In vizor

Elena Uioreanu si-a platit taxa de candidatura din mita primita de sot

Razvan Pop, fostul consilier al presedintelui CJ Horea Uioreanu arata in marturia data anchetatorilor ca el era cel care gestiona cheltuielile familiei Uioreanu. Astfel, din mita incasata de la oamenii de afaceri implicati in dosar, asupra careia tinea o evidenta clara, Razvan Pop ii dadea sotiei lui Uioreanu, deputatul PNL Elena Uioreanu, cateva mii de lei. Mai mult decat atat, tot din acei bani s-a achitat si taxa de candidatura la parlamentarele din 2012.

,,Cu privire la aceste cheltuieli am tinut o evidenta contabila pe calculator, deoarece era vorba de multe sume de bani cheltuite si voiam sa am o justificare in fata presedintelui cand voi fi intrebat. Intre aceste cheltuieli mentionez plata lunara a sumei de 4500 – 4800 lei catre numitul C.M.L. (la care presedintele avea o datorie, fara sa cunosc originile acesteia), cheltuieli cu masinile familiei – cauciucuri, jante, bani cash dati lui Uioreanu Horea sau sotiei acestuia, cate 2000 – 3000 lei; pentru cabana am platit taxele pentru proiectare, arhitect, materiale de constructie, geamuri, betoane”, se arata in motivarea arestului preventiv.

Mai mult, Razvan Pop spune ca i-a dat Elenei Uioreanu 11.200 de lei pentru a-si plati taxa de candidatura la alegerile parlamentare, la care a iesit deputat de Cluj.

“Am platit de asemenea din acei bani taxa de candidatura a Elenei Uioreanu la alegerile parlamentare din toamna 2012, mai precis i-am dat acesteia in mana suma de 11 200 lei pentru a plati taxa respectiva”, se mai arata in declaratia data de Razvan Pop anchetatorilor.

Elena Uioreanu nu a putut fi contactata pana la publicarea acestui material. Vom reveni cu pozitia acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *