Din oras

După patru ani de amânări, noul corp de clădire al Școlii ”Iuliu Hațieganu” ar putea fi inaugurat abia în 2022

Administrația locală a anunțat finalizarea licitației pentru extinderea noului corp de clădire al Școlii ”Iuliu Hațieganu”, un contract în valoare de peste 7 milioane de lei, adjudecat de firma fostului consilier județean, Dorel Canta. Prin atribuirea acestui contract, reprezentanții administrației locale vizează „îmbunătățirea calității procesului educațional”. Lucrările ar putea fi încheiate abia în 2022, deși elevii și profesorii cer de mai bine de patru ani o soluție în acest sens din partea Primăriei.

Primăria Cluj-Napoca a finalizat licitația pentru realizarea lucrărilor pentru proiectul „Extindere corp de clădire existentă Școala Gimnazială Iuliu Hațieganu”. Soluția arhitecturală propune realizarea unui nou corp de clădire alipit celui deja existent.

Noul corp va dispune de 15 săli de clasă, spații de birouri pentru cadre didactice, o bibliotecă dotată cu sală de lectură, o sală multifuncțională, grupuri sanitare și spații de depozitare. Accesibilitatea persoanelor cu dizabilități va fi asigurată de un ascensor și de un grup sanitar dedicat, astfel încât acestea să aibă parte de un proces educațional incluziv și de calitate, susțin reprezentanții administrației locale. 

Durata de execuție este de 18 luni, iar proiectul va fi realizat de asocierea RSB BAU TEHNIK SRL – NORD CONFOREST SA.

După cum Ziar de Cluj semnala deja în noiembrie anul curent, RSB BAU TEHNIK este o firmă înființată în 2019 al cărui asociat este Dănuț Dorel Canta, fostul consilier județean, fostul director al Administrației Bazinale de Apă Someș Tisa. El este și directorul general al Societății de Construcții Napoca. Acesta a candidat la alegerile locale pentru o funcție de consilier local din partea PRO România. 

CITEȘTE ȘI: Noul corp de clădire al Școlii Iuliu Hațieganu va fi construit de firma fostului consilier județean Dănuț Dorel Canta

În urmă cu patru ani, cei peste 1000 de elevi de la Școala ”Iuliu Hațieganu” au solicitat Primăriei să achiziționeze imobilul din proprietatea Telekom aflată în vecinătate, pentru ca elevii să nu se mai înghesuie în doar 24 de săli de clasă.  

În 2016, Primăria nu a dispus de resursele financiare necesare pentru achiziționarea imobilului, iar ulterior, în 2017, chiar dacă au fost identificare surse de finanțare, condițiile impuse de proprietarul imobilului nu permiteau transformarea acelui corp de clădire în săli de clasă. 

În 2018, o parte dintre elevi au fost mutați în vechiul sediu al Colegiului Tehnic Edmond Nicolau de pe strada Câmpului. 

În 2019 au fost aprobați indicatorii tehnico-economici, iar în februarie 2020 a fost obținută autorizația de construire. 

A mai durat șase luni până ce a fost adjudecată licitația, iar termenul de execuție este de 18 luni.

Astfel, elevii se vor putea bucura de sălile de clasă din noul corp de clădire începând abia cu anul 2022.  

În anul școlar 2019-2020, Inspectoratul Școlar Județean Cluj realiza o serie de permutări și comasări în încercarea de a soluționa problema aglomerării din unitățile de învățământ și eficientizarea actului educațional. Astfel, Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” adresa un mesaj părinților, prin care anunța că această unitate de învățământ își deschide porțile în clădirea Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau”. 

CITEȘTE ȘIPermutări și comasări în școlile din Cluj-Napoca din cauza aglomerației. Toată lumea e bulversată

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *