Din oras

După ce le-a luat voturile, Emil Boc le dă cu flit studenţilor: “Măi, dragi studenţi, mai puţin cu maşinile în oraş”

Primarul Emil Boc nu are soluţii pentru rezolvarea problemei de trafic din oraş motiv pentru care, exact ca pe vremea lui nea Ceaşcă, interzice. În opinia edilului studenţii din alte localităţi, care vin să urmeze cursurile facultăţilor din Cluj-Napoca, ar trebui convinşi să îşi lase maşinile acasă. 
 
Dacă e să anaizăm declaraţiile lui Emil Boc, singura soluţie de a decongestiona traficul din oraş este ca toţi cetăţenii să circule pe jos. În Cluj-Napoca se circulă greu, dar se circulă. De la 1 octombrie însă, odată cu începerea anului universitar, peste 20.000 de maşini în plus vor cirucula pe străzile din Cluj. Una dintre marile provocări ale administraţiei locale clujene este aceea de a-i convinge pe studenţii care vin la cursuri în Cluj să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun, bicicleta sau pe jos. În acest sens edilul le-a transmis un mesaj studenţilor: Să îşi lase maşina acasă. După 13 ani la conducere, Emil Boc, acest mic Ceaușescu al Clujului: în lipsă de soluții pentru fluidizarea traficului, vrea să-l „descurajeze”. 
Trebuie să descurajăm traficul inutil care îl aduci în centru în mod gratuit cu şcoli sau unităţile de agrement. Unele şcoli au avut gesturi curajoase de a-şi propune soluţii de a veni gradual între 8 şi 9 la şcoală. Nu cred că deranjează foarte mult acest lucru. Astăzi, dacă te uiţi în Cluj, cu excepţia câtorva zone care sunt aproape de blocaj, cum este Piaţa Blaga între 7.30 – 8.00, şi Avram Iancu, se circulă. Greu, dar se circulă. Mai greu va fi după 1 octombrie când vin studenţii. Aici e o altă problemă. Ce facem cu cele 20.000 de maşini pe care le aduc studenţii la Cluj? Cum îi descurajăm să îşi lase maşinile acasă? Asta e marea provocare. Şi atunci la studenţi trebuie să le oferi piste de biciclete, spaţii pietonale, gratuităţi pe mijloacele de transport în comun, pe care le au de altfel. Trebuie să le spunem, «măi, dragi studenţi, mai puţin cu maşinile în oraş». Am văzut diferenţa august faţă de septembrie. Când în august s-a circulat mult mai bine decât la începutul anului şcolar. E greu, dar suportabil. Marea problemă de coşmar vine după 1 octombrie când, repet, după analizele pe care le am, 20.000 de maşini veneau şi vin în plus în Cluj odată cu cei 100.000 de studenţi. Miza este acum să îi convingem pe studenţi să nu mai vină cu maşinile în Cluj şi să utilizeze mijloacele alternative. Transportul în comun, în primul rând, spaţiile care vizează bicicletele, ariile pietonale, pentru că altfel ajungem, din nou, la blocaje”, a afirmat Emi Boc în această dimineaşă la un post local de radio.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version