Rautacisme

După ce a ațipit copios, de mai multe ori, senatorul Goțiu „tocmai a aflat” că suferă de boala somnului în Parlament

Senatorul relativ recent ales al clujenilor, Mihai Goțiu, vicepreședintele Senatului, a reușit contraperformanța de a deveni rapid cunoscut în întreaga țară pentru că a adormit în Parlament. Recidivele somnambulești ale reprezentantului USR i-au ultragiat pe alegători, așa că vinerea trecută, la radio Realitatea FM Cluj, Goțiu a explicat că suferă de fapt de o boală:

„Acum vin de la un consult medical și, din păcate, am aflat că sufăr de o boală. Această boală are o incidență de 2,5% din populație și nici consultațiile, nici tratamentul nu sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), deși sunt destul de scumpe. Mi-am propus ca, la toamnă, să elaborez un proiect de lege prin care și costurile de diagnosticare și tratament pentru această boală să fie decontate de CAS, întrucât incidența este mare și riscurile, mai ales în cazul șoferilor, sunt uriașe”, a spus Goțiu.

Cei care îl cunosc pe senatorul Goțiu afirmă de mai demult, neoficial vorbind, că acesta ar adormi din cauza unei afecțiuni medicale. Cu toate acestea, surprins dormind în Parlament, Mihai Goțiu nu a recunoscut până acum că ar avea o problemă de natură medicală, afirmând în schimb că a ațipit din cauza oboselii.

Dacă senatorul Goțiu știa în momentul depunerii candidaturii că suferă de această afecțiune, dacă colegii săi de partid știau, atunci gestul său de a candida și de a-și asuma o astfel de funcție, gestul colegilor de a-l propulsa pe listele de partid,  denotă o oarecare iresponsabilitate, incompatibilă cu natura funcției. Este greu de crezut că Mihai Goțiu nu știa, că apropiații săi politici nu știau. Iar acum, afecțiunea medicală este folosită drept scuză pentru un comportament oricum inadmisibil în Parlament. 

În loc ca senatorul Goțiu să își dea demisia și să își vadă liniștit de sănătate, acesta și-a propus să continue, cel mai probabil, să și doarmă, pe băncile Parlamentului, cu intenția de a elabora un proiect de lege pentru a-și putea trata gratuit afecțiunea. 

Concluziile le aparțin cititorilor noștri. Îi sfătuim să nu le formuleze acum, ci data viitoare când vor mai fi chemați la vot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *