Vocea ta

Emil Boc bate toba cu un sprijin de 175 000 de euro pentru 2 orașe din Ucraina și 3 din Republica Moldova. Clujenii îi bat obrazul că nu sprijină muritorii noștri de foame

Scris de 665

Primarul Emil Boc bate toba electorală, pe pagina sa de Facebook, unde anunță un sprijin de 175 000 de euro pentru 2 orașe din Ucraina și 3 din Republica Moldova. Clujenii însă, în număr mare, îi bat obrazul, prin intermediul comentariilor, că nu îi sprijină cu acești bani pe muritorii noștri de foame.

Inflația galopantă, creșterile enorme de prețuri la energie și la carburanți, scumpirea alimentelor, a chiriilor ș.a.m.d. i-au dus deja pe cei nevoiași la limita supraviețuirii. Nu mai vorbim despre „refugiații” de la Pata Rât, care au trăit întotdeauna în condiții inumane, pentru acești clujeni Primăria negăsind încă resurse pentru a le oferi șansa unui trai decent.

Din impozitele și taxele locale, mai sunt încă multe de realizat la Cluj-Napoca, atât din punct de vedere social, cât și pentru infrastructură. Nimeni nu spune că nu ar trebui ajutați refugiații din Ucraina, dar și pentru nevoiașii români ar trebui făcut mai mult, dacă tot sunt bani de dat.

„Sprijin de 175.000 EURO pentru 2 orașe din Ucraina și 3 din Republica Moldova. Maratonul continuă!

Astăzi, 19 Aprilie 2022, un transport umanitar format din 3 camioane de mare tonaj cu produse alimentare, medicamente, produse de igienă și materiale suport a plecat către Ucraina și Republica Moldova. Valoarea transportului este de 175.000 de EURO (60.000 de EURO provin de la orașul înfrățit Dijon, Franța). Finanțarea a fost asigurată din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca.

În decursul zilei de mâine, alte 2 camioane se vor îndrepta spre zonele care au nevoie de ajutor din Ucraina și Republica Moldova. În semn de solidaritate cu eforturile depuse atât de autoritățile locale cât și de societatea civilă, municipiul Cluj-Napoca s-a alăturat demersurilor pentru a asigura suport cetățenilor greu încercați din orașele Solotvino (Ucraina), Novovolynsk (Ucraina), Chișinău (Republica Moldova), Ungheni (Republica Moldova) și Cahul (Republica Moldova). (…)

Subliniez încă o dată că acesta este un maraton, nu un sprint!! Le mulțumesc tuturor celor implicați pentru mobilizarea de până acum și îi rog să rămână în continuare la fel de entuziaști în a sprijini poporul ucrainean!”, a anunțat ieri primarul Boc, pe pagina sa electorală de Facebook, unde a postat, printre altele, și următoarea fotografie, în care flutură steaguri cu viceprimarul Tarcea:

O parte dintre comentatori l-au felicitat pe Emil Boc pentru ajutoarele trimise, dar mulți i-au reproșat că împarte resursele în străinătate, în timp ce săracii noștri sunt lăsați să se descurce singuri.

Vă redăm câteva dintre comentariile clujenilor:

Elena Huzuiu: „Cu tot respectul, domnule primar, banii aceștia îi puteați folosi în multe alte situații, la noi în oraș, spre exemplu fluidizarea intrărilor și ieșirilor în oraș, aveți arhitecți care va pot ajuta, iar dacă doriți un oraș verde, ma bucur, atunci ați putea face niște parcări enorme în afara orașului, în care toți care vin în Cluj Napoca să își lase mașinile acolo și sa meargă cu troleu, tramvai (fără taxi) doar auto utilitare pentru magazine, iar firmele mari care necesită transporturi de camioane scoase în afara orașului într-un parc industrial, ați ajuta foarte mult Clujul și oamenii de afaceri, părerea mea.”

Elena Huzuiu: „…și ceva alimente pentru batrânii înfometați din satale saraci ale țării????”

Vasile Zamfir: „Felicitări, d-le primar, bine că pensionarii noștri rabdă foame de sărbătorile pascale. La viitoarele alegeri sper să nu aveți pretenții de la pensionari. Sărbători fericite vă doresc.”

Calin Alexandru Szilagyi: „Da pentru cei de pe străzile din orașul smart de cinci stele, Piața Mărăști, piața Mihai Viteazul, cei de pe aproape toate străzile, cei din Pata Rât, care nu au ce mânca, nu ați găsit 200 000 de euro? Bravo celor ce-l felicită, nu-i bai, de ai noștri nu trebuie să aibă nimeni grijă, doar este orașul de cinci stele!”

Lucretia Capries: „Vor doar reclame, dar în curtea lor nu se uită câți români sunt pe drumuri fără case, alții nu au bani pentru întreținere, iar noi ne lăudăm că trimitem bani la alții. Oare cei saraci din acele țări ajung la banii aceștia sau tot cei ce au profită de ei? Vai, ce ne mai lăudăm!”

Edmond Jiga: „Și la Pata Rât au nevoie urgentă zeci de familii nevoiașe!”

Katalin Nagy: „Dați tot! Nu-i ajutați pe proprii cetățeni, trimiteți totul pentru întreținerea războiului!”

Adina Pop: „Și pentru noi nimic? Noi, care muncim zi și noapte și împărțim banii cu statul român, nouă nu ne dați nimic? Avem copii la școală, toate sunt scumpe, iar voi donați străinilor?”

Cosmin Paul Tare: „Dacă erau banii tăi puteai să te lauzi, dar nu din banii clujenilor, sunt destule persoane care au nevoie de ajutor în Cluj!!!”

Jeni Magdas: „Puteați să le dați la cei săraci de la noi care nu au ce pune pe masa de Paște și nu au un acoperiș deasupra capului!!! La ucraineni mai înțeleg, dar la moldoveni ca ce chestie le dați, că nu sunt mai săraci ca la noi???”

Ionut Rus: „Și în Cluj încă sunt case fără canalizare.”

Melania Cosma: „Foarte bine, dar când faci curățenie în Pata Rat?”

Andreea Catinas: „Bine că noi românii trăim cu minim pe economie mulți dintre noi și ne ducem traiul de pe o zi pe alta! Nu am nimic cu ucrainenii, imi pare rău de ei, dar ar trebui să ne uităm în același timp și la noi în ogradă.”

Cosmina Cosmina Cosmina: „Dar noi când am plecat din România pentru o viață mai bună, pe noi ne-au ajutat străinii, nu? Că mai refugiați suntem noi, românii, decât ăștia. Că în țară este foamete. Mai bine sunt ei văzuți decât noi românii în țara noastră. Dar pe săracii de la noi cine îi ajută? De ce nu batem joc de semenii noștri? Eu am plecat că tata și fratele meu are pensie 375 tata și fratele meu 375. Așa că, câți mai sunt din ăștia? Mi-e rușine să zic că sunt din România. Îmi pare foarte rău pentru că am fost mândră că sunt din Cluj. Vă rog fără jigniri. Doamne ajută la toți românii!”

Marius Adrian Tarta: „De refugiații tăi când ai grijă, domnul primar? Dorm în barăci improvizate din carton, scânduri, resturi etc. și se spală în lighean. Cât poți să mai ascunzi mizeria sub preș? Cu banii ăia le ridicai un imobil.”

Gabriela Ganescu: „Pe ai noștri i-ați aranjat!!”

Mihai Florea: „Am văzut o mașină de spălat. Nu o trimiteți, o fură rușii”

Gaby Popp: „Da și Moldova îi în război, că nu știam?”

Adrian Stănilă: „Înseamnă că în Cluj totul este OK!”

Ιαννης Τεκσα: „D-le Boc, dar celor săraci compatrioți ce ajutor la dați?? Impozite mai mari???”

Alexandru Daniel Covaci: „Și pentru românii săraci din Cluj-Napoca, când îi ajutați???”

O-wii Ovi: „Nu mai bine ne vedem de “REFUGIAȚII” noștri? Avem bătrâni care nu au ce mânca și noi facem gesturi umanitare. Foarte frumos.”

Gabor Sz Dudas: „Hai că Ucraina înțeleg până la un punct (bine că au oprit exporturile de grâu :))))) și noi le trimitem ajutoare), dar pentru Republica Moldova ajutoarele în valoare de…? Pentru Moldova, serios? Da ce, au intrat și ei în război?”

Cojocaru Geanina: „Domnu Boc, pe mine m-ai întrebat dacă am ce pune pe masa de Paște?? Tu crezi că pe mine mă interesează de ăia?? 2000 de lei chiria lunară.”

Cutcan Silviu: „Mai bine direcționați banii către spitale și azilele de bătrâni! Ajutați Ukraina să învețe copiii români în limba română!!”

Marius Tarta: „Și săracii Clujului când?”ULTIMA ORĂ

 • Acum 10 mins Din oras
  Clujul ECO: La 3 ani de când a devenit obligatorie, colectarea deșeurilor pe fracții a ajuns la cca 15%. «La nivel național, procentele sunt cam aceleași», se justifică autoritățile
 • Acum 13 mins Jos palaria
  Președintele Ungariei aleargă prin Parcul Central din Cluj-Napoca
 • Acum 13 mins Din oras
  Cât mai rezistă rampa temporară de gunoi a orașului? Ce planuri are Primăria cu deșeurile de la Pata Rât
 • Acum 1 hour Justitie
  CÂND JUDECĂTORUL E PREOCUPAT DE CAMPANIA ELECTORALĂ PENTRU CSM, delerul de etnobotanice rămâne liber pe străzile Clujului
 • Acum 2 hours Din oras
  Nicolae Ciucă, “Aaaăăă…. Ăăaaă..”, la Cluj: “Acolo unde sunt administraţii liberale, lucrurile se mişcă altfel şi sunt orientate spre dezvoltare, inovare, cercetare şi modernizare. Am să cer licenţă pentru export, o să fiu un promotor al Clujului, dacă îmi daţi voie!”
 • Acum 19 hours Afacerea zilei
  Rottaprint Apahida, prima tipografie flexografică din România, a avut anul trecut profit de peste o jumătate de milion de euro
 • Acum 20 hours De cartier
  Viceprimarul Dan Tarcea despre Baza Sportivă La Terenuri: “Așa cum arată acum lucrările de acolo și ritmul de lucru de acum suntem optimiști și credem că vor fi realizate”
 • Acum 21 hours De cartier
  În orașul cu „cea mai bună calitate a vieții”, cel mai mare cartier mustește de gunoaie și noroaie
 • Acum 21 hours De cartier
  Clujenii cer semaforizarea intersecției din Borhanci, autoritățile se mai gândesc: «Este o situație extrem-extrem de aglomerată acolo… Opțiunea este dată la specialiști, să ne spună»
 • Acum 22 hours Rautacisme
  Lucrări publice cu viață scurtă, dar de cea mai bună calitate! Dalele noi, mândria Clujului, au crăpat și în jurul BT Arena
 • Acum 22 hours Din oras
  În weekendul ăsta, Festivalul Gastronomic Culinăria îți dă acces la grădina secretă a Restaurantului Da Pino unde vor cânta Grigore Leșe, Luiza Zan și trupa TRIGON
 • Acum 22 hours Din oras
  Lista problemelor descoperite de Primărie la proiectul de modernizare a Bulevardului 21 Decembrie 1989
 • Acum 22 hours De cartier
  Imagini nerecomandate minorilor – În parkingul Negoiu, din fundul Mănășturului, vandalii mânjesc pereții nestingheriți de Poliția Locală
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE