In vizor

Elevii de clasa a VIII-a au aflat la ce liceu au fost repartizați. Care a fost ultima medie de intrare la cele mai bune licee din Cluj

Elevii de clasa a VIII-a au aflat astăzi unde au fost repartizați la liceu. Listele cu elevii care au intrat la liceu au fost publicate pe admitere.edu.ro și afișate la avizierele unităților de învățământ.

În județul Cluj, la liceele cu cele mai bune rezultate au fost ocupate toate locurile. Cu cea mai mare medie sunt Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” și Liceul Teoretic „Avram Iancu”, secția mate-info, cu ultima medie de intrare 9,52. 

„În momentul acesta s-a făcut repartiția computerizată la nivel național. Vom publica mâine locuri care au rămas disponibile. Urmează să fie repartizați cei 125 de elevi care au rămas nerepartizați, deoarece și-au trecut prea puține opțiuni. După aceea vor urma corigenții, care și-au dat corigența de clasa a VIII-a și care intră în repartizare fără examen și repetenții de clasa a IX-a. La liceele teoretice nu mai există niciun loc. Cu media cea mai mare sunt secția de mate-info de la Racoviță și Avram Iancu, la egalitate cu 9,52 ca ultimă medie”, a declarat pentru Ziar de Cluj, Valentin Cuibus. 

Potrivit primelor informații, elevii nu se prea înghesuie la liceele profesionale. După primele două etape, în județul Cluj erau ocupate 508 locuri din 1100. Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu insistă cu învățământul profesional, însă elevii fug de școlile profesionale. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *