In vizor

După ce urbanismul sălbatic a blocat traficul, viceprimarul Tarcea îi roagă pe membrii Comisiei de Urbanism să vină cu propuneri de îmbunătățire

La Cluj-Napoca, principalul motiv pentru care traficul este blocat e urbanismul sălbatic. S-au construit sute de blocuri pe străzi de case care nu mai suportă miile de mașini ale riveranilor.

După ce timp de două decenii s-au aprobat de către structurile de specialitate ale Primăriei astfel de proiecte imobiliare toxice pentru circulația rutieră, acum, în anul de grație 20, 20, viceprimarul Tarcea le-a cerut membrilor Comisiei de Urbanism din cadrul municipalității să vină cu mici sugestii de cârpeală a traficului:

„Eu aș face un apel către toți membrii Comisiei – am rugămintea ca, până la sfârșitul lunii, dacă este posibil, să vă gândiți și dacă puteți să veniți cu niște propuneri de îmbunătățire a condițiilor de trafic.

Dacă credeți că ați văzut, aveți idei unde am putea să modificăm un trotuar, să-l lărgim, să-l îngustăm, să mai facem un sens giratoriu, să facem niște sensuri unice.

Ne-ar ajuta foarte mult și opiniile dumneavoastră, le puteți trimite sub orice formă, pentru că aș vrea să le discutăm în Comisia de Circulație și să le putem implementa pe parcursul anului 2020, pentru că am constatat, de multe ori, că niște lucruri extrem de simple, de modificare a unei raze de la un trotuar, descongestionează traficul. Sau un sens giratoriu, ajută, de asemenea, la fluidizarea traficului.

Ne-ar ajuta lucruri de genul acesta, pe care dumneavoastră le vedeți, chiar și dacă sunt mai complexe. Am avea nevoie de expertiza dumneavoastră în domeniul acesta, dacă sunteți de acord”, le-a solicitat viceprimarul astăzi membrilor Comisiei, prezenți la ședință.

Așadar, dragi clujeni, stați liniștiți, bară la bară, în mașinile voastre, Primăria caută soluții!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *