In vizor

Boc, despre demisia lui Constantea: „Este un gest onorabil. Împreună am luat echipa din cenușă și am renăscut-o.”

După trei ani de eșecuri, președintele clubului Universitatea Cluj Radu Constantea și-a anunțat demisia, asumându-și astfel ratarea promovării în prima ligă. Primarul Emil Boc continuă să își exprime susținerea pentru Radu Constantea, considerând că demisia acestuia este un act onorabil.

Anterior demisiei acestuia, Boc susținea că fostul președinte și-a făcut treaba foarte bine și că își va continua activitatea în fruntea clubului. După ce Constantea a anunțat că demisionează, Boc a considerat acest gest unul nobil, o dovadă de responsabilitate.

„Am văzut că și-a dat demisia, este un gest nobil, de apreciat prin faptul că și-a asumat eșecul nepromovării și neparticipării în play –off. E un gest de maturitate și responsabilitate că și-a asumat eșecul. Cred că asta arată responsabilitate și e un gest onorabil. Clujul merge mai departe. Universitatea merge mai departe. Îi mulțumesc și eu pentru ce a făcut pentru că împreună am luat echipa din cenușă și am renăscut-o. Atât s-a putut până în momentul de față. Vom discuta cu universitățile clujene strategia și vom merge mai departe. Obiectivul rămâne același, ca această echipă de aur a Clujului să își continue drumul spre promovare. Susținerea financiară nu se discută, este prima în ceea ce privește susținerea sportivă. În parteneriat cu universitățile clujene își va continua drumul spre Divizia A. Asta este, am avut și neșansă, ne-a durut și eșecul cu Petrolul, nu mai putem întoarce mortul de la groapă”, a declarat primarul Emil Boc la Napoca Fm. 

Practic Boc este un susținător al lui Constantea în ciuda managementului dezastruos de la U Cluj din ultimii trei ani. La susținerea financiară pe care a primit-o clubul cu siguranță că promovarea trebuia realizată, sau cel puțin accederea în play-off, lucru care nu s-a întâmplat în ultimele două sezoane. Boc declară că obiectivul clubului este promovarea, în același timp în care susține că atât s-a putut. Ceea ce nu este adevărat. Clubul chiar ar fi avut potențial pentru a reuși mult mai mult, dacă ar fi fost condus de o echipă performantă. Deci demisia lui Constantea este departe de a fi un act nobil. Este un act de normalitate care trebuia să vină după primul an în care a fost ratată promovarea. Faptul că s-a încăpățânat să își păstreze funcția este unul dintre motivele pentru care U Cluj va mai petrece un sezon, cel puțin, în liga secundă. 

sursa foto: prosport.ro

 

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *