Justitie

Dumele avocatului lui Gelu Oltean, finalizate cu amendă. Dosarul Ayahuasca stagnează în camera preliminară

Scris de 189

Fostul șef al DIPI, Gelu Oltean, și amica sa, Vannesa Youness, pare că se tem de magistratul ce le-a fost repartizat în cauză și au încercat prin apărătorii lor recuzarea sa de trei ori. Toate cele trei încercări de a scăpa de către judecătoarea Sorina Florea de la Tribunalul Dâmbovița au fost analizate separat de alte complete de judecată din cadrul aceleiași instanțe și au fost respinse.

După a treia cerere de recuzare, din 22 martie, respinsă de un alt complet al instanței, judecătorii au stabilit amendarea avocatului celor doi, Mihai Popa, cu o mie de lei.

„Respinge ca neîntemeiată cererea de recuzare a doamnei judecător Sorina Florea în cauza ce formează obiectul dosarului cu nr. 1125/120/2020/a1, formulată de inculpaţii Amal-Vanessa Youness și Gelu Marin Oltean prin apărător ales, la termenul din 22.03.2021. În temeiul art.283 al.4 lit.n NCPP aplică apărătorului inculpaților, avocat Popa Mihai, amenda judiciară în cuantum de 1000 de lei. Fără cale de atac asupra cererii de recuzare ?i cu drept de cerere de anulare sau reducere a amenzii în termen de 10 zile de la comunicare pentru apărător.”

Anterior același avocat a cerut recuzarea magistratului Sorina Florea pentru alte motive în 15 februarie iar în decembrie 2020 a cerut să se constate că instanța nu ar fi legal constituită

Toate aceste cereri au fost respinse ca fiind „neîntemeiate”.

Între motivele unei cereri de recuzare se pot număra incompatibilitatea unui magistrat, procuror sau judecător sau lipsa acestuia de imparțialitatea în cadrul procesului penal.

Dosarul în care sunt judecați cei doi stagnează de luni bune în faza camerei preliminare, la Tribunalul Dâmbovița.

Citește continuarea pe Știripesurse.ro

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 13 hours In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 14 hours Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 15 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 15 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 16 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 17 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 18 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 18 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 19 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 19 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 20 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 21 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 22 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE