De cartier

După un start greoi, lucrările la Parcul Armătura încep să prindă contur

Scris de 412

Parcul Armătura din cartierul clujean Iris a zăcut într-o cruntă paragină de la Revoluție încoace. Vechea bază sportivă arăta, în această vară, ca la 30 de ani după Apocalipsă, iar parcul devenise o pădure virgină cu buruieni luxuriante.

Proiectul de modernizare a parcului le-a trezit un licăr de speranță locuitorilor din vechiul cartier industrial, devenit rezidențial în ultimele două decenii în care au răsărit și aici, ca peste tot, doar blocuri printre blocuri.

Pe panoul de șantier, data începerii reconstrucției parcului a fost 19.07.2021, însă lucrările au debutat greoi. Cităm de pe santiereonline.ro, unde este promovată această investiție:

„Stadiu la data de 13.07.2021: a fost atribuit contractul pentru antrepriza la data de 01-07-2021, iar lucrarile urmeaza sa demareze in perioada urmatoare.

Stadiu la data de 20.07.2021: conform dlui. Oreste, lucrarile de constructie nu au demarat inca. Dansul a mentionat ca vor demara in perioada urmatoare.

Stadiu la data de 27.09.2021: lucrările nu au fost încă demarate, au fost efectuate procedurile organizării șantierului.

Stadiu la data de 01.10.2021: lucrările de construcție au demarat în cadrul șantierului. Se lucrează la demolarea clădirii existente pe teren și la dezmembrarea terenului de fotbal.

Stadiu la data de 01.11.2021: au fost finalizate lucrarile de demolare a fostului teren existent in cadrul Parcului Armatura.”

Conform panoului de șantier, lucrările ar trebui finalizate în 18.01.2023 și, din fericire, în ciuda începutului mai anevoios, acum pe șantier se muncește serios, așa că noul parc Armătura începe să prindă, timid, contur. Putem vedea deja fundația noului podeț pietonal și velo de peste pârâul Nadăș, ale cărui maluri sunt în curs de amenajare:

Parcul s-a umplut de utilaje și de materiale de construcție:

Vechea bază sportivă a fost demolată, iar pe teren se toarnă primele fundații:

Până la termenul de finalizare, constructorul, Nord Conforest SA, mai are un an plin, iar, dacă lucrările vor continua în ritmul de acum, în 2023, locuitorii cartierului Iris se vor putea recrea într-un parc nou.ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 mins PubliNews
  PREMIERĂ: Brandul românesc Donuterie și-a deschis o locație în capitala Ungariei
 • Acum 4 hours General
  Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean: Supraimpozitarea contractelor part-time, ”o încălcare a libertății muncii”. În Constituție este definit ”dreptul la muncă”, nu ”obligația la muncă”
 • Acum 4 hours Justitie
  TÂRZIU, EXTREM DE TÂRZIU pentru o Justiție care se vrea europeană, Ion ”Ilici” Iliescu este retrimis în judecată pentru CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII în Dosarul Revoluției din decembrie 1989. Dosarul ”loviturii” de stat începute după fuga lui Ceaușescu
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  CUM SE ”SCOATE” CTP din ”VINEREA VERDE”: Iar au lăsat tarif de metropolitan pe linia 35
 • Acum 6 hours Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 7 hours Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 7 hours PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 7 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță că măsura compensării prețului la combustibil nu mai e necesară
 • Acum 9 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 9 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 10 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 10 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
 • Acum 10 hours Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE