stabileau cine e bolnav de Covid-19 și cine nu… Ministrul Educației anunță noi modificări în regulament, numai să se poată încheia mediile
 • Acum 11 hours In vizor
  IMAGINARUL CLUJ-NAPOCA DE UN MILION DE LOCUITORI AL LUI EMIL BOC o ia în freză de la INS: ”Populația Clujului a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 50 de ani”
 • Acum 12 hours PubliNews
  TIFF aduce un mini-cinema pentru copii în Iulius Parc. Programul este completat cu filme de Oscar, documentare și proiecții românești
 • Acum 12 hours Din oras
  Restricții de circulație în centrul Clujului pentru nou protest al profesorilor din învățământul preuniversitar. Mobilizarea sindicaliștilor români dată de exemplu de către omologii din Ungaria
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE