In vizor

După 12 ani, se încheie „domnia” Coral peste dezinsecția din Cluj-Napoca?

Primăria Cluj-Napoca a scos la licitație serviciile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare. Valoarea contractului este de peste 72 milioane lei (15,6 milioane euro) și se întinde pe o durată de 8 ani. Anunțul a fost postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 7 ianuarie 2019. 

Coral Impex SRL este în contract cu Primăria Cluj-Napoca din anul 2006 pentru servicii de dezinfecție, dezinsecție și deratizare. Administrator și asociat unic este Alexandru Badea. Coral Impex SRL are sediul în Ploiești și a fost înființată în 1993. Anul trecut, a declarat o cifră de afaceri de 24.574.646 lei, un profit net de 1.430.331 lei și un număr mediu de 217 angajați. În 2016, profitul a fost de aproximativ 1,7 milioane lei. Cel mai mare profit, de 9,4 milioane lei, a fost declarat în anul 2013. 

Contractul încheiat în anul 2006 a fost semnat pentru o perioadă de patru ani, după ce Coral Impex SRL Ploiești a câștigat licitația organizată în acel an. În 2010, a fost prelungită perioada de valabilitate pentru 7 ani și 7 ani, printr-o Hotărâre de Consiliu Local. Prelungirea contractului s-a făcut cu acordul lui Sorin Apostu, primar la acea vreme. Intrarea în vigoare a prelungirii a devenit efectivă din 12 iulie 2011, iar de atunci a curs termenul de 7 ani şi 7 luni. Acum, acest termen va expira, astfel că Primăria organizează licitație pentru atribuirea unui contract pentru aceste servicii. Rămâne de văzut dacă va mai participa Coral Impex SRL și mai ales dacă va câștiga, din nou, această felie de servicii. 

Numele patronului firmei Coral Impex SRL, Alexandru Badea a apărut în dosarul de corupție care se referă la fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu. Badea figura pe lista oamenilor de afaceri care i-au dat mită lui Uioreanu, mai exact suma de 70.600 lei, pentru a aproba efectuarea unei plăţi în valoare de 130.000 de lei pentru serviciile de deratizare făcute de societate la şcolile din judeţul Cluj. În urmă cu trei ani, au avut loc verificări la sediul Coral Impex din Cluj-Napoca, din cartierul Gheorgheni. De asemenea, o echipă de procurori din cadrul DNA Cluj au efectuat, tot în acea perioadă, verificări la sediul Primăriei Cluj-Napoca. DNA Cluj a solicitat să i se pună la dispoziţie, spre verificare, copii după hotărâri ale Consiliului Local, precum şi contracte de prestări servicii şi contracte de sponsorizare care au fost încheiate între Primărie şi firma SC Coral Impex.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *