Politica

Emanuel Ungureanu s-a grăbit ca fata mare să anunțe ruperea USL de PLUS. Cioloş şi Barna exclud riscul ruperii USR PLUS: ”Nu avem cum să avansăm dacă nu vom lupta împreună”

Scris de 316

Deși deputatul (fost de Cluj, ajuns prin grija lui Barna, de Brăila), Emanuel Ungureanu propovăduia vineri ruperea USR PLUS, în cazul în care Cioloș va fura de la Barna partidul pe care acesta l-a furat de la Nicușor Dan, cei doi lideri exclud (declarativ) acest risc. Indiferent de cum v-a arăta și noul Birou Naţional al formaţiunii.

„Indiferent care va fi majoritatea matematică (în urma alegerilor pentru Birou Naţional, n.r.), noi nu avem cum să avansăm în USR PLUS dacă nu vom lupta împreună. Şi asta e şi logica sistemului de alegeri pentru Biroul Naţional, cu liste proporţionale. O să avem reprezentanţi în Biroul Naţional, proporţional cu susţinerea din partid. Eu, ca preşedinte, dacă voi fi validat de congres, îmi doresc să luăm cât mai multe decizii prin consens sau cu o majoritate mult mai largă decât cea matematică, să nu mergem pe ideea o majoritate se impune automat minorităţii”, a arătat Cioloş, într-o declaraţie acordată presei.

Dan Barna a declarat că de fiecare dată după alegeri partidul a devenit mai puternic, deşi mulţi i-au „cântat de atâtea ori prohodul”.

„Acest pericol (al ruperii USR PLUS, n.r.) nu există, pentru că după fiecare alegeri, partidul a fost mai puternic. Şi deşi toată lumea ne-a cântat de atâtea ori prohodul, am arătat că suntem un partid care e închegat şi poate să meargă mai departe”, a spus Barna.

El a precizat că, deşi nu îl bucură faptul că a pierdut, priveşte acest lucru ca pe un „schimb de ştafetă” în partid.

„Este o procedură asumată unanim în cadrul Biroului Naţional. Această procedură a fost respectată, avem un rezultat destul de clar. Nu e niciun fel de nuanţă. Nu a fost un rezultat la un vot şi jumătate. Mergem mai departe. Congresul va valida – sper să valideze – această decizie. Mergem mai departe. Eu privesc… nu e o chestiune dramatică, nu e o chestiune de viaţă şi de moarte. E o chestiune ca de schimb de ştafetă într-un partid care are lideri, are resurse. (…) Evident că nu sunt bucuros, dar în egală măsură sunt încrezător că Dacian Cioloş va duce partidul mai departe pe direcţia pe care am construit-o”, a afirmat Barna.

Potrivit acestuia, va exista o analiză asupra oportunităţii menţinerii sistemului de vot electronic în alegerile interne.

„Asta va fi o discuţie – dacă sistemele electronice şi platformele acestea au limitări sau nu – şi asta va fi o analiză care va fi, probabil, făcută în partid”, a spus el.ULTIMA ORĂ

 • Acum 6 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Meci caritabil pentru Tiago, băiatul unui fost jucător al CFR. Veterani ai feroviarilor, de la „U” și Sănătatea joacă pentru el
 • Acum 9 hours In vizor
  Antreprenorul Tudor Galoș, ȘOCAT de prețurile din Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca
 • Acum 11 hours General
  Acțiune de salvare din traseul Piatra lui Lucaci-Tarnița
 • Acum 23 hours Eveniment
  Cămătari din Cluj prinși de Poliție: Cereau înapoi sume de 8 ori mai mari, au agresat și amenințat un martor
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu a fost ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste
 • Acum 1 day In vizor
  Consiliul Elevilor Cluj cere demisia directoarei care a angajat un fost interlop să predea copiilor: ”Lipsă de empatie față de elevi”
 • Acum 1 day Vocea ta
  IEȘIREA DIN CRIZA IZOLĂRII POST-COVID. Mircea Miclea: ”Creativitatea și inovația necesită proximitate (…) trebuie să începem să ne refacem coeziunile, acelea pe care le putem reface, cu niște prieteni foarte buni, cu vecinii, cu familia”
 • Acum 1 day In vizor
  VREUN CUMĂTRU POLITIC AR AVEA DE VÂNZARE NIȘTE mobilier și echipamente digitale pentru laboratoarele de informatică din școli. De 1 miliard de euro ar avea pe ce să se adune praful, că nu sunt și bani pentru formarea profesorilor și pentru mentenanța echipamentelor
 • Acum 2 days Politica
  PE SURSE: Gabriela Firea, pe primul loc în sondajele comandate de PNL privind intenția de vot la Capitală, la peste 10 procente de ceilalți posibili candidați. Ilie Bolojan, testat de liberali în sondajele pentru București
 • Acum 2 days Jos palaria
  SOLIDARITATE PE CARE AM DORI SĂ O VEDEM ȘI ÎN TRIBUNE: ”U” Cluj se alătură CFR-ului pentru a-l ajuta pe fiul grav bolnav al unui fost fotbalist din Gruia
 • Acum 2 days In vizor
  NOUTĂȚI ÎN CAZUL DROGURI DISIMULATE ÎN CAFEA: Simon Selouk, un israelian judecat în România pentru trafic de droguri via Columbia, a fost asociat în afaceri cu finul lui Liviu Dragnea, cu un mason de rang înalt și cu un șef din Securitate. Acesta este cercetat și pentru pornografie infantilă
 • Acum 2 days Politica
  DUPĂ VIZITA COMUNĂ LA ION CEBAN, considerat de americani omul Moscovei, Vasile Dîncu îi dă și un brânci către președinție lui Marcel Ciolacu: ”Are toate atributele”
 • Acum 2 days PubliNews
  Primul concert de colinde pentru bunicii săraci din Gherla
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE