In vizor

După închiderea piețelor, ministrul Agriculturii propune consumul produselor românești, iar Orban analizează, electoral, deschiderea târgurilor

Scris de 67

După închiderea piețelor din spațiile închise și blocarea activității producătorilor români, ministrul Agriculturii, clujeanul Adrian Oros, promovează electoral „consumul produselor locale”, iar Ludovic Orban analizează chiar redeschiderea piețelor, în condițiile alegerilor parlamentare din 6 decemrbie 2020. 

„Consumați produse românești pentru a susține producătorii locali!”, notează în prag de 1 Decembrie, ministrul Agiculturii, clujeanul Adrian Oros, pe pagina sa de facebook.

 

„Vom construi o rețea națională de preluare, depozitare, prelucrare, distribuție și promovare a produselor agroalimentare românești!”, anunță electoral ministrul care a permis închiderea piețelor românești și blocarea activității producătorilor români. 

CITEȘTE ȘIPiața a devenit un depozit, tarabele cu produse românești sunt pustii

Mai mult, în contextul apropierii alegerilor parlamentare, Lucovid Orban susține că analizează ideea redeschiderii tâgurilor, piețelor și spațiilor de comercialziare a produselor românești:

„Analizăm posibilitatea redeschiderii piețelor, orice redeschidere nu va fi posibilă decât cu respectarea unor norme de protecție sanitare foarte stricte”, a declarat Ludovic Orban citat de stiripesurse.ro

Închiderea piețelor din spații închise a dus la o scădere a PNL în sondaje. Culmea, cu câteva zile înainte de alegeri, premierul Ludovic Orban anunță că vrea să deschidă piețele, deși în România capacitatea de testare s-a redus la sub 20%.

Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de cameră decizională, pe data de 10 noiembrie legea referitoare la pieţe. Pe data de 12 noiembrie, actul normativ a fost trimis la preşedinte pentru promulgare, după cum se precizează pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă organizată după vizita la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, dacă are de gând să promulge legea care prevede că pieţele agroalimentare rămân deschise pe perioada stării de alertă.

“Legea pentru redeschiderea pieţelor nu a ajuns la mine”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a declarat, după adoptarea legii în Parlament, că închiderea pieţelor din hale sau spaţii acoperite reprezintă o măsură „justă” luată de Guvern. Președintele a acuzat în acest sens PSD, pentru că a propus deschiderea piețelor din motive politicianiste.

În Cluj-Napoca, administrația locală a aplicat o serie de măsuri prin care a scos producătorii locali din piețe afară, în condițiile unei temperaturi tot mai reduse, ori a vandalizat halele prin demontarea geamurilor, lăsând producătorii locali în bătaia vântului. 

CITEȘTE ȘIPiețele din spațiile închise au fost deschise în batjocură și în bătaia vântului

Producătorii și fermierii români au realizat acțiuni de protest chiar în fața Guvernului pentru redeschiderea piețelor.

Noile restricţii intrate în vigoare în 9 noiembrie, pentru a împiedica răspândirea COVID-19 prevăd, printre altele, închiderea piețelor acoperite și scurtarea programului magazinelor până la ora 21.00.

În Cluj-Napoca, de exemplu, producătorii locali de legume și fructe au fost scoși cu tot cu tarabe din halele agroalimentare închise și mutați afară. În același timp, hypermarketurile și marile lanțuri de magazine, care funcționează tot în spații închise, sunt funcționale.

Odată cu apropierea alegerilor parlamentare, ministrul Agriculturii, clujeanul Adrian Oros, îndeamnă românii să consume produse românești, iar Ludovic Orban „analizează” măsura redeschiderii piețelor. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Vocea ta
  CLUJ-NAPOCA, VÂNDUT DE BOC. CLUJENII ALUNGAȚI DIN PROPRIILE PARCURI ȘI PIEȚE. Zice organizatorul mizeriei de Târg de Crăciun din Piața Unirii: ”Nu vă integrați” și alungă Asociația NUCA din spațiul public. Că doar a dat trei lulele, trei surcele la buget, e stăpân!
 • Acum 5 hours Editorial
  A minți și a fura constituie avantaj la angajare, la numirea în funcții, la cățărarea pe scara profesională și socială. Imposture este dorită, că poate fi controlată
 • Acum 8 hours Politica
  ÎNCĂ O MITĂ SALARIALĂ PENTRU BUGETARI: La ”Prima de Osânză” se mai dau 10 procente majorări salariale. Punctul de pensie se majorează cu 12,5%. Să aibă nesimțiții de cumetrie, pensionari de lux ai statului interlop român și pensie majorată, și salariu majorat
 • Acum 20 hours Vocea ta
  URBANISM DE CUMETRIE: ”Solicităm ca  Primarul Emil Boc să își ceara scuze public față de petent pentru că mai mulți ani nu i-a răspuns în scris în legatură cu hotărârea luată și nu l-a primit în audiență”
 • Acum 22 hours PubliNews
  The magic of giving: cumpără cadourile perfecte pentru cei dragi și câștigă premii uimitoare la Iulius Mall Cluj
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
 • Acum 1 day Rautacisme
  S-a dat cu gazon rulat să se acopere mântuiala lucrărilor de pe treptele de pe care Emil Boc ne va arăta mândria de a fi român
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  “Doreii” municipalităţii în Oraşul de 5 muşchi prea încordaţi ai lui Boc
 • Acum 1 day Politica
  Stoltenberg: „NATO este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat” (…) „Cu toţii plătim preţul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar preţul nostru este în bani, în timp ce ucrainenii plătesc cu sânge”
 • Acum 1 day Analiza
  Achimaş Cadariu crede că noi am uitat cum au fost trataţi bolnavii de cancer în pandemie şi-şi face publicitate politică cu “umanitatea” faţă de refugiaţii ucraineni
 • Acum 1 day Politica
  Gabriela Firea despre certificatele de virginitate: “Un barbarism”
 • Acum 1 day Politica
  Demisie din Consiliul Județean Cluj
 • Acum 1 day Politica
  Sondaj CURS: PSD conduce detașat, PNL, dublu față de AUR. PNL plătește costurile guvernării, minciunile pe care s-a cățărat la guvernare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE