In vizor

După ce a câștigat zeci de contracte în Bistrița-Năsăud, firma Mis Grup se reorientează spre banii publici din Cluj

Scris de 274

Firma bistrițeană Mis Grup a câștigat licitația în valoare de 14.346.947 lei organizată de Primăria Cluj-Napoca pentru modernizarea și creșterea energetică a clădirilor Seminarului Teologic Ortodox. 

Scopul proiectului este creșterea capacității unității de învățământ, respectiv număr de elevi, număr săli de clasă și număr spații funcționale specializate: laboratoare, sala de mese, vestiare, grupuri sanitare și sală multifuncțională.

Zeci de milioane de euro din bani publici

Mis Grup, firma inființată de afaceristul Emil Iugan, la ora actuală unul dintre cei mai bogați oameni din Bistrița-Năsăud, este abonată la contractele din bani publici din județul Bistrița Năsăud. În ultimii 15 ani firma a câștigat zeci de milioane de euro din aceste contracte.

În 2021 firma a câștigat contracte în valoare de 113,5 milioane de lei, din care cinci contracte în valoare de 105,5 milioane de lei doar în luna MARTIE, toate cele cinci licitații fiind organizate de Municipiul Bistrița. Firma a mai câștigat anul acesta în Cluj-Napoca și licitația organizată de UMF pentru reparații la căminul 7 din Hașdeu.

În 2020 firma a câștigat contractul în valoare de 30.175.208,41 lei pentru Consolidare si modernizarea corpului A ( Corp Liceu) Colegiul National – Liviu Rebreanu- municipiul Bistrita. În urma cu câțiva ani, firma a câștigat un alt contract pentru Edificare şi construire Campus Şcolar Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, un proiect în valoare totală de 32,5 milioane de lei. 

Tot în 2020, Compania MIS Grup a câștigat licitația pentru construirea Complexului Sportiv Acvatic din municipiu Bistrița, obiectiv cunoscut ca Aquaparkul din Wonderland. Valoarea totală a contractului este de 33.556.984,66 lei.

Mis Grup a câștigat în 2020 licitația organizată de Consiliul Județean Bistrița în valoare de 50,6 milioane lei (10,5 milioane euro) fonduri europene prin Programul Operațional Regional, pentru lucrările pe Lotul 4 din DJ 172 D ”Poarta Transilvaniei”, Ilva Mică / int. cu DN 17 D – Poiana Ilvei – Măgura Ilvei.

Un alt contract câștigat de Mis Grup a fost cel pentru realizarea Liniei Verzi de transport public utilizând mijloace de transport cu motor electric sau hibrid, contract în valoare de 30.340.311 lei.

Firma bistrițeană a câștigat și licitația pentru proiectare și execuție pentru modernizarea DJ 173 B pe tronsonul Bistrița – Tărpiu (7,27 km). Investiția se ridică la 21.892.788 lei (aproximativ 4,46 milioane euro) bani europeni prin Programul Operațional Regional 2014-2020,

Firma MIS Grup mai lucrează în asociere la Bistrița și în alte proiecte mari, cum ar fi restaurarea Bisericii Evanghelice, consolidarea și modernizarea clădirii vechi a Colegiului Național ”Liviu Rebreanu”, drum de acces și utilități în Wonderland, reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 1, a Liceului Tehnologic ”Grigore Moisil”.

În perioada 2007-2017, Mis Grup a încasat aproape 60 de milioane de euro din bani publici. Firma omului de afaceri Emil Iugan a pus mâna pe nu mai puţin de 57 de contracte, majoritatea încheiate cu autorităţile din Bistriţa-Năsăud.

În 2019 Mis Grup a câștigat din contractele cu autoritățile din Bistrița Năsăus suma de 133,4 milioane de lei (aproximativ 27,7 milioane de euro), iar în 2018 a câștigat contracte în valoare de 19,2 milioane de lei.

 Fondatorul MIS Grup, Emil Iugan, este unul dintre cei mai bogați afaceriști din Bistrița-Năsăud, un „baron al lemnului”. Practic acesta a început să facă avere din exploatarea lemnului după care a trecut la construcții și reparații de drumuri. 

Pentru serviciile aduse județului, Emil Iugan a primit și titlul de „Cetăţean de onoare al judeţului Bistriţa-Năsăud”.

 

 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 10 hours FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 14 hours In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 15 hours In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 16 hours In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 16 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 16 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 17 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 17 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 18 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 18 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 18 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 19 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 19 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE