Editorial

Ciolacu, sub atenta supraveghere a lui Vasile Dîncu, are doar o soluție: schimbarea de (z)gardă

Are să ajungă lumea să-l placă pe Marcel Ciolacu. Reuşeşte ce n-au reuşit ani de zile de proteste în stradă, să ne scape de Viorica Dăncilă, Şerban Nicolae, Carmen Dan, Dănuț Andrușcă, Liviu Pleşoianu, Eugen Teodorovici şi Florin Iordache.

Sub atenta supraveghere a lui Vasile Dîncu, Marcel Ciolacu reformează Partidul.

Unii zic că ar fi o reformare reală, care va duce la dispariţia din social democraţia românească a celor mai dubioase personaje, care vor fi înlocuite de altele. Dar cum fiecare şef al PSD şi-a avut dubioşii săi, nu ştiu ce reformă ar putea fi aceasta. Poate una dubioasă? Mai ales că alţii susţin că Ciolacu ar fi omul ”serviciilor”, plantat în PSD tocmai pentru a face această “reformă” sub atenta supraveghere a lui Vasile Dîncu.

Cert este că PSD pierde constant electorat. Rezultatul final de la localele din acest an ne-au demonstrat acest lucru.

Cum v-am mai zis (mă auto-citez): “PNL a câştigat praful de pe toba bătută în opoziţie în 8 luni de guvernare haotic-pandemică, adică 34% în 2020, faţă de 34,32% în 2016. Asta după mai bine de 3 ani de ”opoziție”. Și, dacă vom compara cu votul politic ”pur”, obținut numai din forța votanților și simpatizanților PNL, care a fost de numai 29,78%, putem să ne întrebăm ce anume a câștigat PNL. Nici măcar absenteismul la vot nu justifică trâmbițarea unei victorii fără echivoc.

Decât dacă comparăm cu modul în care a luat-o în freză PSD sub înțeleptele conduceri din 2016 și până în prezent. De la 42,90% în 2016 la 31,20% sunt peste 10 procente în minus greu de explicat altfel decât de scârbirea de politicile partidului ale propriului electorat (antreprenorii și intelectualii de stânga). Iar dacă scădem procentele obținute cu ajutorul celor 11 alianțe, PSD obține un scor final de… 23,16%. Ei, da, acesta este un scor la care întreaga conducere actuală a PSD ar fi trebuit să-și facă seppuku politic în piața publică!”

Deși țara a ajuns la guvernarea liberalilor, de aproape un an, aceștia fiind veniți nu pe un val de simpatie, ci pe unul de silă față de PSD, încrederea în clasa politică actuală este aceeaşi: către zero. Nemulțumirile economice și sociale sunt potențate şi de măsurile nepopulare din perioada de criză sanitară. Cu toate acestea, PSD nu a profitat și nu a crescut în sondaje, pierzând în câteva din fiefurile tradiționale.

Acesta este contextul în care Ciolacu, sub atenta supraveghere a lui Vasile Dîncu, are doar o soluție: schimbarea de (z)gardă.

Prin urmare, după ani de muncă şi de împlinit mari angajamente în numele Partidului Social Democrat (în general) şi al fostului preşedinte Liviu Dragnea în special, Viorica Dăncilă, Şerban Nicolae, Carmen Dan, Dănuț Andrușcă, Liviu Pleşoianu, Eugen Teodorovici şi Florin Iordache nu se vor mai regăsi pe locuri eligibile pe listele Partidului la Parlamentare.

Din cauză că la PSD acum se caută persoane care au aptitudini de comunicare, aptitudini intelectuale, capacitatea de relaționare, integritate morală, leadership, rezistență și energie, dar și abilități de convingere politică.

Şi nu hahalere.

“A zis că eu sunt de vină, Liviule! A aruncat toată vina pe mine” – s-au dus să se plângă Viorica Dăncilă, Şerban Nicolae, Carmen Dan, Dănuț Andrușcă, Liviu Pleşoianu, Eugen Teodorovici şi Florin Iordache, la vorbitor, lui Liviu Dragnea.

“Cine?”

“Cum cine? Marcel Ciolacu. Și nici măcar nu mi-a spus-o el, personal. L-a trimis pe Vasile Dîncu să-mi spună”.

“Și ce, voiai să te certe Marcel Ciolacu în persoană? Voiai să te facă hahaleră?”

“Nu știu, Liviu, dar mi-ar fi plăcut să mă cheme și pe mine la Consiliul Naţional, ca pe Marian Oprişan. Pe mine de ce nu mă cheamă la Consiliul Naţional? Ce, eu nu merit la Consiliul Naţional? Spune, Liviu, nu merit?”

– Veorica (Şerbane, Carmencita, Dane, Genule, Liviuţ, Florinele), îți spun cu mâna pe inimă: dacă aș fi Marcel Ciolacu, te-aș chema în fiecare zi la Consiliul Naţional ca să-ți zic că ești hahaleră.”

Şi, gata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *