Din oras

După ȘAPTE ani de reabilitare a unui turn făcut într-un an undeva prin anii 1500, municipalitatea anunță că deschiderea oficială a Turnului Pompierilor va avea loc luni, de la ora 19.00. S-a trezit Boc de la ghiontul administrat ieri de Ziar de Cluj

După 7 ani de fâsuri declarative, municipalitatea clujeană anunță că, începând din această seară (luni, data stelară de azi), de la ora 19, va putea fi vizitat de către marele public clujean și turistic Turnul Pompierilor, situat pe strada Tipografiei, nr. 17. În 1574, administrației locale de atunci i-a luat un an să-l construiască. Dar, după cum scriam ieri: ”pe vremea aceea sifonatul banilor publici se lăsa cu decesul sifonatorului…” Și nici celor care nu se țineau de promisiuni nu le mergea mai bine.

După cum vedeți, fiecare șut în lenea administrației clujene pe care-l aplică Ziar de Cluj, reprezintă un pas înainte.

Suntem curioși cum se va reacționa după ce vom începe să publicăm și punctul de vedere al vecinilor proprietari cu lucrarea de reabilitare, despre calvarul îndurat timp de 7 ani, despre daunele produse propriilor proprietăți și afaceri, despre nesimțirea funcționarilor lui Boc, puși la îngrășat nesimțirea pe bani publici șamd.

În rest, rămâne cum scriam aici: După lupte seculare în care 0,001% din finalizarea lucrărilor la Turnul Pompierilor a durat vreo trei luni, Boc ne anunță că OSĂ vedem panoramic Clujul din ”piramidă”. E ca la Radio Erevan: nu e piramidă, e paralelipiped, dar elevul Boc a trecut cu bine prin școală

A, să ne amintim ce ne zicea papagalul lui Boc, Ovidiu Câmpean, acum vreo 11 ani – chestia aia cu prioritatea mormăită de interimarul Moisin. Pe atunci trompețică era Câmpean:

Vorba aia: la început a fost promisiunea. Și aceasta era plimbată în eter din gură-n gură, până la procrastinare.