Sport

După ce a ratat titlul cu CFR Cluj, Dan Petrescu părăsește ”forbalul” românesc (că, ce se întâmplă în România, numai fotbal nu e)

Nici plecarea tehnicianului și nici destinația sa nu reprezintă niște surprize: ”Super Dan“ va fi instalat la Jeonbuk Morots din Coreea de Sud, potrivit informațiilor obținute de Digi Sport. Sursa citată a preluat știrea publicată de Dario Focardi, specialist în fotbalul din Asia.

Dan Petrescu va fi noul antrenor al celor de la Jeonbuk. Actualul tehnician al lui CFR Cluj e așteptat să semneze imediat ce va primi permisul de muncă în Coreea de Sud. Prima sa apariție pe bancă va fi la meciul cu Gangwon, de pe 11 iunie“, a explicat jurnalistul Dario Focardi.

În acest moment, Jeonbuk ocupă locul 7 din 12 în K-League, campionatul de fotbal din Coreea de Sud. Echipa are 18 puncte după 15 partide. Lider e Ulsan cu 38 de puncte după 15 runde. Lotul celor de la Jeonbuk e format, în mare parte, de fotbaliști sud-coreeni, cu excepția brazilienilor Gutavo, Rafa Silva, Andre Luis, la care se adaugă și japonezul Amano.

Așadar, urmează o revenire în Asia pentru Petrescu, el activând, în trecut, aici, la formații precum Al-Arabi (Qatar), Al-Nasr Dubai (Emirate) și Jiangsu Sainty (China).

În locul său, conform actualdecluj.ro, vine fostul antrenor al lui Sepsi italianul Cristiano Bergodi.

Foto Marco Alpozzi/LaPresse

Conform sursei citate, italianul a fost dorit de Universitatea Cluj, fiindcă Ioan Ovidiu Sabău vrea să renunțe la postul de principal și să preia un post in conducere. De altfel, Sabău e unul dintre cei care l-au dorit pe Bergodi la Universitatea. Cristiano Bergodi a discutat cu cei de la ”U” transmis că așteaptă o ofertă din Serie B, din Italia. Între timp, Bergodi ar fi semnat deja cu echipa din Gruia