Politica

Emanuel Ungureanu, la mitingul USR: „O mamă cu un copil foarte bolnav, într-un spital din Cluj, stă sub un pat și doarme așa 8 ore pe noapte. Dacă vă pasă, nu mai lăsați niciun ministru să își bată joc de sănătatea noastră” – VIDEO

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședinte al Comsiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, a vorbit, duminică, la mitingul USR PLUS din Piața Unirii din Cluj-Napoca despre chinurile prin care trec unii pacienții în spitalele din România din cauza lipsei de dotări și a clădirilor care în multe cazuri stau să cadă peste bolnavi. A vorbit despre cazul unei profesoare din Dej, al cărei copil a fost operat de 33 de ori la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca. Femeia a fost nevoită să doarmă sub patul copilului pentru că nu există spațiu suficient în spital. Ungureanu s-a așezat jos, pe scenă, timp de câteva secunde pentru a arăta ce trebuie să îndure bolnavii din România, internați în spitalele de stat.

Imaginați-vă o scenă pe care am văzut-o cu ochii mei acum câteva săptămâni pe secția de neurochirurgie din Cluj. Închideți un pic ochii și imaginați-vă cum poate să stea o mamă sub patul copilului ei. Este vorba de Andreea, o profesoară din Dej, al cărei copil a fost operat de 30 de ori. Și a fost nevoită să stea…în această…nu știu cum să îi spun…o să vă arăt (în acest moment, Emanuel Ungureanu se așează jos, pe scenă în poziția culcat). Imaginați-vă 10 secunde, închideți ochii, imaginați-vă că în Cluj, pe o secție, o mamă cu un copil foarte bolnav stă sub un pat și doarme așa opt ore pe noapte. Dacă vă pasă, nu mai lăsați să permită niciun ministru al Sănătății să își bată joc de sănătatea noastră și de copiii noștri”, a spus Ungureanu.

Profesoara despre care Emanuel Ungureanu a vorbit în scurtul său discurs este mama unui băiețel de 1 an și 6 luni, diagnosticat cu hidrocefalie obstructivă polichistica posthemoragica. De mai bine de 1 an si 3 luni viața lor se petrece în secția de neurochirurgie din Cluj, unde nu există secție pediatrică. Spațiile sunt insuficiente în imobilul în care funcționează această clinică, cadrele medicale abia dacă au loc să transporte bolnavii cu targa. 

Copilul Andreei a ajuns la 33 de operații, mii de înțepături de branule, peste 40 de anestezii generale si peste 70 de CT-uri. A avut patru infecții nosocomiale, cu drenaj extern si klebsiella în sânge, febră si convulsii. A facut septicemie.

Viața lor se consume de mai bine de un an în spital, pe un metru pătrat, într-un salon cu alte paciente operate, cu diferite afecțiuni, printre sonde urinare, tuburi de dren, pampersuri, mirosuri și condiții igienice precare.

Deputatul USR a vorbit și despre cazul unui pacient care a murit în aceeași clinică, infectat cu o bacterie luată din spital.

„Doamna Pali a venit după 15 ani de stat în Spania cu speranța că își poate face o viață în această țară și soțul ei a murit în secția de neurochirurgie, în același loc, infectat cu acenitobacter. 2000 de morți evitabile. Înseamnă că la conducerea țării au venit persoane fără suflet”, a mai spus Emanuel Ungureanu.

Alianţa 2020 USR PLUS a organizat, duminică, la Cluj, primul său miting electoral pentru alegerile europarlamentare. Au participat aproximativ 3000 de persoane. Pe scena din Piața Unirii au vorbit Dan Barna, Dacian Cioloș și alți candidați la europarlamentare. În deschidere, a avut loc un scurt concert al formației Omul cu Șobolani.

PS: Din motive ce țin de spaimele personale ale familiei la care a făcut referire deputatul USR Emanuel Ungureanu, am ales să scoatem pasjele care ar putea duce la identificare acesteia. La rugămintea expresă a mamei și a deputatului Emanuel Ungureanu. Ulterior modificărilor, soțul doamnei a găsit de cuviință să ne amenințe cu tribunalul. UNU: nu suntem responsabili de ceea ce toată presa a preluat din declarația publică a deputatului Ungureanu. DOI: să ne ameninți pe noi, jurnaliștii, cu tribunalul, când alții își BAT JOC DE TINE, DE COPILUL TĂU ȘI DE FAMILIA TA, este de un jeg moral de nedescris. Dar asta ne duce la punctul TREI: VĂ MERITAȚI SOARTA! Să fiți scuipați, călcați în picioare, să dormiți pe sub paturile de spital în mizerie! Oamenii fără coloană morală care se plâng în surdină, care ar vrea să se lupte alții pentru ei, dar apoi neagă și nu își asumă public plângerile au distrus România, nu politicienii! RUȘINE! (Victor Lungu, redactor șef Ziar de Cluj)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *