Rautacisme

Emil Boc, declarații dintr-o realitate paralelă: „Nu merg la sală pentru că sunt închise sălile” și „construcția metroului din Cluj va dura mai puțin decât cea a metroului din București-Drumul Taberei”

Emil Boc a vorbit ieri, 13 octombrie, într-un interviu pentru Aleph News, despre copacii urbani din Cluj, despre construcția metroului și Alianța Vestului. Avioanele despre metroul care se va face la Cluj mai repede decât cel din București – Drumul Taberei au fost preluate imediat de presa locală și națională, care a omis însă o declarație mult mai importantă.

Deși pare un subiect neînsemnat, sala, la care Emil Boc a spus că nu mai merge „pentru că sunt închise sălile”, este relevantă pentru modul în care comunică primarul Clujului în spațiul public.

„Mai mergeți la sală?”, l-a întrebat pe Boc reporterul Aleph News .

„Nu”, a răspuns primarul Clujului.

„Faceți alt sport?”, a insistat reporterul.

Emil Boc: „Nu. Nu merg la sala pentru că sunt închise sălile, și nu pot să frecventez nici piscina unde mergeam de obicei pentru înot și nici sala pentru că s-au restrâns foarte mult condițiile și în condițiile acestea nu mai merg la sală.”

Emil Boc este primar în Cluj-Napoca, un oraș în care mersul la sala a devenit, în ultimul deceniu, o adevărată cultură urbană. Săli de fitness găsești, în Cluj-Napoca, la tot pasul, și aproape toate sunt deschise.

Practic, afară e o zi însorită, iar Emil Boc afirmă că nu își pune ochelarii de soare, pentru că e 12 noaptea. În acest registru poate fi citită și afirmația sa legată de metrou. Imediat după întrebarea cu sala, reporterul Aleph News îl chestionează pe Boc:

„Construcția metroului din Cluj va dura mai puțin decât cea a metroului din București-Drumul Taberei?”

Iar Emil Boc răspunde:

„Eu cred că da pentru că noi suntem deja într-o fază destul de avansată raportat la termenul de începere a lucrărilor și oarecum se aliniază și astrele mai bine pentru noi poate decât pentru București pentru că acum Uniunea Europeană susține cu toată convingerea tot ce înseamnă tehnologii verzi nepoluante și alternative la mașină că mijloc de transport. Deci nimerim pe un context 2021-2027 în care întreagă Uniune Europeană  sprijină modalitățile alternative de la mașină. Este obiectivul Uniunii Europene că până în 2050 Uniunea Europeană să devină neutră din punct de vedere climatic, adică gazele cu efect de seră să fie practic reduse drastic, cât produci atâta să și stochezi, adică să nu produci mai multe gaze cu efect de seră decât se elimina prin proceduri, iar prin transportul alternativ la mașină, tren de mare viteză, tren metropolitan, metrou, autobuze electrice, tramvaie, prin toate aceste mijloace diminuăm gazele cu efect de seră, dioxidul de carbon din atmosfera, îmbunătățim sănătatea oamenilor, iar noi am înțeles de mult această prioritate a Uniunii Europene, se pliază pe o necesitate a noastră. Este obligatoriu că la Cluj să trecem la un mijloc alternativ la mașină, și atunci suntem în faza finalizării studiului de prefezabilitate, vom trece la studiul de fezabilitate, la organizarea licitației și la execuție, și vom putea utiliza inclusiv bani europeni pentru a începe construcția metroului.”

Cel mai probabil, așa cum sunt închise sălile în Cluj, se va construi și metroul. În sensul că nu.

Foto: click.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *