Din oras

Emil Boc a inventat biroul mobil de propagandă. Cine sunt “ghiobălşii” municipalității?

A fi angajat la “a stat”, pentru mulți funcționari înseamnă doar „a sta”. Timpul trece, leafa vine pe banii contribuabilului – care plătește, fără ca statul (funcționarii, administrațiile locale) să îi ofere prompt și eficient ceea ce îi promite. Nici angajaţii Primăriei Cluj-Napoca nu fac excepţie de la regulă, motiv pentru care, de cele mai multe ori, în timpul orelor de program îşi permit să iasă la shopping imediat ce semnează condica de prezenţă. Există printre ei câțiva cu categoria de privilegiat cu statut special care au onoarea de a face PR pentru Emil Boc în timpul orelor de program, pe banii clujenilor, în afara atribuțiunilor de serviciu. Suntem primii care să promovăm comunicarea pe care acești funcționari superiori ar trebui să o facă cu privire la munca lor, chiar și în timpul orelor de program, cu ceea ce nu suntem de acord este neobrăzarea cu care aceștia fac discriminare comunicațională. Dacă o fac de capul lor, înseamnă că nu pricep nimic din rolul și rostul lor prin Primărie. Dacă o fac la instigarea umorilor personale ale lui Emil Boc, acesta nu a înțeles nimic din rolul și rostul său în Primărie, mai mult, nu pricepem de unde-și permite să-și trateaze personalul ca pe argații de pe propria moșie pe care poate să-i mâne după bunul său plac să comunice numai unde se simte el confortabil. Nu pe bani publici, în timpul orelor de program, se face discriminare comunicațională!

Directorii din Primăria Cluj-Napoca fac, servicii de comunicare cu scop propagandistic – că o fac numai unde li se ridică mingea la fileu să se laude cu nerealizările pe post de realizări și cu promisiunile pe post de împliniri, în timpul programului când ar fi de presupus că au alte atribuții de serviciu. În consecință, fac propagandă pentru Emil Boc și PNL Cluj pe bani publici. Aceasta este realitatea. Ziar de Cluj  a solicitat primăriei Cluj-Napoca, în baza unei cereri pe Legea 544, dacă Marcel Bonţidean, Ovidiu Cîmpean, Gheorghe Şurubaru și Dan Tarcea au beneficiat de zile de concediu atunci când au vorbit despre suma realizărilor mărețe realizate în mandatul lor și mai ales al lui Emil Boc personal, la ora 10 dimineaţa la Napoca FM.

Solicitarea transmisă către biroul mass media a ajuns şi pe la Biroul de Poliţie Locală, fapt ce l-a iritat nespus de tare pe Marcel Bonţidean care a tunat şi fulgerat prin birouri afirmând că informaţia cu privire la “când îşi ia el concediu” este o informaţie cu caracter confidenţial (o fi fiind secret de serviciu ce face pensionarul de lux al municipiului pe banii clujenilor, te pomenești). Viceprimarul Dan Tarcea, mai ordonat decât cei trei angajaţi, şi-a consultat agenda şi a anticipat motivul pentru care Ziar de Cluj a dorit să afle ce a făcut în anumite zile cei patru platiţi din bani publici. Așa am aflat că au fost la radio să le vorbească cujenilor cât de frumos e la Cluj, despre marile proiecte pe care le face primăria atunci când le promite (important este că nu contează anii, cât faptul că există o finalitate, atunci când există), despre parkinguri, investiţii şi proiectele pe fonduri europene, care trebuiesc prezentate ca fiind realizări, nu ratări de pe urma cărora plătim din buzunare că nu s-au realizat la timp. 

Ziar de Cluj a întrebat dacă viceprimarul Dan Tarcea a beneficat de cocendiu de odihnă sau orice altă modalitate de zile libere în 09.02.2017, 15.12.2016, 03.11.2016, 08.09.2016. Dacă Ovidiu Cîmpean directorul Direcției de Dezvoltare Locală Cluj a beneficiat de zile libere în: 06.12.2016 respectiv 10.11.2016?  Dacă city managerul Clujului Gheorghe Șurubaru a avut zi liberă în 13.10.2016? Dacă Marcel Bonțidean, șef Poliția Locală Cluj-Napoca şi-a luat liber în 13.10.2016? Demersul jurnalistic a fost iniţiat pentru a le arăta clujenilor că oamenii plătiţi din bani publici pierd vremea în timpul orelor de program pentru a face propagandă proiectelor promise de un deceniu de Emil Boc, multe dintre acestea rămase doar la stadiul de vorbe şi zburdă zglobii și vorbăreți ca niște vrăbiuțe harnice pe undele radioului prietenos. Dar devin muți ca niște lebede când sunt întrebați despre aceleași lucruri de către Ziar de Cluj și NCN (de exemplu). 

“Prin prezenta în răspuns la solicitarea dumneavoastră vă comunicăm faptul că persoanele menţionate de dumneavoastră nu au beneficiat de cocendiu  în 09.02.17, 15.12.2016, 03.11.2016, 08.09.2016, 06.12.2016, 10.11.2016, 13.10.2016 respectiv 13.10.2016.” cu stimă Biroul Massmedia. 

QED!

Și mai avem ceva de subliniat cu privire la ipocrizia orațională a lui Emil Boc, la modul în care împroașcă cu cuvinte în care nici el nu crede.În 31 martie, Emil Boc prezent la Congresul Naţional de Istorie a Presei, a afirmat că „presa face istorie prin ceea ce relatează” .

„Felicit Asociația Română de Istorie a Presei cu prilejul împlinirii a 10 ani de la înfiinţare! Cu această ocazie a avut loc la Cluj-Napoca, astăzi, Congresul Naţional de Istorie a Presei. În cuvântul de deschidere am salutat prezența la Cluj a reprezentanților din întreaga țară a Asociației Române de Istorie a Presei, a cadrelor didactice universitare și a jurnaliștilor și am accentuat dimensiunea universitară a municipiului Cluj-Napoca. De asemenea, am subliniat faptul că presa face istorie în fiecare zi și *este* istorie prin ceea ce relatează. Presa are un rol fundamental în înțelegerea prezentului, dar și de a cunoaște trecutul, prin prisma realității vremii pe care o reflectă. Presa va rămâne cu siguranță, indiferent de evoluție, tendințe și tehnologie, cel mai important mod de a ne cunoaște prezentul și de a ne interpreta trecutul.

Bla-bla-bla-bla-bla!

Cum e Excelenţă/Maestre cu faza cu „legitimizarea” prin prezență și răspuns la întrebări/solicitări numai într-o anumită parte a mass media? Cum e să stați pe aceeași băncuță cu Ion Iliescu și să fiți ciumă pentru „o anumită parte a presei” şi mumă numai pentru periatorii de profesie?

Cum stabiliți cine e „presa care face istorie”, Maestre/Excelenţă? Vi se pare normal ca din banii clujenilor angajaţii primăriei să se plimbe, în timpul orelor de program. pe la anumite posturi de radio și să vă laude marile realizări, dar să refuze invitațiile (în afara orelor de program) la discuțiile care ar putea deveni incomode?

De ce anume vă este frică, Excelență/Maestre?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *