Politica

DUPĂ FINANȚE, ÎNC-O BELEA: Kelemen Hunor amenință că UDMR iese din coaliție dacă nu primește Ministerul Dezvoltării, care gestionează programul de 50 miliarde lei pentru apă, canalizare și drumuri

Scris de 91

Aici sunt banii dumneavoastră!

Kelemen Hunor a amenințat vineri în negocierile din coaliție că UDMR nu va intra la guvernare alături de PSD și PNL dacă formațiunea sa nu primește Ministerul Dezvoltării.

Extrem de plastic, Kelemen Hunor a declarat vineri, după întreruperea negocierilor, că ”nu e posibil ca UDMR să fie de decor în coaliție, să stăm cu pantalonii dați jos până la genunchi și să așteptăm poștașul în fiecare lună”. El a răspuns astfel la întrebarea pusă de ziariști despre posibila pierdere a Ministerului Dezvoltării. ”În acest moment, această afirmație este destul de corectă”, a spus Kelemen Hunor când a fost întrebat dacă UDMR nu acceptă să piardă Ministerul Dezvoltării.

Cele trei partide negociază interns împărțirea ministerelor și a agențiilor guvernamentale și au fost invitate împreună luni la Cotroceni pentru consultări cu președintele Iohannis.

UDMR gestionează chiar și acum Dezvoltarea prin ministrul Cseke Attila.

Ministerul Dezvoltării gestionează banii pentru dezvoltarea teritoriului. Cele mai mari sume din bugetul Ministerului Dezvoltării sunt din programul Anghel Saligny, de 50 miliarde lei în următorii patru ani, prin care localitățile din toată țara pot derula proiecte de apă, canalizare, mică infrastructură și rețele de gaze.

Marcel Ciolacu, e la pachet cu UDMR: ”Dacă UDMR iese, automat și PSD-ul va ieși”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că nu are mandat de la partid să formeze un guvern minoritar, fără UDMR. ”Dacă UDMR iese, automat și PSD-ul va ieși”, a spus Marcel Ciolacu.

„De luni să intrăm în procedura de formare a Guvernului, astfel încât joi să fie finalizat.

Sunt normale anumite discuții când formezi o coaliție. Eu vreau să-i asigur pe români că joi avem Guvern. Toți trebuie să înțelegem că până duminică aceste negocieri trebuiesc finalizate.

Noi am pornit în această coaliție în format PNL-PSD-UDMR-minorități. Nu am alt mandat de la partid pentru a face altă formă. Logic e că n-am mandat de guvern PNL-PSD…. Dacă UDMR iese, automat și PSD-ul va ieși”, a spus Ciolacu.

Cum s-ar zice negociatorii PNL primesc ce li se mai dă.

Ziar de Cluj și Presa Bună îi sugerează lui Rareș Bogdan s-o bage și p-asta la negocieri (și să-l cheme și pe Orban cu mandolina lui):

Suntem la Partid mulți frați,
nehaliți, cam nemâncați…
Și-i Nenea la Cotroceni,
justițiabil și el.
Toți sunt în grija mea,
Hai, Marcele, nu fi rea,
dă-mi și mie-un minister
orișicare ar fi el,
că ți-l dau eu înapoi
la chenzină, peste-un an, doi…
Auauauu și aoleoooo,
noi ne-nțelegeam mișto…
Că ”Ja napot kivanok”
să mișc de ungur nu pot.
Căci și lui îi plânge șeaua
după-un minister cu bani, de aia!
De-aia cânt acum de jale
pe la poarta lui matale.
Plâng și zgepțăn c-unghiuța,
să-mi dai înapoi m@uiuța.
Apoi, că nu ești de fier,
dă și mie-un minister!ULTIMA ORĂ

 • Acum 18 hours Sport
  Primul şoc în Superliga: U Cluj vrea să îl dea afară pe Erik Lincar și negociază rezilierea contractului!
 • Acum 20 hours FOTOGRAFILA
  Chiar nimeni nu vede chixul “regazonării” de pe Cluj Arena, “orezăria” de acolo? Tișe: “Stadionul este pregătit pentru fotbal”. Doar că “maronul” de pe teren este la fel de vizibil ca şi cel din comunicat
 • Acum 21 hours Analiza
  În Cluj-Napoca există zi de Oser (“Osăr) şi zile de “OSĂ”: Boc dă asigurări că se face Aquapark la Cluj-Napoca. Săptămâna viitoare “OSĂ” anunţe “veștile bune”
 • Acum 22 hours Vocea ta
  Concert de noapte la utilaj greu pe Clinicilor. Legea e facultativă la Cliuuuj
 • Acum 24 hours Politica
  Guvernul vrea mai multe femei în funcţii de conducere la companiile de stat. „Femeile au nevoie de această şansă”, spune Firea
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  Nu trebuie să scoți pe gură cuvinte rasiste, e suficient să ai o atitudine de gen: La ora dezbaterii publice pe justiţie socială de la festivalul de la Pata Rât, primarul Emil Boc intra live pe Facebook cu perechi dansând tango în Cazino
 • Acum 1 day Politica
  O GROAZNICĂ LOVITURĂ PENTRU AGRAMAȚII DE PE REȚELELE DE SOCIALIZARE: Gramatica va deveni probă la “Bacalureat” (sic!)
 • Acum 1 day Eveniment
  Incendiu foarte puternic la un restaurant: focul se manifestă pe o suprafață de 2000 de metri pătrați
 • Acum 1 day In vizor
  Ia uite cum îi curta Partidul Comunist Chinez pe scuteciștii și uaseceriștii României…
 • Acum 2 days General
  Untold, Eco Garden și administrația publică locală își bat joc de U Cluj, de suporteri și de oraș. Priviți pe ce ”orezărie” sunt chemați jucătorii clujeni să se bată cu cei de la Sepsi
 • Acum 2 days Sanatate
  CLUJ: 2000 de cazuri depistate într-o săptămână. De ieri, până azi, încă aproape 400 de cazuri noi
 • Acum 2 days In vizor
  Podului Locomotivei ”OSĂ” fie modernizat ”în curând”. Deocamdată, după 5 ani de la demararea proiectului, mai sunt de obținut câteva avize
 • Acum 2 days PubliNews
  Muzică, film, teatru și bunătăți mediteraneene – surprizele din acest weekend în Iulius Parc
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE