Din oras

După trei ani de amânări, Primăria a lansat licitația pentru modernizarea Parcului Feroviarilor

După îndelungate tergiversări, administrația locală a lansat licitația pentru modernizarea Parcului Feroviarilor, un proiect în valoare de 43.2 milioane de lei/cca 10 milioane de euro. Durata de realizare a investiției este de 22 de luni.

După mai multe tentative eșuate de licitare a acestui proiect, la începutul lunii noiembrie Primăria publica în sistemul de achiziții publice (SICAP) un anunț de intenție privind licitația de execuție a lucrărilor. După mai multe amânări, administrația a reusit să lanseze licitația pentru modernizarea Parcului Feroviarilor. 

„Primăria a deschis licitația pentru execuția lucrărilor de amenajare a parcului, unul dintre cele mai importante proiecte “verzi” ale orașului”, a notat primarul Emil Boc pe pagina sa de Facebook. 

Parcul Feroviarilor a intrat în proprietatea Primăriei în 2017.

De atunci se tot vorbește despre modernizarea acestui obiectiv, dar până acum s-au făcut doar concursul de soluții și proiectul tehnic. Lucrările se lasă așteptate. Anul trecut, primarul Emil Boc spunea că totul durează atât de mult din cauza concursurilor de soluții. 

Proiectarea este gata din august 2019.

Atunci Boc preciza că va demara licitația de execuție a lucrărilor după ce e finalizată proiectarea. A trecut însă mai bine de un an și abia în noiembrie 2020 administrația a deschis licitația pentru modernizarea acestui parc. 

Din păcate, ritmul de dezvoltare și modernizare a zonelor verzi din municipiul Cluj-Napoca este unul extrem de lent. 

Pentru această investiție au fost prevăzute 4 obiective:

– Obiectiv 1. Parcul Feroviarilor – 53.457 mp – desființare corp C1, construire pavilioane, sistem irigații, sistem iluminat public, mobilier urban, reconfigurare alei

– Obiectiv 2. Amenajare Strada Parcul Feroviarilor – 8.496 mp

– Obiectiv 3. Amenajarea malurilor râului Someș

– Obiectiv 4. Realizare pasarele pietonale peste râul Someș;

Proiectul – câștigător al concursului de soluții realizat în parteneriat cu O.A.R. – implică reorganizarea și modernizarea unei suprafețe de 5,34 ha.

În noul parc urmează să fie amenajate 2 lacuri artificiale, vor fi plantați arbori și arbuști, instalate echipamente de joacă și fitness în aer liber, mobilier urban modern, rastele pentru biciclete, iluminat public LED, sistem de irigații inteligent ș.a.

Valoarea totală a proiectului este de 58.936.631,46 lei cu TVA inclus iar durata de execuție a lucrărilor este de 22 luni. Licitația lansată este deschisă până în 18 decembrie 2020.

Dacă ritmul lent de implemetare al acestui proiect se menține, atunci lucrările vor începe cel mai devreme anul viitor, în primăvară. Conform unui scenariu optimist, în cazul în care nu vor exista contestații. Ori, după cum se întâmplă în ultima perioadă, există și varianta anulării licitațiilor de mai multe ori din lipsă de ofertanți.

CITEȘTE ȘI: Începerea lucrărilor de modernizare a Parcului Feroviarilor este deocamdată la stadiul de intenție. De ce Primăria tergiversează licitația

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *