Cooltura

Cartea „Creierul și mintea Universului”, scrisă de reputatul neurolog Dumitru Constantin-Dulcan, a fost lansată la Cluj.

Reputatul neurolog Dumitru Constantin-Dulcan și-a lansat ieri ultima capodoperă. Cartea „Creierul și mintea Universului” a fost primită cu brațele deschise de o sală arhiplină.

Evenimentul moderat de editorul Vasile G. Dâncu, a avut loc la Casa de Cultură a Studenților.

 

„Dumitru Constantin-Dulcan are patria sa, de unde s-a născut, este ținutul Argeșului, are patria dragă unde trăiește, Bucureștiul, are patria sentimentală în Moldova, la Botoșani, unde s-a născut Eminescu și alte valori, este mare iubitor de Eminescu, și patria de elecțiune este Clujul. Aici va continua povestea!”
a spus în deschiderea evenimentului editorul cărții, Vasile George Dâncu.

În aplauzele celor prezenți, noile teorii dezvăluite în carte au fost dezbătute și discutate de renumitul actor și scriitor Dorel Vișan, directorul Departamentului de Neuroștiințe de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațegan” din Cluj-Napoca,  Dafin Mureșanu, dar și de directorul Casei de Cultură a Studenților, Flavius Milășan.

„Creierul și mintea Universului” este o carte care ne propune să devenim conștienți de faptul că Universul se regăsește în fiecare dintre noi. Este o carte care ne povestește despre cum creierul uman poate dicta legile universului în ansamblu, o teorie care multă vreme nu a fost acceptată.

 

„Legile acestuia (a Universului, n.r.) se aplică de la mic la mare, de la grăunte de nisip până la ființa cu cel mai înalt grad de conștiință, omul.”

a declarat directorul Casei de Cultură a Studenților, Flavius Milășan.

 

În final, doctorul neurolog și autorul cărții, Dumitru Constantin-Dulcan, a întărit ideea potrivit căreia fiecare conștiință are un loc bine definit în Univers.

 

„În fiecare clipă, cu fiecare gând pe care îl avem, cu fiecare acțiune, pledăm pentru viață sau pentru moarte. Alegerea ne aparține. Respectul pentru valorile etice, pe care se sprijină însuși Universul, nu mai reprezintă o simplă convenție socială, ci o condiție vitală a propriei existențe, înscrisă în structura noastră biologică, în ADN-ul nostru. (…) Fizica actuală ne spune că suntem atât de indisolubil conectați unii cu alții prin fire și forțe invizibile, încât nu putem decât ori să evoluăm împreună, ori să dispărem împreună.”
a declarat autorul.

 

Neurologul Dumitru Constantin-Dulcan a creat în urmă cu 30 de ani o mică revoluție prin cartea „Inteligența materiei”, a cărei teorii au fost ulterior adoptate și de alți formatori de opinie. Una dintre acestea ne arată că Universul este doar o plăsmuire a conștiinței, sau altfel spus, o hologramă. Acum, reputatul profesor a venit cu noi teorii care să ne întărească această convingere.

Cartea „Creierul și mintea Universului”, publicată la editura clujeană Școala Ardeleană, povestește despre cea mai fascinantă parte a corpului uman, creierul, precum și despre legătura acestuia cu Universul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *