De cartier

După un start greoi, lucrările la Parcul Armătura încep să prindă contur

Scris de 412

Parcul Armătura din cartierul clujean Iris a zăcut într-o cruntă paragină de la Revoluție încoace. Vechea bază sportivă arăta, în această vară, ca la 30 de ani după Apocalipsă, iar parcul devenise o pădure virgină cu buruieni luxuriante.

Proiectul de modernizare a parcului le-a trezit un licăr de speranță locuitorilor din vechiul cartier industrial, devenit rezidențial în ultimele două decenii în care au răsărit și aici, ca peste tot, doar blocuri printre blocuri.

Pe panoul de șantier, data începerii reconstrucției parcului a fost 19.07.2021, însă lucrările au debutat greoi. Cităm de pe santiereonline.ro, unde este promovată această investiție:

„Stadiu la data de 13.07.2021: a fost atribuit contractul pentru antrepriza la data de 01-07-2021, iar lucrarile urmeaza sa demareze in perioada urmatoare.

Stadiu la data de 20.07.2021: conform dlui. Oreste, lucrarile de constructie nu au demarat inca. Dansul a mentionat ca vor demara in perioada urmatoare.

Stadiu la data de 27.09.2021: lucrările nu au fost încă demarate, au fost efectuate procedurile organizării șantierului.

Stadiu la data de 01.10.2021: lucrările de construcție au demarat în cadrul șantierului. Se lucrează la demolarea clădirii existente pe teren și la dezmembrarea terenului de fotbal.

Stadiu la data de 01.11.2021: au fost finalizate lucrarile de demolare a fostului teren existent in cadrul Parcului Armatura.”

Conform panoului de șantier, lucrările ar trebui finalizate în 18.01.2023 și, din fericire, în ciuda începutului mai anevoios, acum pe șantier se muncește serios, așa că noul parc Armătura începe să prindă, timid, contur. Putem vedea deja fundația noului podeț pietonal și velo de peste pârâul Nadăș, ale cărui maluri sunt în curs de amenajare:

Parcul s-a umplut de utilaje și de materiale de construcție:

Vechea bază sportivă a fost demolată, iar pe teren se toarnă primele fundații:

Până la termenul de finalizare, constructorul, Nord Conforest SA, mai are un an plin, iar, dacă lucrările vor continua în ritmul de acum, în 2023, locuitorii cartierului Iris se vor putea recrea într-un parc nou.ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Sanatate
  Județul Cluj, locul 2 pe țară la numărul de cazuri COVID
 • Acum 3 hours Sport
  FC Victoria Cluj, campioana județului pentru Liga IV! Baraj de calificare cu județul Satu Mare pentru Liga III
 • Acum 4 hours Afacerea zilei
  Start-up-ul clujean Cyscale a reușit performanța obținerii unei finanțări de 3 milioane euro de la investitori străini
 • Acum 6 hours Vocea ta
  Arhitectura caselor din satul Aiton, exemplu de urmat
 • Acum 7 hours Vocea ta
  Cum este batjocorit cetățeanul de către statul român
 • Acum 9 hours Eveniment
  UPDATE – Băiat de 16 ani din Gilău, dat dispărut. Adolescentul a fost găsit în Someșul Rece
 • Acum 21 hours Politica
  Ministerul de Externe, replică dură pentru președinta Ungariei, care a pretins că îi reprezintă pe toți maghiarii: „Un stat nu poate să își aroge drepturi de orice fel în raport cu cetățenii altui stat. Astfel de declarații nu corespund standardelor europene”
 • Acum 1 day Reportaj
  INTERVIU – Claudiu Olenici, președintele Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului: „E și rușine pentru un oraș care se compară cu Barcelona și mâine poate și cu New York, să aibă dejecții pe râul care trece prin mijlocul Grădinii Botanice!”
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu: Nu sunt un mare fan al reducerii TVA, trebuie să definim produse strategice la care să plafonăm prețul
 • Acum 1 day Justitie
  Evazioniștii de la Cridov au toate șansele să revină în forță, după ce Tribunalul Cluj a ridicat sechestrul pentru peste 2 milioane de lei
 • Acum 1 day Afacerea zilei
  1,3 MILIOANE EURO profit pentru Telenav Software Cluj-Napoca, cel mai mare profit din istoria firmei
 • Acum 1 day Justitie
  Soții Cătinean de la Gherla, condamnați pentru cămătărie. Adrian Cătinean a primit închisoare cu executare
 • Acum 1 day Din oras
  Calea Someșeni este inundată după fiecare ploaie. City managerul Gheorghe Șurubaru: “Situația este complicată pentru că va trebui să facem o săpătură”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE