De cartier

După un start greoi, lucrările la Parcul Armătura încep să prindă contur

Scris de 412

Parcul Armătura din cartierul clujean Iris a zăcut într-o cruntă paragină de la Revoluție încoace. Vechea bază sportivă arăta, în această vară, ca la 30 de ani după Apocalipsă, iar parcul devenise o pădure virgină cu buruieni luxuriante.

Proiectul de modernizare a parcului le-a trezit un licăr de speranță locuitorilor din vechiul cartier industrial, devenit rezidențial în ultimele două decenii în care au răsărit și aici, ca peste tot, doar blocuri printre blocuri.

Pe panoul de șantier, data începerii reconstrucției parcului a fost 19.07.2021, însă lucrările au debutat greoi. Cităm de pe santiereonline.ro, unde este promovată această investiție:

„Stadiu la data de 13.07.2021: a fost atribuit contractul pentru antrepriza la data de 01-07-2021, iar lucrarile urmeaza sa demareze in perioada urmatoare.

Stadiu la data de 20.07.2021: conform dlui. Oreste, lucrarile de constructie nu au demarat inca. Dansul a mentionat ca vor demara in perioada urmatoare.

Stadiu la data de 27.09.2021: lucrările nu au fost încă demarate, au fost efectuate procedurile organizării șantierului.

Stadiu la data de 01.10.2021: lucrările de construcție au demarat în cadrul șantierului. Se lucrează la demolarea clădirii existente pe teren și la dezmembrarea terenului de fotbal.

Stadiu la data de 01.11.2021: au fost finalizate lucrarile de demolare a fostului teren existent in cadrul Parcului Armatura.”

Conform panoului de șantier, lucrările ar trebui finalizate în 18.01.2023 și, din fericire, în ciuda începutului mai anevoios, acum pe șantier se muncește serios, așa că noul parc Armătura începe să prindă, timid, contur. Putem vedea deja fundația noului podeț pietonal și velo de peste pârâul Nadăș, ale cărui maluri sunt în curs de amenajare:

Parcul s-a umplut de utilaje și de materiale de construcție:

Vechea bază sportivă a fost demolată, iar pe teren se toarnă primele fundații:

Până la termenul de finalizare, constructorul, Nord Conforest SA, mai are un an plin, iar, dacă lucrările vor continua în ritmul de acum, în 2023, locuitorii cartierului Iris se vor putea recrea într-un parc nou.ULTIMA ORĂ

 • Acum 12 mins In vizor
  LACRIMI DE CROCODIL. Cică ”PNL luptă pentru justiție, nu pentru corupție!”, are tupeul să declare europarlavramentarul PNL Rareș Bogdan. Poate în 30 de zile ca la pensiile speciale. Ia să vedem care sunt senatorii PNL care au luptat pentru nerușinatul prag de definire a abuzului în funcție
 • Acum 43 mins Politica
  Marcel Ciolacu cere Ministerului Justiției să prezinte public o variantă de reglementare adecvată pentru pragul valoric la abuzul în serviciu. ”PSD rămâne consecvent și va vota în Camera Deputaților, care este for decizional, doar ceea ce recomandă profesioniștii din justiție”
 • Acum 51 mins PubliNews
  La Iulius Mall Cluj se „simt” „(A)ere de primăvară” – expoziție care surprinde percepția asupra anotimpului renașterii de-a lungul timpului
 • Acum 2 hours Justitie
  IA BANUL ȘI FUGI! Contractele CNAIR cu Tirrena Scavi, firmă cu sediul social în Cluj, reziliate la CAB. Tribunalul Comercial Cluj a admis insolvența constructorului din Italia
 • Acum 4 hours General
  Începe să apară infrastructura de 5 stele pe viitorul culoar verde-albastru de mobilitate nemotorizată de-a lungul Someșului, de la Gilău la Apahida
 • Acum 5 hours In vizor
  Ludovic Orban, audiat ca martor la DNA în dosarul măștilor neconforme cumpărate de Romarm
 • Acum 6 hours Politica
  Senatul a votat introducerea unui prag de 250.000 lei pentru abuzul în serviciu, aproape identic cu pragul din celebra OUG 13 dată de tandemul Dragnea – Grindeanu
 • Acum 7 hours Politica
  Legea de modificare a pensiilor “speciale” a fost votată de Senat. Secretar de stat în Ministerul Muncii: “vor scădea cu până la 81%”
 • Acum 8 hours Eveniment
  MEDITAŢII CU CASĂ DE MARCAT ŞI PIOS. ANAF a ratat ceva: băbuţele cu leuştean care vând la colţul străzii
 • Acum 9 hours In vizor
  O firmă care va schimba gazonul de pe Cluj Arena a fost implicată într-o anchetă DNA şi ar face parte din anturajul lui Gigi Becali
 • Acum 9 hours FOTOGRAFILA
  Plantare copaci prin smulgere cu excavatorul pe strada Universităţii. Măcar aşa ştim cum l-au smuls de pe postament şi pe Iuliu Maniu
 • Acum 10 hours Eveniment
  Cu vile în localități defavorizate, cu reduceri de tarif, şefii Electrica Bihor, furau curent
 • Acum 11 hours Politica
  O IDEE BUNĂ: Achimaș-Cadariu propune conversia centrelor medicale mici: “S-ar putea ocupa de triaj, recuperare și paliație”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE