Reportaj

Am cumpărat petarde de pe net să vă arătăm că legea e frecție la picior de lemn și poți să te automutilezi în voie – VIDEO

Pentru a demonstra că uneori legea este inutilă și concepută doar în doru’ Lelii, am făcut câteva experimente care oricând ar putea avea un final tragic. Ceea ce am făcut noi, este permis doar persoanelor peste 16 ani, dar din cauza lacunelor din lege, oricine poate face ce am făcut noi. Vorbim despre pericolul reprezentat de petarde. La cea mai mică greșeală de utilizare se transformă în unelte mutilante. Aceste produse pot fi cumpărate de oricine de pe internet, deși există o lege care limitează accesul la aceste articole pirotehnice. Teoretic doar persoanele peste 18 ani au voie să cumpere pocnitori, dar practic nimeni nu verifică vârsta clienților și utilizatorilor.

Am testat și noi cât de permisivă, am putea spune chiar inutilă, este legea. Pe una dintre cele mai mari platforme de comerț online, sunt la vânzare petarde de mai multe tipuri. Le-am comandat pe cele mai puternice, cu plata ramburs. La 48 de ore de la plasarea comenzii am fost sunați de curier, am plătit și am intrat în posesia petardelor. Le-am despachetat să fim siguri că am primit exact ceea ce am văzut pe site și am mers la marginea orașului să le testăm.

Ce a urmat, vedeți în reportajul următor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *