Cooltura

După 2 ani de pauză, Ziua Porților Deschise a Teatrului Național Cluj va avea loc fizic în 20 mai și va include și evenimente dedicate refugiaților ucraineni

Scris de 894

După 2 ani de pauză pandemică, în care Ziua Porților Deschise a Teatrului Național Cluj nu s-a desfășurat (2021) sau a fost organizată online (2020), acum, după ridicarea restricțiilor, aceasta va avea loc cu prezență fizică, așa cum îi stă bine oricărui eveniment teatral.

Desfășurată în mod normal în data de 27 martie, ca o celebrare a Zilei Mondiale a Teatrului, Ziua Porților Deschise va fi savurată, anul acesta, în 20 mai, și va include, pe lângă activitățile devenite deja tradiție (spectacole de teatru, ateliere, zone de creație, momente de teatru-lectură cu actorii TNC, standuri de carte), și un tur în culisele Naționalului clujean, ghidat de actorii teatrului, tur cu traducere în limba ucraineană. Iar evenimentele dedicate refugiaților ucraineni nu se opresc aici.

„Natalia Sakovych și Kateryna Dovzhenko au pregătit ATELIERUL MIRACOLELOR pentru copii ucraineni cu vârsta cuprinsă între 4 și 12 ani. Atelierul va avea loc în intervalul orar 12:00 – 14:00, urmând ca acesta să se transforme de la orele 14:00-17:00 într-un loc de întâlnire și spațiu de joacă pentru comunitatea ucraineană”, au anunțat reprezentanții TNC.

Intrarea la toate evenimentele va fi liberă, în limita locurilor disponibile.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Politica
  Rafila, reacție la dosarele de șpagă din sistemul medical: ”E inacceptabil ca personalul să primească bunuri materiale în schimbul serviciilor pe care le oferă. Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane”
 • Acum 4 hours Din oras
  MAI UȘOR CU ANUNȚUL DE ANGAJARE PE SCĂRI! LEGAL, discriminarea în cuprinsul unui anunţ de angajare, pe criteriul genului şi al aspectului fizic ESTE INTERZISĂ
 • Acum 16 hours Sport
  BUN SABĂU, BUNI JUCĂTORII U CLUJ! FC U Craiova – U Cluj 5-0, în etapa a 24-a din Superliga. Mai bine antrena Șurubaru, și așa ia bani degeaba
 • Acum 20 hours In vizor
  FELICITĂRI, FAINE LUCRĂRI! ”Dottore” Bode a fost bun și ca ministru al Transporturilor
 • Acum 21 hours PubliNews
  TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a încheiat 2022 cu afaceri de 711 milioane lei, dar profitul a scăzut cu 64%
 • Acum 22 hours Justitie
  CUM SĂ-ȚI PASEZI RESPONSABILITATEA, ROMÂNEȘTE: CA Cluj dă vina pe parchet pentru că violatorul din Cășeiu a fost eliberat: ”Judecătorul, sesizat cu 54 de minute înainte să expire reținerea”
 • Acum 22 hours General
  Bărbatul care a violat o minoră în Cășeiu și nu a mai fost arestat că judecătorul a întârziat la serviciu, a fost prins de polițiști
 • Acum 23 hours Din oras
  Până să se unească Cluj-Napoca cu Floreștiul, grație Supercom, s-a unit cu Pata Rât
 • Acum 1 day Politica
  Petre Daea: “Vaca trece prin mari greutăți. A devenit dușmanul planetei, e responsabilă că avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini, și unele au două țevi”
 • Acum 1 day In vizor
  Începând de anul acesta, Educaţia din România va fi analizată în raportările pe baze de date ale OCDE “Education at a Glance”
 • Acum 1 day In vizor
  După 9 ani de Cluj, doi tineri s-au mutat în Bucovina: “Clujul a devenit un oraș care nu mai e prietenos cu oamenii care stau acolo”
 • Acum 1 day Rautacisme
  În sfârşit a aflat şi Emil Boc că guvernul i-o desconsideră pe “Antonia” şi face “cloud-ul IT regional” la Beclean
 • Acum 1 day Din oras
  COŞMAR ÎN TRAFIC: Lucrările la Calea Mănăștur au dat traficul peste cap: “500 metri în 20 de minute!” Cei din autobuzele CTP au ales să meargă pe jos. Măcar “vinerea verde” a fost un succes!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE