Rautacisme

Emil Boc anunță un „culoar de biciclete și pietonal Gilău-Florești-Cluj-Apahida”. Clujenii remarcă: „Asta daca vrei sa mergi pe jos din Gilău la Apahida”

Scris de 701

În cursul zilei de ieri, primarul „eco, nu ego” Emil Boc  a anunțat pe pagina sa electorală de Facebook faptul că în Consiliul Local Cluj-Napoca a fost aprobat culoarul de biciclete și pietonal Gilău-Florești-Cluj-Apahida.

În urma realizării acestui proiect, cei care vor dori să evite statul bară la bară în traficul infernal vor putea merge pe jos de la Gilău până în Apahida, după cum a  remarcat un comentator sub postarea edilului liberal.

„Proiectul de hotărâre privind Acordul de asociere între Municipiul Cluj-Napoca și Comuna Gilău, Comuna Florești și Comuna Apahida, pentru realizarea, în parteneriat, a Studiului de Fezabilitate, a Planului Urbanistic Zonal (P.U.Z.), a documentației tehnice pentru autorizația de construire (D.T.A.C.), precum și a tuturor studiilor conexe obiectivului de investiții „Amenajare coridor de mobilitate urbană durabilă (pietonal și velo) de-a lungul râului Someș” a fost aprobat în ședința Consiliului local Cluj-Napoca din 7 martie 2022.

Coridorul de mobilitate urbană durabilă (pietonal și velo) de-a lungul râului Someș reprezintă unul dintre proiectele fanion ale Planului de Mobilitate Durabilă 2021-2030. Acest proiect se alătură marilor proiecte de infrastructură (metrou și centură metropolitană) ale orașului.

Obiectivul culoarului de mobilitate nemotorizată este de a conecta Municipiul Cluj-Napoca cu zona sa metropolitană. Pe lângă utilitatea oferită în materie de mobilitate urbană, coridorul va fi o atracție în sine pentru cei aflați în căutarea unor activități de agrement. Astfel, râul Someș va fi transformat într-un element natural valoros care contribuie la dezvoltarea orașului din două perspective: cea ecologică și cea a mobilității sustenabile”, a precizat primarul Boc în postarea sa.

Clujenii obișnuiți cu vechiul Someș navigabil doar pentru tonele de gunoaie, cu malurile fetide ale apei, pline de deșeuri, cei care speră mai degrabă la o îmbunătățire a infrastructurii rutiere, fiindcă pe distanțe mari clima și relieful Clujului nu permit deplasarea velo-pietonală decât pentru cei antrenați, echipați corespunzător și cu o condiție fizică foarte bună, au comentat:

„Veci!”, a remarcat sec Adrian Pintea.

„Te împiedici, că nu verifică nimeni firma care pune granitul de 15 cm grosime, ar trebui să vină un Piedone și la Cluj”, a sesizat Greta Felicia.

„Domnule primar Boc, dar Spitalul de Urgență pe când se face, că de cel puțin 8 ani ne tot lăudăm și acolo cresc bălării?”, a întrebat Yby Balaci.

„Nu avem străzi să circulăm și primarul mută Someșul??” a întrebat retoric și Greta Falicia.

„O să facem, o să avem… până atunci doar blocuri!”, a remarcat Iordache Constantin.

„Și pe unde puneți pistele, în zona de oraș cu blocuri, case, poduri? Vise, ca și centura metropolitană și metroul!!!”, a comentat George Grecu.

„Asta da. Ai rezolvat traficul aglomerat, tovarășe. Nu vrem centuri ocolitoare, nu vrem inele de trafic, nu vrem drum metropolitan. Nu”, a scris ironic Chanel Chelleref.

„Asta ne lipsea, da-i încolo pe aia cu mașinile”, a comentat sarcastic și Răzvan Moldovan.

„Asta daca vrei sa mergi pe jos din Gilău la Apahida”, a conchis Andrei Suciu.ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours FOTOGRAFILA
  ”Numele meu e Pupu mic și v-am dat un Pupu mare, alături de Maestrul meu de Promisiuni electorale”
 • Acum 4 hours Justitie
  POZIȚIA CRINULUI. Întrebat dacă DNA se va sesiza în afacerea mașinilor BMW cumpărate de Poliție de la prietenul lui Klaus Iohannis, șeful DNA ne anunță că: ”Este posibil orice”
 • Acum 6 hours Jos palaria
  În Cluj-Napoca au fost montate 5 defibrilatoare în spații publice
 • Acum 6 hours Din oras
  OSĂ fie bine: Nu este gata ”lucrătura” de pe Kogălniceanu, dar s-a pornit șantierul de pe Universității. Studenții se vor parașuta la cursuri. Clujenii vin în Centru cu metroul
 • Acum 7 hours Politica
  Ministrul Muncii, Marius Budăi: ”Trebuie și vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie”
 • Acum 8 hours Editorial
  Un infractor nu recunoaște infracțiunea când se știe apărat de o gașcă de inși de același fel cu el
 • Acum 9 hours PubliNews
  ROMÂNIA: PE PODIUM LA CAMPIONATUL EUROPEAN
 • Acum 10 hours Sanatate
  Cluj: Vaccinare gratuită împotriva gripei. Cine sunt beneficiarii
 • Acum 11 hours Eveniment
  În zonele cu mai multe accidente se va plăti un RCA mai scump. Județul Cluj este pe locul trei la accidente în prima jumătate a anului 2022
 • Acum 12 hours Eveniment
  Un cerb a fost lovit cu mașina în Bonțida. Șoferul a ajuns la spital, animalul a murit
 • Acum 23 hours Eveniment
  Polițiștii au tras focuri de armă într-o localitate din Cluj, după ce un tânăr i-a tras un pumn în față unuia dintre ei
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  FELICITĂRI BOC pentru o asemenea lucrare de ”dorel” cu diplomă! Pe unde se mai duc riveranii la serviciu, la cumpărături, la școală, pe unde vine Ambulanța?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE