Politica

De ce nu este încă dat afară din PSD consilierul județean Petre Pop, cu dosar penal și trimis în judecată pentru abuz în serviciu?

Scris de 1,788

Unul dintre cei mai slabi consilieri județeni din actuala garnitură, Petre Pop se împărățește pe Facebook că vrea să candideze la șefia PSD Câmpia Turzii după ce în mandatul său a avut cele mai slabe rezultate pe zonă. Este șocant tupeul lui Petre Pop câtă vreme în cârca lui stă un dosar penal, fiind trimis în judecată pentru abuz în serviciu. De asemenea, la început de martie i se apropie funia de par într-un dosar la Înalta Curte de Casație și Justiție, dosar în care 99% va fi declarat incompatibil.

În dosarul de abuz în serviciu, numele lui Petre Pop apare alături de al altor cinci nume grele din Câmpia Turzii: Cristel Frînc (fost director la SC Domeniul Public Câmpia Turzii SA), Avram Gal (fost viceprimar la Primăria Câmpia Turzii, în prezent este consilier ministerial al Ministrului Apărării și președinte al ALDE Câmpia Turzii), Ionel Isac Tudorache (fost membru în Consiliul de Administrație al SC Domeniul Public Câmpia Turzii SA, în prezent consilier local din partea PSD), Francisc Deak (fost angajat al SC Domeniul Public Câmpia Turzii SA).

Potrivit turdanews.ro, dosarul vizează un prejudiciu de circa 150.000 de euro, după ce Parchetul a solicitat de câteva ori extinderea cercetărilor, în urma unei plângeri penale a fostului primar Ioan Hanga (conform unor informații apărute în presa locală, însă fără a se menționa numele celor implicați), după ce fostul director Cristel Frânc și-ar fi însușit unele bunuri ale societății (laptop, autoturismul societății). Conform sursei citate, politicienii menționați nu s-au prezentat la audieri, astfel încât Parchetul a trimis dosarul în instanță cu mențiunea că aceștia sunt inculpați.

Printre acuzațiile aduse celor 5 inculpați figurează: abuz în serviciu, fals, uz de fals, delapidare și constituire de grup infracțional.

Petre Pop mai este cercetat și pentru incompatibilitate, într-un dosar care datează din 2016. Pop a contestat în instanță raportul Agenției Naționale de Integritate care îl declara incompatibil, iar instanța de fond (Curtea de Apel Cluj) a desființat raportul (dându-i dreptate lui Petre Pop) doar în ceea ce privește partea de incompatibilitate survenită din poziția de șef serviciu în cadrul Serviciului Public Administrația Piețelor și Exploatarea Platformelor Comerciale, dar a menținut starea de incompatibilitate survenită din poziția de administrator public, în raport cu cea de consilier local.

Practic, chiar dacă a obținut un câștig parțial, Petre Pop rămânea cu starea de incompatibilitate din poziția de administrator public, iar din acest motiv a fost nevoit să facă recurs la decizia Curții de Apel Cluj. Recurs a făcut și A.N.I., care a considerat că nu se justifica respingerea stării de incompatibilitate pentru perioada în care Petre Pop a ocupat funcția de șef serviciu în cadrul Serviciului Public Administrația Piețelor și Exploatarea Platformelor Comerciale, fiind angajat în administrația locală, în raport cu funcția de consilier local pe care a deținut-o în perioada 2012-2016, informează turdanews.net.

În acest moment, există o decizie a Curții de Apel Cluj, dată în luna februarie 2017, în baza căreia a fost în incompatibilitate din poziția de administrator public, în raport cu cea de consilier local. Petre Pop a atacat în instanță, cu recurs, această decizie, iar termenul a fost fixat pentru martie 2020.

Nu trebuie să uităm nici faptul că din calitatea sa de consilier județean a pierdut vremea cu grație în funcția sa. Dovadă stau datele notate chiar de el în raportul său de activitate pe anul 2018:

În ceea ce privește activitatea desfășurată în calitate de consilier în cadrul Consiliului Județean Cluj, în anul 2018, am participat: din 21 de ședințe organizate de Consiliul Județean, am participat la 20, am avut 41 de intervenții în plenul ședințelor și am participat la toate cele 13 ședințe ale Comisiei nr. 4.

Petre Pop a scris în raportul de activitate pe anul 2018 că a inițiat 6 proiecte de hotărâre din 2016 până la finalul anului 2018. În raport a notat însă doar două proiecte: unul scris de patru ori și încă unul scris de două ori. Este vorba despre îmbunătățirea accesului populației din Cluj-Napoca la servicii medicale de urgență, a cheltuielilor legate de proiect și a acordului legate de parteneriat; acordarea post-mortem a titlului de cetățean de onoare al județului Cluj delegaților participanți la Marea Adunare Națională din 1918.

Citiți mai jos ce a mai notat Petre Pop în raportul de activitate:

La capitolul colaborare și coparticipare la proiecte de hotărâre inițiate în alte UAT-uri, în continuare enumăr proiectele de hotărâre la care am lucrat împreună cu colegii consilieri locali din cadrul Consiliului Local Câmpia Turzii, grupul de consilieri locali PSD, după cum urmează:

-proiect privind acordarea unei sume de 2500 lei ultimului veteran de război din Câmpia Turzii în viață, domnului Ion Lutoiu, în semn de înaltă prețuire și recunoștință.

-proiect privind promovarea simbolurilor naționale în administrația locală, în 2018, anul centenarului Marii Uniri.

Pe de altă parte este și un mare sugător de bani publici din postura de lacheu a lui Cristian Matei, Petre Pop ocupând funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Companiei de Apă Arieș, funcție din care a încasat, în anul 2018, suma de 8.420 lei.

În ceea ce privește intenția sa de a candida pentru șefia PSD Câmpia Turzii, iată ce a scris, astăzi, pe profilul său de Facebook:

Dragi colegi,

Se spune că dacă am putea exporta zvonuri, România ar fi mai bogată decât Imperiul Britanic, și pentru că anul 2020 a început cu zvonuri că aș negocia plecarea mea la alte partide, vă asigur că nici nu este vorba de așa ceva, este doar un zvon, ba mai mult îmi exprim intenția, în mod public, de a candida, în conformitate cu Statul PSD, la un nou mandat de președinte PSD Câmpia Turzii!

Proiectul și programul pe care vi-l propun este: ,,Psd Câmpia Turzii 2020 – Politically Corect”, și are un lidership bazat pe principiul ,,OPEN MIND”, este un proiect fresh, pro-european și care are pentru anul 2020, două obiective principale:

Câștigarea alegerilor locale pentru funcția de Primar și Consiliul Local al municipiului Câmpia Turzii;
Câștigarea alegerilor parlamentare în municipiul Câmpia Turzii.

Într-o lume care evoluează galopant pe zi ce trece, a rămâne închistat în gândire, în preocupările politice de tip ,,old”, înseamnă retrogradare în gândire și eșec în a oferi politică de calitate. Astfel, a rămâne deschis tuturor evoluțiilor și capacitatea de adaptare la nou, la performant, este o obligativitate asumată de echipa PSD Câmpia Turzii. Cum? Printr-un lidership bazat pe principiul ,,OPEN MIND”, cu soluții, programe și politici publice în ton cu vremurile actuale, cu nevoile și necesitățile reale ale cetățenilor și cultivând aspirațiile pozitive ale populației.

PSD Câmpia Turzii își va începe agenda de lucru în 2020, cu o nouă politică, structurată pe specialiști, oameni noi, conturând oferta politica pentru alegerile locale din 2020, un program care să ofere normalitate politica și socială și care să recupereze decalajul de dezvoltate dintre noi și celelalte UAT-uri limitrofe muncipiului nostru!ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours Vocea ta
  Dragoș Damian taie avântul politicienilor: ”Muncitorilor din fabrici, șantiere și agricultură le datorăm revizuirea în sus a perspectivei de țară”
 • Acum 9 hours Din oras
  Celebra păruială din PSD CLUJ se termină în instanță
 • Acum 12 hours Eveniment
  Un bebeluș, descoperit spânzurat într-un apartament închiriat din Alba Iulia, împreună cu tatăl în grija căruia fusese lăsat. Proprietarul apartamentului care era din Turda nu le-a dat acordul polițiștilor să spargă ușa, aceștia fiind nevoiți să-l aștepte să se deplaseze în Alba Iulia
 • Acum 13 hours Sport
  HULIGANISM: ”PUMNI ȘI CAPETE ÎN GURĂ SUB TRICOLOR” între români la meciul cu Andorra
 • Acum 13 hours Eveniment
  SINDROMUL ”DALĂ A LA CLUJ” LOVEȘTE ȘI TURDA: Turdenii, speriați că li se betonează tot centrul și rămân fără spații verzi
 • Acum 1 day Sport
  Ambele echipe de baschet, din Cluj și Oradea, pedepsite după scandalul din ”Oradea Arena”
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu, după anunțul Fitch privind îmbunătățirea perspectivei de ţară a României: ”Aceasta este diferenţa dintre actuala coaliţie şi dezastrul făcut de nişte gnomi guralivi de dreapta”
 • Acum 1 day Analiza
  BASMELE DESPRE METROU CONTINUĂ. Primarul Emil Boc susține că studiile tehnice pentru aceste proiecte conțin toate soluțiile, inclusiv un plan de managemet al traficului. MATEMATICA, IDIOATA DE EA, ÎL CONTRAZICE. Dar ce contează?
 • Acum 2 days Eveniment
  Pompierii clujeni au intervenit anul trecut la peste 900 de incendii de vegetație. Apel (degeaba) către cetățeni să nu mai dea foc la miriști
 • Acum 2 days Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 2 days Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 2 days Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 2 days Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE