Rautacisme

“Ecoul lui Boc”, Dan Tarcea, ne spune că “Niciun garaj nu va mai exista la Cluj-Napoca”. Adică ce ne spunea şi primarul în august anul trecut: “Nu scapă nici un garaj nedemolat!”

Scris de 799

Anul 2014 a fost un an bun pentru declaraţii lipsite de conţinut. Cam pe când Putin se pregătea să anexeze Peninsula Crimeea, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca se bătea cu cărămida demolării de garaje în pieptuţu-i de aramă: “garajele din Cluj-Napoca vor dispărea!”

”Soluția e clară în Cluj. După părerea mea, în cartiere, trebuie făcute două lucruri, după Abecedarul: Asfalt, Bec, Canalizare. Mai trebuie făcute canalizări și trotuare, dar în următorul pas, în 2015 – 2018, trebuie demolate garajele și din două garaje faci trei locuri de parcare. Trebuie anunțați oamenii cu 6 luni înainte pentru a-și ridica garajele. Sunt cam 20% utilizate ca garaje, restul sunt depozite sau mici ateliere. (…) Acum sunt blocat de lege retrocedărilor și nu pot face nimic. Dacă le demolez, vor veni alții și vor revendica terenul de sub garaje. Până în noiembrie s-a prelungit legea privind retrocedările”.

Un an mai târziu, entuziasmul i s-a topit ca şi o rouă. Emil Boc: “La Cluj-Napoca nu va fi demolat niciun garaj în 2015″. Prin urmare: ASFALT, BÂLCI, CATERINCĂ – adevăratul ABCdar administrativ al lui Emil Boc.

Şamd. Nu are rost să trecem în revistă toate declaraţiile neputinţei administraţiei Boc de a se ţine cap-coadă de vreo promisiune. Băieţii ăştia sunt numai cu cuvintele la ei: de la vorbe la înfăptuiri sunt numai vorbele.

CITEŞTE: Emil Boc: „În toate cartierele va continua activitatea de demolare a garajelor, până la readucerea Clujului la o stare normală”. FOTO cu „normalitatea” de pe Mureșului

Prin urmare, ce ştim concret este faptul că din 2014 şi până în 2022, din cele 10.000 de garaje din Cluj-Napoca, au fost demolate 3600. Anul acesta cică vor mai fi demolate 2000.

”Până în acest moment, avem 3.600 de garaje demolate. Pentru acest an, ne-am propus încă 2.000. Primele somații au plecat în noiembrie 2021 pentru străzile Jupiter, Meteor și zonele adiacente, unde se lucrează deja la amenajarea platformelor de parcare. Următoarele somații au fost trimise în Grigorescu, iar acum le pregătim pe cele pentru Negoiu și Parâng. Toate garajele din oraș vor fi demolate, dar etapizat”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea, vineri, din faţa unui microfon prietenos.

Dar, din faţa aceluiaşi microfon prietenos, Ecolul lui Boc ne-a spus exact acelaşi lucru în 12 ianuarie anul curent.

”Pentru 2022 avem identificate și cu situația juridică clară 1800 de garaje, ce vor fi demolate, dar vrem să ajungem la 2000 de garaje demolate”

Ocazie cu care am aflat şi faptul că proprietarii somați își pot demola singuri garajele, în caz contrar demolarea va fi făcut de Primăria Cluj-Napoca, iar proprietarul va fi taxat.

Nu că nu ne-am mai întrebăta, că am făcut-o, dar DE BUN SIMŢ ar fi fost puterea exemplului, adică să vedem cum dispar garajele din jurul blocului primarului Emil Boc (situat pe strada Louis Pasteur 52). Că, nu-i aşa, un bun gospodar dă exemplul propriei gospodării, abia apoi se sumeţeşte la alţii.

Ziar de Cluj solicită un răspuns din partea municipalităţii clujene (trimitem pe Legea 544), la întrebarea de bun simţ: când începe demolarea garajelor de la adresa strada Louis Pasteur 52, blocul în care locuieşte bunul nostru primar?

Vă vom ţine la curent cu răspunsul.

PS: în tot acest haloimăs administrativ, au apărut nși situații anecdotice, relatează bzc.ro. Un clujean din cartierul Grigorescu a reclamat la Poliție că cineva i-a furat garajul. Până la urmă s-a stabilit că a fost o încurcătură și o echipă, care demola garajele din zona respectivă, a dat dovadă de exces de zel și a tăiat garajul de metal, pentru a-l comercializa la fier vechi.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 11 hours Vocea ta
  URBANISM DE CUMETRIE: ”Solicităm ca  Primarul Emil Boc să își ceara scuze public față de petent pentru că mai mulți ani nu i-a răspuns în scris în legatură cu hotărârea luată și nu l-a primit în audiență”
 • Acum 13 hours PubliNews
  The magic of giving: cumpără cadourile perfecte pentru cei dragi și câștigă premii uimitoare la Iulius Mall Cluj
 • Acum 15 hours FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
 • Acum 15 hours Rautacisme
  S-a dat cu gazon rulat să se acopere mântuiala lucrărilor de pe treptele de pe care Emil Boc ne va arăta mândria de a fi român
 • Acum 19 hours FOTOGRAFILA
  “Doreii” municipalităţii în Oraşul de 5 muşchi prea încordaţi ai lui Boc
 • Acum 19 hours Politica
  Stoltenberg: „NATO este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat” (…) „Cu toţii plătim preţul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar preţul nostru este în bani, în timp ce ucrainenii plătesc cu sânge”
 • Acum 20 hours Analiza
  Achimaş Cadariu crede că noi am uitat cum au fost trataţi bolnavii de cancer în pandemie şi-şi face publicitate politică cu “umanitatea” faţă de refugiaţii ucraineni
 • Acum 20 hours Politica
  Gabriela Firea despre certificatele de virginitate: “Un barbarism”
 • Acum 21 hours Politica
  Demisie din Consiliul Județean Cluj
 • Acum 22 hours Politica
  Sondaj CURS: PSD conduce detașat, PNL, dublu față de AUR. PNL plătește costurile guvernării, minciunile pe care s-a cățărat la guvernare
 • Acum 22 hours In vizor
  JUSTIŢIA TERGIVERSEAZĂ: Procesul inspectoarei din Primăria Cluj Napoca prinsă cu o avere ilicită de câteva sute de mii de euro merge cu viteza melcului
 • Acum 22 hours Politica
  ÎMPĂTIMIŢII DE “PĂCĂNELE”, TRECUŢI ÎN REGISTRUL NAŢIONAL, CA VIOLATORII: Legea care introduce obligaţia să existe o bază de date cu persoanele care intră la jocuri de noroc, promulgată
 • Acum 23 hours General
  Cod galben de ceaţă şi gheţuş
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE