Politica

Dupa ce a ros destul, Adrian Oros și-a anuntat demisia de la conducerea Ministerului Agriculturii, la 2 noaptea, pe Facebook

Clujeanul Adrian Oros și-a anunțat demisia din funcția de Ministru al Agriculturii, în noaptea de luni spre marți, pe pagina sa de Facebook. El îl acuză pe premierul Florin Cîțu că nu a considerat niciodată prioritare agricultura și industria alimentară. De asemenea, Oros crede că nu există suficientă determinare pentru eradicarea pieței negre din domeniul agriculturii.

Noi îl întrebăm pe această cale pe domnul Oros care este bilanțul mandatului său de Ministru al Agriculturii? Ce a încercat să facă și nu a putut din cauza lui Cîțu? Concret însă, nu povești!

Redăm mai jos textul postat de Adrian Oros pe Facebook:

Azi îmi voi depune demisia din funcția de Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale!

Pentru Premierul Florin Câțu, agricultura și industria alimentară nu au fost niciodată priorități, ca atare:

1. Bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuția bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare. La rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă.

2. În PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură. Asta deși în primul draft trimis la Comisie, în noiembrie 2020, PNRR conținea un proiect complex pentru gestionarea apei în agricultură (irigații, desecare/ drenaj și sistem antigrindină), în valoare de 6,5 miliarde euro, proiect asumat în Programul de guvernare, alături de Rețeaua de depozitare, procesare si distribuție a produselor românești, alt proiect care nu a mai avut loc in PNRR.

3. Nu există suficientă determinare pentru eradicarea activității samsarilor, a vânătorilor de subvenții și a pieței negre, care afectează fermierii corecți. Astfel, orice subvenție, orice formă de sprijin devine ineficientă.

Multumesc tuturor celor cu care în această perioadă am colaborat, atât la elaborarea Programului de tranziție, la viitorul Program Național Strategic, dar și în activitatea curentă.

Am avut onoarea și norocul să cunosc oameni deosebiți, profesioniști, atât în Guvern, în MADR sau în mediul asociativ.

M-am bucurat să pot promova pe pagina mea și a ministerului, pe toți cei întâlniți în deplasările prin țară, fermieri români care performează, care sunt exemple de succes.

Am vrut să arăt că și în România #SePoate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *