Rautacisme

Drumurile județului, pline de boi și de vaci!

Scris de 368

Drumurile județului Cluj (județene, comunale și, uneori, chiar și cele naționale), pe lângă tradiționalele gropi, la ceas de seară, sunt pline de boi și de vaci, fără văcar, de animale care, de cele mai multe ori, se plimbă alene pe porțiuni de drum unde nu există indicatoare de avertizare.

Indicatorul rutier ce înfățișează o vacă neagră într-un triunghi roșu se montează, în mod normal (dar ce mai e normal la Cluj?!), la 100-200 m de sectorul de drum periculos, unde există riscul ca animalele să traverseze sau să circule pe drumul public. La întâlnirea acestui indicator, conducătorul auto este obligat să reducă viteza și să circule cu atenție sporită. Însă, animalele, lipsite de conducători bipezi, nu țin cont de lipsa  (sau de existența sporadică) a indicatoarelor și circulă agale, seară de seară, pe mijlocul drumului, pe unde apucă, spre disperarea conducătorilor auto, care sunt nevoiți să aștepte până când boii și vacile se hotărăsc să se miște mai la stânga sau mai la dreapta de axul drumului.

O situație pe care ați putea-o considera normală sau chiar banală pentru zonele rurale, însă una care totuși periclitează siguranța circulației și creează blocaje în trafic la orele la care nu ar fi alte motive pentru a nu putea circula fluent prin județ. O situație pe care ființele bipede, civilizate, ale anului 2016, ar putea-o reglementa, pentru că patrupedele se pot întoarce de la pășunat și fără să încurce și să pericliteze siguranța traficului rutier, pot traversa drumul și numai prin locurile prevăzute cu indicatoare de avertizare, pot fi însoțite și de un văcar care să le ghideze și supravegheze,  pentru că, totuși, boii și vacile sunt animale domestice, nu sălbatice, să zburde libere pe drumurile județului! ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 9 hours General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
 • Acum 9 hours Politica
  “DOTTORE” LA “DOTTORE”, NU CRITICĂ “DOTTORATUL”. Ciucă despre acuzațiile de plagiat la adresa lui și a lui Lucian Bode: “Lăsăm să se desfășoare procesele din justiție”
 • Acum 9 hours Politica
  MINCIUNA, BOALĂ PROFESIONALĂ ÎN FAMILIA LIBERALĂ: Ligia Deca le-a spus liderilor PNL că Legile educației ar fi stat deja în consultare și că trebuie aprobate până în luna iunie pentru a nu pierde bani din PNRR. În realitate, proiectele nici acuma nu sunt publice!
 • Acum 9 hours In vizor
  În 2020, lui Piţurcă Jr. i se fluidizau în conturi 11 milioane de lei din conturile Ministerului Apărării. Luni, măştile neconforme din acel contract, l-au verticalizat pe Piţurcă Sr. direct în poartă la DNA
 • Acum 10 hours Din oras
  AICI SUNT VOTURILE DUMNEAVOASTRĂ: Primăria plătește 14 milioane de lei compensaţie pentru căldură clujenilor
 • Acum 10 hours Politica
  PSD își face planurile pentru preluarea conducerii Guvernului: puncte “fierbinți” în relația cu PNL
 • Acum 10 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Campanie pe #Clujul_Civic: “Haideți să îi încălțăm pe micuții de la Pata Rât. Eu pot trăi fără 100 de lei în portofel, dar ei cum pot trăi fără încălțăminte?!”
 • Acum 11 hours In vizor
  Din 2014 suntem anunţaţi că se va putea ateriza şi “cu ceraceaful pus pe geam” pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Banii ăia s-au topit ca şi o ceaţă. Acum suntem “ameninţaţi” cu un nou sistem ultra-modern. BONUS: care este diferenţa dintre cei 150 de metri din 2014 şi cei 150 de metri din 2023? S-a devalorizat şi metrul de atunci?
 • Acum 11 hours In vizor
  Cum arată un proiect european la Dej. Apa din rigole refulează prin canalizare în casele oamenilor
 • Acum 12 hours In vizor
  VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă
 • Acum 13 hours Din oras
  DE CE NU NE MIRĂ? După ce a pus monopol pe Cluj, Supercom își dă arama pe față: tarifele aproape s-au dublat, dar gunoiul nu e ridicat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE