In vizor

Emanuel Ungureanu, sesizare la DNA împotriva unor manageri de SPITALE din Cluj-Napoca: ”Și-au bătut joc de BANII publici, cumpărând măști de PROASTĂ calitate”

Scris de 892

Emanuel Ungureanu a depus la DNA o sesizare împotriva unor manageri de spitale din Cluj-Napoca ce au achiziționat în plină criză COVID echipamente de proastă calitate. Ungureanu afrimă că dosarul privind achizițiile de echipamente făcute de UNIFARM și de managerii spitalelor a fost deschis după ce DNA s-a autosesizat. Ungureanu are în acest dosar calitatea de martor.  

”Am depus la DNA o sesizare penală împotriva unor manageri de spitale din Cluj-Napoca care și-au bătut joc de banii publici și de banii proveniți din donațiile clujenilor, cumpărând, în plină panică de Covid 19, echipamente de protecție și măști de proastă calitate fără certificate de conformitate, la preturi exorbitante.Am venit la DNA pentru a denunța, așa cum am promis acum câteva zile de la tribuna Camerei Deputaților, faptele de corupție care au fost comise în această perioadă, începând cu funcționarii Ministerului Sănătății, funcționari din Unifarm, manageri de spitale din Cluj și din alte orașe și firme care au achiziționat și livrat măști fără certificate de calitate, care au fost prezentat fals ca fiind de calitate, de fapt fiind niște măști de cea mai proastă calitate. Masca a fost prezentată ca fiind FFP2, dar în realitate erau măști care nu puteau fi folosite în niciun fel. DNA s-a autosesizat după declarațiile mele despre Adrian Ionel șeful Unifarm, am fost invitat în calitate de martor și acum aduc completări la un dosar care a început deja și unde am calitatea de martor. Le completez cu date specifice și cu numele spitalelor care au achiziționat măști fără un control de calitate. Suspiciunea mea este că nu au ajuns aceste măști în spitale fără să se dea mită.”, a declarat Ungureanu în fața sediului DNA.

Emanuel Ungureanu îl acuză pe managerul Spitalului Județean din Cluj că a fost cel care a orchestrat această achiziție, că a acționat cu un broker. Șusca a fost cel care a negociat prețul măștilor și a fost intermediar între spitale și firma din Ploiești.

”Am asistat ieri la cea mai grețoasă expunere de laude de la ultima plenară a lui Ceaușescu, la Primăria Cluj. Primarul, președinți de comitete, manageri de spital, sef DSP, s-au lăudat ei cum au trecut prin criză, mai că nu au plâns. Ipocriții, ce au făcut? În perioada martie-aprilie Ministerul Sănătății nu a alocat niciun leu pentru echipamente de protecție. Depozitele spitalelor au fost umplute de către societatea civilă și în timp ce depozitele erau pline tot de către sectorul privat care țin trântorii  manageri de spitale numiți politic, indivizii aceștia lipsiți de scrupule s-au apucat să achiziționeze la suprapreț de la o firmă din Ploiești măști de  protecție livrate ca fiind FFP2, de fapt sunt niște mizerii extraordinare și le-au vândut la suprapreț. Cel care s-a ocupat de această afacere murdară se numește Petrică Șusca, managerul spitalului județean din Cluj, cel care pe post de broker a luat reprezentatul medical a acestei firme din Ploiești, a trimis cartea de vizită pe un grup intern, a răspândit informația că el a negociat de la 34 de lei la 29 de lei cu TVA aceste măști infecte și a dat o comandă de 30.000 de măști, asta însemană 180.000 de lei. S-au înscris aproape toate spitalele din Cluj, spitale din Baia Mare, Satu Mare, Bistrița. Unii dintre manageri am aflat că au dat înapoi măștile. Alții le-au cumpărat la suprapreț fără certificat de conformitate în condițiile în care aveau depozitele pline cu echipamente cumpărate de societatea civilă. În timp ce ei lăcrimau la societatea civilă că au nevoie de bani, ei cumpărau măști la suprapreț de la firme care s-au aprovizionat de la clanuri interlope. De aceea am urlat de la tribuna Parlamentului că DNA trebuie să acționeze împotriva acestor mafioți în timpul pandemiei și nu după”, a declarat Ungureanu.

Ungureanu atrage atenția și asupra achiziției de echipamente de proastă calitate făcută de Unifarm, echipamente pe care spitalele au fost obligate să le achiziționeze la suprapreț. Au fost însă și spitale care au refuzat măștile, iar acestea au fost trimise drept donație în Republica Moldova. 

”Vorbim în primul rând de Unifarm, o căpușă a statului român care a căpușat statul român. Unifarm a fost împrumutată de Trezorerie cu o sumă de bani să achiziționeze echipamente de protecție și măști în context COVID. Același stat român prin Ministerul Sănătății a cumpărat aceeași marfă și a livrat-o către Republica Moldova. Spălarea banilor murdari dați pe măști de proastă calitate la suprapreț a fost făcută de o structură a statului român numită Unifarm SA. Și tot statul român, prin Ministerul Sănătății a făcut această spălare, provocînd o problemă diplomatică. Noi am donat Republicii Moldova măștile și echipamentele de proastă calitate pe care le-au refuzat spitalele din România, care s-au trezit la un moment dat cu cutii de la Unifarm în față fiind obligați și șantajați să le cumpere deși erau de proastă calitate și la suprapreț. Gunoaiele pe care nu am vrut să le cumpărăm noi de la Minister prin Unifarm le-am aruncat la Republica Moldova explicând că facem un act umanitar.  Ceva mai mizerabil este greu de găsit. A doua acuzație pe care o aduc se referă la contractul de achiziție pe care l-a făcut Ministerul Sănătății pentru aceste echipamente de la Unifarm.  La momentul când se transmiteau imagini cu tirurile încărcate cu echipamente, contractul între Unifarm și Ministerul Sănătății nici măcar nu era semnat.  Ei livrau o marfă pe un contract de achiziție nefinalizat”, explică Ungureanu

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 15 hours Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 15 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 16 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 17 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 17 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 18 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 19 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 20 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 20 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 21 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 22 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 23 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE