In vizor

Efectul Simona Halep: tot mai multi copii vor sa joace tenis

Rezultatele Simonei Halep au efecte asupra tinerilor care fac deja tenis de performanta. Asa cum Nadia Comaneci a fost un exemplu pentru mii de micute care s-au indreptat spre gimnastica dupa performantele sale extraordinare, astazi, tot mai multi copii aleg sa practice sportul care a facut-o pe Simona Halep vedeta mondiala. In plus, tot mai multi adulti se indreapta spre sportul alb.

La Scoala de Tenis Winners din Cluj Napoca, in ultimele luni, numarul copiilor inscrisi la cursurile de tenis a crescut simtitor.

“Sunt mai multi doritori fata de aceeasi perioada a anului trecut, de exemplu”, spune Adrian Szabo, directorul scolii de tenis.

Nu numai cei mici au fost cuceriti de performantele sportivei. Si adultii din Cluj-Napoca se indreapta in numar mai mare catre terenurile de sport.

“In general, sunt mult mai multi doritori. Am observat ca lumea vorbeste mai mult despre tenis, se intereseaza mai mult de sportul alb. A crescut interesul pentru acest sport si noi speram sa si tina”, mai spune Szabo.

De altel, in ziua intoarcerii sale in tara de la turneul Roland Gaross, Simona Halep a spus ca isi doreste sa fi motivat copiii sa mearga la tenis:

“Sunt fericita ca am putut sa fac un meci bun in finala, am jucat la cel mai inalt nivel si cred ca m-au apreciat multi copii si sper ca multi copii o sa vina la tenis datorita acestui meci. Ma bucur ca anii pe care i-am petrecut pe teren de mic copil mi-au adus acest rezultat. Sper ca in viitor sa am si mai multe succese”, a declarat aceasta.

Simona Halep este singura jucatoare de tenis din Romania care a ajuns in finala la Roland Garros in ultimii 34 de ani. Ea ocupa locul 3 in ierahia jucatoarelor profesioniste de tenis si este depasita doar de americanca Serena Williams si de chinezoaica Na Li. Simona Halep a ratat insa sansa de a ridica deasupra capului trofeul de la Roland Garros, romanca fiind invinsa in finala competitiei de Maria Sharapova.

sursa foto: puterea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *