Afacerea zilei

După pierderi de 1,1 milioane de euro în 2020, producătorul neamț de șuruburi Heco Schrauben Câmpia Turzii a făcut profit, anul trecut, de o jumătate de milion de euro

Heco Schrauben Câmpia Turzii, deținută în totalitate de Ludwig Hettich Holding GMBH&CO.KG Germania și administrată de Ulrich Hettich (Germania) și Miguel Luis Palma Machado (Portugalia), și-a început activitatea în județul Cluj în anul 2005. Heco Schrauben este producător de organe de asamblare, precum: șuruburi PAL, șuruburi pentru construcții din lemn, ancore pentru fixare în beton.

Firma mamă din Schramberg, Germania și-a început activitatea în 1888. Heco Schrauben este o companie multinațională familială. Aceasta își desfășoară activitatea în sectorul metalurgic. Este unul dintre cei mai importanți producători de șuruburi și sisteme de fixare, utilizate în prelucrarea lemnului, beton și construcții metalice din Europa. HECO investește constant în modernizarea instalațiilor și extinderea piețelor sale.

Heco Schrauben Câmpia Turzii a rulat, anul trecut, venituri totale de 12,3 milioane euro, față de 8,4 milioane euro în 2020 și 8,6 milioane euro în 2019. Din anul 2006 când și-a început activitatea până anul trecut, compania a crescut constant. În fiecare an a raportat date financiare tot mai bune. De exemplu, în primii trei ani a avut zero cifră de afaceri, ca apoi să înregistreze 1,6 milioane euro cifră de afaceri și să ajungă ulterior la valoarea maximă de anul trecut.

Profitul net declarat anul trecut de Heco Schrauben a fost de 509 mii euro. În 2020, compania din Câmpia Turzii a avut pierderi de peste 1,1 milioane euro, în 2019 a declarat pierderi de aproape 237 mii euro și în urmă cu patru ani a avut pierderi de peste 21 mii euro.

În primii șase ani de activitate, firma din Câmpia Turzii a avut pierderi care au variat între 10 mii și 619 mii euro. Au urmat șase ani de profit constant care a oscilat între 110 mii euro și 534 mii euro.

Heco Schrauben avea anul trecut un număr mediu de 144 de salariați, cel mai mare de la începerea activității. În primii doi ani, compania avea zero angajați, iar în al treilea an avea 10 angajați. Apoi, an de an, numărul salariaților a crescut.

sursa foto: stiridincampia.ro