In vizor

A descoperit și Sorina Pintea mizeria din Spitalul Județean de Urgență Cluj. Dar, dacă tot l-a decorat Iohannis “purliomerit”, normal că nu amicul politic Șușcă, cunoscut drept "managerul", este vinovat

Scris de 5,151

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, își continuă vizitele de campanie electorală prin spitalele Patriei. Acestea sunt “inopinate”. Iar după “inopineală” apare și verdictul vizitei pe pagina de socializare a ministrului. Sâmbătă seara, la rând a fost Spitalul Județean de Urgență Cluj. Zic să citiți ceea ce scrie domna ministru, apoi să facem analiza pe text, mai ales că la postare a intervenit cu observații deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu.

“Seara trecută am continuat seria de vizite inopinate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, în Unitatea de Primiri Urgențe și Secția de ortopedie.

Pentru că, la Cluj, clădirea spitalului este în sistem pavilionar, la UPU erau mulți pacienți care așteptau să fie transportați cu ambulanța în secțiile în care urmau să fie investigați. Dat fiind că vorbim despre gestionarea urgențelor medicale care se prezintă în această unitate, este necesar ca spitalul să aibă o ambulanță proprie care să asigure transportul pacienților care necesită investigații în cel mai scurt timp, nu doar atunci când serviciul de ambulanță Cluj poate asigura transportul acestora într-o secție în alta.

Din păcate, am vazut că în secția de ortopedie nu se poate opera în weekend, iar cazurile care necesita intervenții chirurgicale sunt transferate în alte spitale.

De asemenea, imaginea pe care pacienții o vad când intră în acest spital este dezolantă, lipsa de organizare și mizeria din curtea spitalului nu e o carte de vizita demna să dea încredere celor care vin aici pentru a-și rezolva o problemă medicală.

Ministerul Sănătății finanțează anul acesta achiziția de aparatură medicală solicitată de SCJU Cluj, însă acest lucru nu este suficient pentru ca pacienții să beneficieze de un act medical de calitate acordat în condiții de siguranță. Este nevoie de fonduri care să asigure condițiile desfășurării actului medical, iar acestea trebuie finanțate de către Consiliul Județean, care este proprietarul clădirii in care functionează spitalul.

Este necesară o mai bună colaborare a autorităților locale și județene cu Ministerul Sănătății și am solicitat acest lucru în repetate rânduri, inclusiv pentru construcția Spitalului Regional din Cluj.

Studiul de fezabilitate și studiul pentru impactul de mediu pentru Spitalului Regional Cluj sunt pe ultima sută de metri, urmând ca după finalizarea lor să fie depusă cererea de finanțare la Comisia Europeană. Spitalul Regional Cluj va fi o unitate medicala de elita care va deservi pacienții din județele din regiunea de Nord-Vest a României.”

Deci, după ani și ani de scris la gazetă, de discuții și de filmulețe făcute de către Emanuel Ungureanu, post-decorarea iohannisiană, se vede și mizeria (doar nițel, de genul: “dar sunt și neajunsuri, tovarăși”): “imaginea pe care pacienții o vad când intră în acest spital este dezolantă, lipsa de organizare și mizeria din curtea spitalului nu e o carte de vizita demna să dea încredere celor care vin aici pentru a-și rezolva o problemă medicală”.

Despre lipsa de colaborare a CJ Cluj cu Ministerul Sănătății în ceea ce privește utilarea corectă a unității spitalicești aflate în subordine, aștept reacția isteric-neconstructivă și plină de invective și imprecații a președintelui CJ Cluj, Alin Tișe. Mai interesante sunt intervențiile deputatului USR Emanuel Ungureanu.

“Corect, am filmat aceste realități acum câteva luni, le-am făcut publice încă din 27 decembrie 2018, am propus și măsuri împotriva managerului Spitalului Județean Cluj, Petru Șușcă, un apropiat al dumneavoastră, nu ați luat nicio măsură împotriva managementului defectuos din Spitalul Județean Cluj, nu este târziu să o faceți! Era să uit, între timp a fost premiat de Administrația Prezidențială, cine l-a propus pentru premiu voi afla in curând…”

Știind despre mizeria (nu numai cea fizică, cât și cea morală) din Spitalul Județean de Urgență Cluj, și noi suntem curioși care este expunerea de motive care a stat la baza propunerii de decorare a acestei unități spitalicești, cine a scris-o și ce recomandări a avut. Și, mai ales, de ce managerul Șușcă este ținut pe brațe.

Dar are și doamna Pintea dreptatea sa când atrage atenția asupra faptului că CJ Cluj ar putea fi mai generos cu unitatea spitalizească din subordine. Să nu uităm că, nici nu s-au răcit rămășițele fumegânde ale Catedralei Notre Dame din Paris și empaticii noștri aleși locali au sărit cu donația de 100 de mii de lei să ia fața internetului. Că de 100 de mii de lei se mai putea da o curățenie generală prin Spitalul Județean de Urgență Cluj, sau cumpăra un angiograf, o sculă de salvat viețile clujenilor, e altă poveste.

În rest, vă lăsăm să vă delectați cu niște comentarii la subect.ULTIMA ORĂ

 • Acum 12 mins Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 25 mins In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 53 mins Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 3 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 3 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 3 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 4 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 6 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 15 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 20 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 21 hours PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
 • Acum 21 hours Politica
  Marcel Ciolacu vrea să accelereze reforma pensiilor speciale, în ciuda opoziției puternice a lui Nicolae Ciucă
 • Acum 21 hours Straineze
  Deși UEFA le-a spus să-și vadă de treaba lor, Federația Maghiară de Fotbal insistă cu harta Ungariei Mari. De ce? Că bancherașul lui Viktor Orban, un oligarh conectat la afaceri cu Rusia, trebuie să-și facă numărul revizionist
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE