Editorial

După ce a stors U Cluj de vlagă prin incompetenții pe care i-a girat la cârma proiectului, Emil Boc ar stoarce imagine și dintr-un turneu WTA. Pe banii clujenilor, firește

De fapt, ca să o spunem pe aia dreaptă, Emil Boc a stors întreg municipiul de vlagă prin incompetența și indolența sinecuriștilor de care s-a înconjurat. Municipiul este o aiureală urbană poleită cu spectacole. După ce se așterne în țărână sclipiciul confetti-urilor de după aceste spectacole, clujenii rămân mizeria și cu prețurile nejustificat de mari pentru a trăi zilnic ceea ce trăiesc în miraj unii timp de 3, 4 zile, să se ducă apoi să grohăie fericiți: „ce fain e la Cluuuuj”. Clujenii rămân să navgheze pe străzile inundate la fiecare ploicică. Străzi care ori sunt pline de noroi, ori de praf, că, deși se dau bani pe salubritate stradală, asta se face din doi în doi.

Clujenii rămân să se descurce cu traficul mizerabil, consecință a incompetenței primarului (că nu avem și probe de para-ndărăt) a dat amicilor politici și economici autorizații de turnuri de birouri în centrul orașului, fără studii de impact asupra traficului. În Urbanismul Sălbatic de sub Emil Boc toate dealurile și satele din jurul Clujului s-au transformat în dormitoare. El și-a hrănit lăcomia de imagine, amicii săi politico-economici și-au hrănit foamea de bani din orice poziție, indiferent de costurile suportate de clujeni.

De 16 ani nu avem decât borduriade, șantiere peste șantiere, cu predilecție în ajun de campanie electorală, să se vadă ce “harnic” e primarul. Se sparge ce s-a mai spart, se lărgește ce nu s-a lărgit, fără nici o noimă, iar primarul sare de la un proiect la altul cu agilitatea albinuței cele harnice din floare în floare. După albină mai rămâne miere și polenizare, după Boc răsar doar trântori în funcții publice: șurubari, bonțideni, reni…

În așa o mizerie mi-au transformat nesimțiții aceștia orașul (de la administrația Funar, la cea Boc) că încep să mă întreb dacă nu cumva au făcut-o intenționat. Poleiala festivalurilor nu compensează decât pentru idioții utili lipsa de coerență a dezvoltării orașului, lipsa de proiect timp de 16 ani, altul decât îmbogățirea de nejustificat a unor nimeni în drum care, în 2004, nici după ce să bea apă nu aveau…

U Cluj a ratat proiectul de promovare în Liga I în An Centenar. Au fost două sau trei zile în care trântorii s-au dat la fund, Sabău și-a dat demisia din complezență, iar Boc a tăcut asurzitor de parcă nu lipitorii săi de afișe au făcut mizeria, risipind 3 milioane de euro. În fond de ce să vorbească dacă procurorii din Republica Autonomă Cluj nu-l întreabă nimic despre cum risipește el discreționar banul public?

Speranța sportului românesc, Ion Țiriac, la cei 80 de ani ai săi a fost ales președinte al Federației Române de Tenis (FRT). Nici nu s-a uscat bine cerneala pe numire și acesta a declarat că a declarat că, dacă va fi vorba despre un turneu indoor, Cluj-Napoca este de departe cea mai bună opțiune din România. Așa că, rapid, din fața unui microfon prietenos, Emil Boc a dat aprobator din coadă:

„Porțile noastre sunt deschise, probabil că acum șansele cresc să avem un asemenea turneu la Cluj. Și Simona Halep ar participa dacă acesta s-ar organiza. Mă bucur că au fost atâția clujeni să o vedem pe nr. 1 mondial! Chiar dacă azi ea nu mai e, pentru noi va rămâne mereu numărul 1 (numărul 1 WTA). Prezența clujenilor într-un număr atât de mare înseamnă că avem un public iubitor de sport”.

Prin urmare, cu proiectul U Cluj ratat, cu Sabău rugat “mumos” să nu plece, Emil Boc sare la alt proiect “sportiv” prin care să-i dea lui Ion Țiriac vreo două sau trei milioane de euro din bugetul local pe mână pentru un turneu WTA feminin de mâna a douzecișicincea! Am mai scris despre mizeria aceasta în care Boc se crede prințișor de Monaco și crede că zgura de la jocul de tenis în Cluj-Napoca, îi va suplini țărâna de la jocul cu cerculețul din Răchițele.

Nu vă speriați, nu săriți cu gura, nu am nimic cu “viniturile”, ci numai cu “nesimțiturile”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *