Eveniment

Emil Boc anunță o nouă „premieră” în prag de iarnă: containere securizate pentru biciclete

În prag de iarnă, după ce a scos tarabele producătorilor clujeni afară din piețe și i-a lăsat să-și comercializeze marfa la limita de îngheț pe o vreme rece de noiembrie, primarul Emil Boc mai anunță o „premieră” națională: containere securizate pentru biciclete. Potrivit reprezentanților Primăriei, această măsură vine în completarea pistelor de biciclete discontinue care dau bătăi de cap bicicliștilor.

CITEȘTE ȘI: Pe un frig de noiembrie, producătorii clujeni sunt goniți din piețe, cu tot cu tarabe, sub cerul liber

„Premieră la Cluj-Napoca: noi containere securizate cu 100 locuri pentru biciclete

Dezvoltarea rețelei de piste de biciclete și încurajarea utilizării mijloacelor de transport alternative la mașină reprezintă principalele motive pentru care Primăria Cluj-Napoca investește în amenajarea unor spații securizate în care cetățenii sa își poată lăsa în siguranță bicicletele”, anunță primarul Emil Boc pe pagina sa de socializare. 

În prag de iarnă, când temperaturile scad până la zero grade, Primăria anunță că a pus în premieră două containere securizate – într-un singur cartier din oraș – unde se pot parca 100 de biciclete. 

Cele două containere au cca 76/mp garaj, sunt vopsite în verde, se alimentează cu panouri solare, sunt dotate cu un sistem de supraveghere și au costat peste 233.000 lei fără TVA, adică aproximativ 50.000 de euro. Aceste containere au fost amplasate în carierul Între Lacuri, pe strada Tulcea nr. 21 și nr.29.

„Realizarea” administrației locale a fost posibilă după demolarea zecilor de garaje din cartierul Între Lacuri. 

„Pentru securitate au fost instalate câte 3 camere de supraveghere video, sistem complet de tip senzor cu transmitere avertizări tip SMS și iluminat tip LED cu senzor crepuscular. 

Sistemul de alimentare cu energie electrică are la bază panouri solare fotovoltaice.

Valoarea investiției este de 233.527 lei fără TVA”, anunță Emil Boc pe facebook.

 

Primăria Cluj-Napoca a demolat zeci de garaje și a trasat parcări la sol în locul parkingurilor amenajate.

În prag de iarnă, pentru a stimula utilizarea transportului alternativ, administrația locală a realizat două depozite securizate în care bicicliștii își pot parca bicicletele, pe baza unui abonament, în contextul în care pistele de bicicletă realizate la nivelul municipiului Cluj-Napoca sunt în continuare discontinue, încep de nicăieri și se termină nicăieri. 

 

 

 

 

 

sursa foto: emilboc/facebook.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *