In vizor

După ce a rezolvat toate problemele Clujului în pandemie, Primăria lui Emil Boc cheltuiește 100 000 de euro pentru organizarea unui meci de tenis România – Italia

Scris de 107

În plină pandemie, după ce a rezolvat toate problemele Clujului (a achiziționat suficiente locuințe sociale, a renovat și extins spitalele orașului, a construit suficiente creșe, grădinițe ș.a.m.d.), Primăria Cluj-Napoca investește aproximativ 100 000 de euro pentru organizarea, în luna aprilie, în parteneriat cu Federația Română de Tenis, a meciului România – Italia, contând pentru Grupa Mondială a „Bilie Jean King Cup”, noul nume sub care se desfășoară Fed Cup.

Finanțarea acestei competiții este motivată prin faptul că meciul reprezintă „una dintre cele mai însemnate modalități de promovare a municipiului nostru pe plan intern și internațional”, adică exact ceea ce ne interesează pe noi la Cluj, să creștem imaginea orașului. Nu contează că traversăm o pandemie, că meciul oricum sunt șanse mari să se desfășoare în luna aprilie fără spectatori, important e că va aduce beneficii mari de imagine. Orașului și primarului Emil Boc.

Adevăratele priorități ale Clujului, pe timp de pandemie

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din 22 februarie, la punctul 57, găsim „hotărârea privind alocarea sumei de 475 000 de lei, de la bugetul local, pentru organizarea în municipiul Cluj-Napoca, în parteneriat cu Federația Română de Tenis, a meciului de tenis, contând pentru Grupa Mondială a Billie Jean King Cup, aprilie 2021”.

Prin articolul 2 al HCL, „se împuternicește Primarul municipiului Cluj-Napoca să încheie, cu Federația Română de Tenis, un parteneriat de colaborare, în vederea organizării în cele mai bune condiții a acestei competiții internaționale”.

În referatul de aprobare al primarului Emil Boc, în calitate de inițiator, se precizează faptul că Federația Română de Tenis, printr-o adresă scrisă, și-a exprimat dorința de a organiza, în municipiul Cluj-Napoca, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca, această competiție internațională.

„Considerăm că prezența în Cluj-Napoca a unei competiții de asemenea anvergură (Fed Cup) precum și a unor nume mari din tenisul mondial, Simona Halep (2WTA), Patricia Țig (56 WTA), Ana Bogdan (96 WTA), Irina Begu (74 WTA) – echipa României, dar și a reprezentantelor echipei naționale a Italiei, Camila Giorgi (79 WTA), Martina Trevisan (89 WTA), Jasmine Paolini (95 WTA) și Elisabetta Cociaretto (126 WTA), reprezintă una dintre cele mai însemnate modalități de promovare a municipiului nostru pe plan intern și internațional”, scrie primarul Boc în referatul de aprobare.

Întâlnirea România – Italia din cadrul ”Billie Jean King Cup” va avea loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în perioada 16-17 aprilie 2021, cel mai probabil, fără spectatori prezenți în sala cu o capacitate de până la 10 000 de locuri.

Primăria Cluj-Napoca își asumă obligația de a susține financiar organizarea competiției cu suma de 475 000 de lei (din bugetul local), dintr-un buget total  necesar organizării acestui eveniment, în valoare de 959 423 lei. Adică, jumătate din sumă.

În propunerea de buget sunt incluse cheltuieli cu cazarea participanților, cu masa, transportul, amenajarea arenei și a terenului, cu echipamentul sportiv – ținuta oficială, cu marketingul și promovarea, asistența medicală, cheltuielile de personal și cheltuieli neprevăzute.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 14 hours Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 15 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 16 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 17 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 17 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 18 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 18 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 20 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 20 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 21 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 22 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 22 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE