Rautacisme

E zi de presă de chitanțier, ”gigibecaliul” Clujului, ne vorbește despre fotbal, nu despre măreț de prea mult întârziatele sale realizări: asfaltări, betonări, dalări, procrastinări

Aflăm, de la microfonul prieteneos de unde se adresează națiunii mândre că este clujeană în fiecare joi și vineri (pe banii națiunii, firește, că vorbele costă), că Însuși El, Domnia Sa, Excelența și Primarul Emil Boc este CON VINS că U Cluj se va rederesa și că va bate cu spume UTA Arad.

„E greu, nu pot să nu uit cele două puncte pierdute la Sibiu. Cele de acasă au fost dureroase (n.r. – 0-2 vs Poli Iași), au lăsat o rană. Am încredere în continuare în echipă, în Neluțu Sabău.

Am încredere că știu ce au de făcut. După vremea rea vine și vreme bună. Și după potop a venit vreme bună, nu va veni și la U Cluj?

Trebuie să avem răbdare și, așa cum fac de fiecare dată acești minunați suporteri, să fim alături de U și la bine și la greu. Nu pierdem la Arad, asta îmi doresc și știu că se poate”.

Se aude, domnu’ Sabău? Asta ÎȘI DOREȘTE, Șefu’, și ȘTIE că se poate realiza.

Noi știm că Șefu’ își dorește și Centură metropolitană, dar deocamdată nu se poate realiza decât în cuantum de 2 kilometri. Știm că își dorește și să se termine o dată șantierele din Centru municipiului, dar, deocamdată, nu se poate realiza decât în ritm de 100 metri liniari de asfalt, sau dală pe an (la smuls copaci din rădăcini și statui de pe soclu, este singira depășire de plan, dar asta nu e ce-și dorea Șefu’).

Mai știm că Șefu’ își dorește să nu fie întrebat cum se va realiza descărcarea de sarcină arheologică pentru metroul pe care și-l dorește și, iată, lucru realizabil: NIMENI din PRESA DE CHITANȚIER, nu îl întreabă nimic.

Îl întreabă de U Cluj, măreața realizare de sinecură pentru niște tiriflici.

Nimic despre lucrările de proastă calitate din Cluj-Napoca, nimic despre cel mai poluat aer ”curat” din România (hai că am exagerat, Cluj-Napoca este pe locul doi, locul unu e numai la propagandă de partid și de primar), nimic despre întârzieri, nimic despre pe banii cui se remediază toate porcăriile din ultimii ani, nimic despre Loredana Pop și locuințaANL, nimic despre ce face Șurubuaru concret de banii de city manager pe care-i primește absolut degeaba,nimic despre ce aduce orașului investiția CREIC, investiția ”Buftea de Cluj”, dacă le merge bine celor 5 sau 6 directori de partid angajați să nu facă nimic cu salarii babane pe acolo, de ce este CTP fieful de cumetrii al lui Neag și, câte și mai câte alte întrebări despre vorbe azvârlite-n vânt și niciodată corect finalizate.

Dar cine să întrebe așa ceva de banii clujenilor pe care-i folosește Emil Boc discreționar în emisiunile sale de propagandă?