Eveniment

Emil Boc: „Când ajungem la 50% rată de vaccinare la Cluj-Napoca dăm drumul la programul Vinerea Verde”

Primarul Emil Boc a anunțat, astăzi, în ședința de Consiliu Local că programul Vinerea Verde care permite circulația gratuită cu transportul în comun în municipiu în fiecare vineri, va intra în vigoare de îndată ce rata de vaccinare în Cluj-Napoca va fi de 50%. Acum, nivelul de imunizare a populației se apropie mult de 50%. Acest program a fost anunțat încă de acum câteva luni, dar nu a fost aplicat.

„Prin acest program se acordă gratuitate, în fiecare vineri, pentru toți cei care aleg să circule cu transportul în comun în Cluj-Napoca. Costurile generate de acest program vor fi suportate de CTP și se va aplica metoda compensației, cu alte cuvinte, Primăria va plăti costul suplimentar dacă este necesar. Anul acesta avem deja în buget 7 milioane lei alocați. Deja, compania se pregătește să solicite o compensare ca urmare a problemelor pe care le-a avut până acum din cauza pandemiei”, a declarat Boc, la începutul ședinței de astăzi.

Introducerea acestui program de gratuitate la transportul în comun este condiționată de creșterea ratei de vaccinare în municipiu. Inițial, conducerea Primăriei nu a anunțat nimic despre existența acestei condiționări.

„Când ajungem la 50% rată de vaccinare la Cluj-Napoca dăm drumul la programul Vinerea Verde pentru a marca acest prag psihologic și să spunem că oferim clujenilor această facilitate. Poate fi de săptămâna viitoare, poate fi oricând. De îndată ce primim datele de la Direcția de Sănătate Publică a doua zi dăm drumul la Vinerea Verde. Mai avem 7500 de persoane de vaccinat până când vom atinge rata de 50% de vaccinare”, a conchis Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *