Eveniment

Emil Boc anunță o nouă „premieră” în prag de iarnă: containere securizate pentru biciclete

Scris de 81

În prag de iarnă, după ce a scos tarabele producătorilor clujeni afară din piețe și i-a lăsat să-și comercializeze marfa la limita de îngheț pe o vreme rece de noiembrie, primarul Emil Boc mai anunță o „premieră” națională: containere securizate pentru biciclete. Potrivit reprezentanților Primăriei, această măsură vine în completarea pistelor de biciclete discontinue care dau bătăi de cap bicicliștilor.

CITEȘTE ȘI: Pe un frig de noiembrie, producătorii clujeni sunt goniți din piețe, cu tot cu tarabe, sub cerul liber

„Premieră la Cluj-Napoca: noi containere securizate cu 100 locuri pentru biciclete

Dezvoltarea rețelei de piste de biciclete și încurajarea utilizării mijloacelor de transport alternative la mașină reprezintă principalele motive pentru care Primăria Cluj-Napoca investește în amenajarea unor spații securizate în care cetățenii sa își poată lăsa în siguranță bicicletele”, anunță primarul Emil Boc pe pagina sa de socializare. 

În prag de iarnă, când temperaturile scad până la zero grade, Primăria anunță că a pus în premieră două containere securizate – într-un singur cartier din oraș – unde se pot parca 100 de biciclete. 

Cele două containere au cca 76/mp garaj, sunt vopsite în verde, se alimentează cu panouri solare, sunt dotate cu un sistem de supraveghere și au costat peste 233.000 lei fără TVA, adică aproximativ 50.000 de euro. Aceste containere au fost amplasate în carierul Între Lacuri, pe strada Tulcea nr. 21 și nr.29.

„Realizarea” administrației locale a fost posibilă după demolarea zecilor de garaje din cartierul Între Lacuri. 

„Pentru securitate au fost instalate câte 3 camere de supraveghere video, sistem complet de tip senzor cu transmitere avertizări tip SMS și iluminat tip LED cu senzor crepuscular. 

Sistemul de alimentare cu energie electrică are la bază panouri solare fotovoltaice.

Valoarea investiției este de 233.527 lei fără TVA”, anunță Emil Boc pe facebook.

 

Primăria Cluj-Napoca a demolat zeci de garaje și a trasat parcări la sol în locul parkingurilor amenajate.

În prag de iarnă, pentru a stimula utilizarea transportului alternativ, administrația locală a realizat două depozite securizate în care bicicliștii își pot parca bicicletele, pe baza unui abonament, în contextul în care pistele de bicicletă realizate la nivelul municipiului Cluj-Napoca sunt în continuare discontinue, încep de nicăieri și se termină nicăieri. 

 

 

 

 

 

sursa foto: emilboc/facebook.comULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours In vizor
  Cu mobilizare, la sfârșitul acestui an, OSĂ avem inaugurat un nou tronson al Autostrăzii Transilvania
 • Acum 2 hours Politica
  Guvernul vrea să își creeze propria companie de asigurări: polițele RCA, prețuri controlate de stat. Ciucă: “Am discutat cu CEC și ASF”
 • Acum 2 hours PubliNews
  Peste 1.000 de articole vestimentare se transformă în fapte bune, la târgul ReClothing, din Iulius Mall Cluj
 • Acum 3 hours Eveniment
  POATE DEVENI UTIL ŞI INUTILUL ŞURUBARU: SOS Cluj cere reinstalarea barierei plutitoare pentru deșeuri pe Someș. Cantitatea de gunoaie din râu e imensă
 • Acum 3 hours In vizor
  Transtelex: Regizorul Tompa Gabor l-a invitat la Cluj Napoca pe Janos Drabik, conspiraționistul-șef al Ungariei, recunoscut pentru teoriile lui despre cum controlează lumea evreii și masonii
 • Acum 3 hours Vocea ta
  #CMID: Țeapă dată cetățeanului, sub pavăza autorităților
 • Acum 3 hours Eveniment
  Blue Air intră în insolvenţă
 • Acum 4 hours In vizor
  PE CINE SĂ MAI CREZI? Federația Română de Fotbal anunță că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de afişare a hărții Ungariei Mari: „Revizionismul nu este acceptat în fotbal”
 • Acum 4 hours Politica
  Marcel Ciolacu: Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere
 • Acum 5 hours In vizor
  Csaba Asztalos, reacție fermă după ce maghiarii au primit acceptul să folosească harta Ungariei Mari: „Nu știu ce au avut în cap”
 • Acum 5 hours Eveniment
  Regizorul clujean Tompa Gábor va fi DECORAT cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler al Republicii Franceze
 • Acum 5 hours Straineze
  CU BĂŢUL PRIN GARDUL NAŢIONALISMULUI DE JOASĂ SPEŢĂ: Federația de Fotbal de la Budapesta susține că a primit permisiune de la UEFA de a folosi pe drapeluri simbolul Ungariei Mari la partidele naționalei maghiare
 • Acum 5 hours In vizor
  Federația națională a părinților cere măsuri urgente pentru combaterea consumului și traficului de droguri în rândul tinerilor: Ministerul de Interne și Agenția Antidrog să își regândească sistemul de combatere, prevenție, intervenție și consiliere
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE