Politica

Emil Boc consideră că consumă energie şi se consumă degeaba dacă dă explicaţii despre proiectele sale faraonice (unul inutil, metroul) de infrastructură. Tot clujenii sunt vinovaţi că-i explică lui cum persistă în poveşti nesustenabile

Noi ştim, am şi demonstrat-o de 7 ani, zi de zi, că lui Emil Boc îi stau în gât şi-n coaste criticile la activitatea şi proiectele întârziate sau prost realizate, sau aflate în derulare și a celor care OSĂ se se facă în oraș (mai ales din vorbe), cum ar fi metroul (un proiect inutil şi păgubos). Despre drumurile de legătură şi Centura Metropolitană nimeni nu critică nimic, dar, insidios, Emil Boc le aruncă la grămadă în discuţia despre cât de perfizi sunt ccei care-l critică. Şi care sunt plătiţi, dom’le, să îl atace pe Însuşi El, Maestrul şi Primarul Nostru, Centrul Imaculat – aşa că el „nu ar mai trebui să își consume inutil energia”.

Câinii latră, caravana cu orbi şi surzi trece, până cade-n prima groapă.

„Am observat ca tendință. Cei care critică cel mai mult problema aglomerării și a congestiei sunt cei care critică cel mai mult proiectele de descongestionare, cum ar fi metrou, centură, tren metropolitan sau legătura Clujului cu autostrada. Mi-am dat seama că eu îmi consun energie inutil să încerc să-i convig pe unii, care oricum sunt setați în direcția asta, doar să nege tot, să dărâme tot. Cei care se plâng că este aglomerație sunt cei care se plâng de ce se face”, a declarat Emil Bocla la una dintre emisiunile sale de chitanţier.

Aşa că Maestrul s-a decis să rămână nemuritor şi rece.

„Asta e democrația, trebuie să o acceptăm, dar să ne concentrăm pe lucrurile pe care putem să le facem pentru Cluj. Nu o să putem să-i convingem”, a spus primarul care s-a referit și la „mass media” și la membri ai socități civile, care sunt „tot timpul aceeași. Nu am nimic cu critica, face parte din logica societății democratice… Ce mă deranjează pe mine este dezinformarea și reaua-credință inenționată. Când știi ca nu e adevărat, când ești plătit să dezinformezi sau să linșezi”.

Cică informația publică este „distorsionată” deliberat de unii „motivați financiar” sau pe baza de linșaj public. Este ca şi cum ar fi vorbit de funie în casa spânzuratului…