Cooltura

După 2 ani de pauză, Ziua Porților Deschise a Teatrului Național Cluj va avea loc fizic în 20 mai și va include și evenimente dedicate refugiaților ucraineni

După 2 ani de pauză pandemică, în care Ziua Porților Deschise a Teatrului Național Cluj nu s-a desfășurat (2021) sau a fost organizată online (2020), acum, după ridicarea restricțiilor, aceasta va avea loc cu prezență fizică, așa cum îi stă bine oricărui eveniment teatral.

Desfășurată în mod normal în data de 27 martie, ca o celebrare a Zilei Mondiale a Teatrului, Ziua Porților Deschise va fi savurată, anul acesta, în 20 mai, și va include, pe lângă activitățile devenite deja tradiție (spectacole de teatru, ateliere, zone de creație, momente de teatru-lectură cu actorii TNC, standuri de carte), și un tur în culisele Naționalului clujean, ghidat de actorii teatrului, tur cu traducere în limba ucraineană. Iar evenimentele dedicate refugiaților ucraineni nu se opresc aici.

„Natalia Sakovych și Kateryna Dovzhenko au pregătit ATELIERUL MIRACOLELOR pentru copii ucraineni cu vârsta cuprinsă între 4 și 12 ani. Atelierul va avea loc în intervalul orar 12:00 – 14:00, urmând ca acesta să se transforme de la orele 14:00-17:00 într-un loc de întâlnire și spațiu de joacă pentru comunitatea ucraineană”, au anunțat reprezentanții TNC.

Intrarea la toate evenimentele va fi liberă, în limita locurilor disponibile.