Politica

DUPĂ FINANȚE, ÎNC-O BELEA: Kelemen Hunor amenință că UDMR iese din coaliție dacă nu primește Ministerul Dezvoltării, care gestionează programul de 50 miliarde lei pentru apă, canalizare și drumuri

Scris de 91

Aici sunt banii dumneavoastră!

Kelemen Hunor a amenințat vineri în negocierile din coaliție că UDMR nu va intra la guvernare alături de PSD și PNL dacă formațiunea sa nu primește Ministerul Dezvoltării.

Extrem de plastic, Kelemen Hunor a declarat vineri, după întreruperea negocierilor, că ”nu e posibil ca UDMR să fie de decor în coaliție, să stăm cu pantalonii dați jos până la genunchi și să așteptăm poștașul în fiecare lună”. El a răspuns astfel la întrebarea pusă de ziariști despre posibila pierdere a Ministerului Dezvoltării. ”În acest moment, această afirmație este destul de corectă”, a spus Kelemen Hunor când a fost întrebat dacă UDMR nu acceptă să piardă Ministerul Dezvoltării.

Cele trei partide negociază interns împărțirea ministerelor și a agențiilor guvernamentale și au fost invitate împreună luni la Cotroceni pentru consultări cu președintele Iohannis.

UDMR gestionează chiar și acum Dezvoltarea prin ministrul Cseke Attila.

Ministerul Dezvoltării gestionează banii pentru dezvoltarea teritoriului. Cele mai mari sume din bugetul Ministerului Dezvoltării sunt din programul Anghel Saligny, de 50 miliarde lei în următorii patru ani, prin care localitățile din toată țara pot derula proiecte de apă, canalizare, mică infrastructură și rețele de gaze.

Marcel Ciolacu, e la pachet cu UDMR: ”Dacă UDMR iese, automat și PSD-ul va ieși”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că nu are mandat de la partid să formeze un guvern minoritar, fără UDMR. ”Dacă UDMR iese, automat și PSD-ul va ieși”, a spus Marcel Ciolacu.

„De luni să intrăm în procedura de formare a Guvernului, astfel încât joi să fie finalizat.

Sunt normale anumite discuții când formezi o coaliție. Eu vreau să-i asigur pe români că joi avem Guvern. Toți trebuie să înțelegem că până duminică aceste negocieri trebuiesc finalizate.

Noi am pornit în această coaliție în format PNL-PSD-UDMR-minorități. Nu am alt mandat de la partid pentru a face altă formă. Logic e că n-am mandat de guvern PNL-PSD…. Dacă UDMR iese, automat și PSD-ul va ieși”, a spus Ciolacu.

Cum s-ar zice negociatorii PNL primesc ce li se mai dă.

Ziar de Cluj și Presa Bună îi sugerează lui Rareș Bogdan s-o bage și p-asta la negocieri (și să-l cheme și pe Orban cu mandolina lui):

Suntem la Partid mulți frați,
nehaliți, cam nemâncați…
Și-i Nenea la Cotroceni,
justițiabil și el.
Toți sunt în grija mea,
Hai, Marcele, nu fi rea,
dă-mi și mie-un minister
orișicare ar fi el,
că ți-l dau eu înapoi
la chenzină, peste-un an, doi…
Auauauu și aoleoooo,
noi ne-nțelegeam mișto…
Că ”Ja napot kivanok”
să mișc de ungur nu pot.
Căci și lui îi plânge șeaua
după-un minister cu bani, de aia!
De-aia cânt acum de jale
pe la poarta lui matale.
Plâng și zgepțăn c-unghiuța,
să-mi dai înapoi m@uiuța.
Apoi, că nu ești de fier,
dă și mie-un minister!ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours In vizor
  Ia uite cum îi curta Partidul Comunist Chinez pe scuteciștii și uaseceriștii României…
 • Acum 6 hours General
  Untold, Eco Garden și administrația publică locală își bat joc de U Cluj, de suporteri și de oraș. Priviți pe ce ”orezărie” sunt chemați jucătorii clujeni să se bată cu cei de la Sepsi
 • Acum 7 hours Sanatate
  CLUJ: 2000 de cazuri depistate într-o săptămână. De ieri, până azi, încă aproape 400 de cazuri noi
 • Acum 8 hours In vizor
  Podului Locomotivei ”OSĂ” fie modernizat ”în curând”. Deocamdată, după 5 ani de la demararea proiectului, mai sunt de obținut câteva avize
 • Acum 10 hours PubliNews
  Muzică, film, teatru și bunătăți mediteraneene – surprizele din acest weekend în Iulius Parc
 • Acum 10 hours Rautacisme
  Tarcea şi-a schimbat ochelarii de cal şi priveşte “frumosul” din Piaţa Unirii prin dalele lui Emil “OSĂ” Boc. Betonul e frumos, mai pui nişte vopsea şi e şi verde şi pistă pentru biciclete
 • Acum 10 hours Vocea ta
  Nici 10% din cele 190 de hectare de spațiu verde enunțate ca fiind în lucru de Boc nu vor fi gata în mandatul său curent, iar două treimi nu vor exista nici măcar la sfârșitul următorului său mandat, în 2028. Poate în al şaptelea!
 • Acum 10 hours In vizor
  Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, ne vorbeşte despre “natura sălbatică” din “Pădurea Clujenilor”. Şi ne zice, cu guriţa lui, că Emil “OSĂ” Boc este UN MINCINOS. Bravo, Tarcea, e bine să fii curajos!
 • Acum 11 hours Rautacisme
  Până la viitorul UNTOLD, „U” Cluj “OSĂ” revină pe Cluj Arena. Echipa “fanion” este tolerată la ea acasă
 • Acum 12 hours Editorial
  Cum v-am mai zis, România este doar ţara bugetarului fericit. Cu cât mai pila, relaţia sau cunoştinţa cuiva, cu atât mai fericit. Şi politicienii tot bugetari sunt, tot lucrători cu limba
 • Acum 14 hours Politica
  MITUIREA SALARIALĂ A BUGETARILOR CONTINUĂ: Guvernul majorează salariile pentru toți bugetarii cu diferența de un sfert până la grila din 2022. Ordonanța prin care creșteau cu până la 50% salariile unor bugetari a fost restrasă, din cauză că doar unii primeau bani în plus
 • Acum 15 hours In vizor
  DEȘI ”SAMSAREALA” CU LEGUME E VECHE, inspectorii ANPC abia acum iau la purecta ”certificatele de producător”. Mai bine mai târziu, decât niciodată ca până acum
 • Acum 17 hours In vizor
  RAFILA, în încecarea de a justifica milioanele de euro date pentru consultanță la vechiul loc de muncă (OMS), ne zice și cum face o deturnare de fonduri din PNRR: ”USR a lăsat în PNRR 50 de milioane de euro pentru asta (…) Noi am economisit, am alocat doar 42%, restul îi putem cheltui în alte activități”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE