FOTOGRAFILA

După mașini, trotinete și segaway, Poliția locală s-a ales și cu niște electroscutere pentru pipițe și pițiponci. Nițel rulate, dar cu termen de garanție, de la firma lui Andrei Prunean, fiul lui Simion Prunean, asociat la Grand Hotel Italia

Municipalitatea clujeană a achiziționat, în luna aprilie, prin cumpărare directă, de la firma CocMotors din Cluj-Napoca scuterele marca Piaggio 1 cu motor electric pentru suma de 71.428 lei (14.449 euro), ceea ce înseamnă 3.600 de euro bucata. Cu care i-a dotat pe polițiștii locali să se plimbe prin oraș cică la interenții. Electroscuterele acestea au o viteză de 45 km/h și o autonomie de până la 55 km, iar în modul Eco, de 30 km/h, autonomia urcă la până la 100 km.

Frumos, că după mașini electrice, trotinete electrice și seagaway, parcul ”auto” al polițiștilor locali s-a mai îmbogățit cu ceva. Că polițistul local pe electroscuter arată caraghios, ca în poză, nu e un bai prea mare. Bine că n-au cățărat un ”atlet local” al acestei vajnice și complet inutile poliții.

Din păcate, iar o să ne acuzați că numai cârcotim, nu prea știm rațiunea achiziționării acestor electroscutere. Intervenție rapidă? Mai rapidă ca și cu trotineta electrică, segaway-ul? Intră cu ele pe trotuare, prin locurile pietonale, pe pistele ”de mobilitate” care vin de nicăieri pentru a se duce niciunde? Nu știm.

Dar, lăsând la o parte faptul că firma CocMotors, aparține lui Andrei Prunean care este fiul lui Simion Prunean, unul dintre asociații Grand Hotel Italia (deh, la noi la Cluj-Napoca, dacă arunci cu un contract în piață, nimerești cel puțin doi, trei șogori ai bugetului local), partea care ne intrigă este aceea în care aflăm de pe site-ul de prezentare al firmei că ”Pe langa vanzarea de motociclete rulate suntem singurul magazin moto din Cluj-Napoca dealer oficial multi marca: Yamaha, Kawasaki si BRP Group. (…) Pentru ca ne dorim sa oferim profesionalism si corectitudine clientilor nostri, toate motocicletele rulate se vand cu revizie efectuata si garantie 12 luni fara limita de kilometri.”

Am studiat și noi de curiozitate piața și am constatat că un electroscuter marca Piaggio 1 este acum, nou-nouț, 2.499 euro, în scădere la toate ofertele studiate de la 2.765 euro.

Prin urmare, ceea ce s-a achiziționat de către municipalitate este material ”rulat”, vândut cinstit ”cu revizie efectuata si garantie 12 luni fara limita de kilometri.”

Dar, dacă tot am studiat piața, am mai observat ceva: genul acesta de electroscutere sunt pentru pipițe și pițiponci:

Marceluș, așteptăm niște fotografii de gen de la intervențiile rapide ale polițiștilor locali. Mulțumim!