Din oras

Drept la replica al societatii Trustul de Instalatii, Montaj si Constructii

Redam mai jos dreptul la replica al societatii Trustul de Instalatii, Montaj si Constructii SA, referitor la articolul Licitatia pentru extinderea Tetarom 1 are mari sanse de a fi anulata.

 

“TRUSTUL DE INSTALAŢII, MONTAJ ŞI CONSTRUCŢII S.A. Cluj a participat în calitate de persoană juridică la  lider de asociere la licitaţia privind lucrările de extindere a parcului industrial Tetarom 1.

O eventuala culpa pentru posibilul conflict de interese care ar afecta licitaţia poate apartine exclusiv persoanelor care au făcut posibile declaraţii false, respectiv RADJ, Călin Găbudean şi Adina Raţiu şi nicidecum societatii noastre, sau reprezentantilor sai legali.

Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice a impus si impune numitilor Călin Găbudean şi Adina Raţiu să depună anual o declaraţie de avere şi una de interese în nume propriu tocmai cu scopul evitării unui potenţial conflict de interese.

Declaraţiile amintite mai sus există, sunt publice și nu fac referire la vreo relație între cele două persoane, conținutul acestor declarații fiindu-le oricum imputabil exclusiv semnatarilor acestora.

Suplimentar, în cadrul procedurii de achiziție publică RADJ a completat și semnat în nume personal o Declarație  din care reiese că nu sunt în conflict de interese cu persoanele ce dețin funcții de decizie în cadrul autorității contractante ( Formularul 9).

În urma apariţiei articolului publicat pe site-ul dvs. cu privire la presupusul conflict de interese care ar afecta licitaţia TETAROM 1, Consiliul Judeţean Cluj a înaintat către Asocierea TRUSTUL DE INSTALAŢII, MONTAJ ŞI CONSTRUCŢII S.A. Cluj,  GRUP 4 INSTALAŢII S.A.,  ELECTROCONSTRUCŢIA ELCO CLUJ S.A., RADJ CLUJ o solicitare de clarificări cu privire la legătura existentă între Raţiu Adina Maria şi Găbudean Călin Marcel. TRUSTUL DE INSTALAŢII, MONTAJ ŞI CONSTRUCŢII S.A. Cluj a înaintat la rândul său solicitarea de clarificări către RADJ Cluj.

Chiar şi în urma acestei solicitări de clarificări, RADJ nu confirmă starea civilă a celor două persoane şi legătura existentă între acestea, menţionând că : dl. Găbudean Călin Marcel nu a menţionat vreun conflict de interese la nivelul Consiliului Judeţean Cluj şi, totodată nu a menţionat faptul că acesta este căsătorit cu d-na Raţiu Adina Maria care are calitatea de consilier judeţean. Mai mult, RADJ Cluj a specificat că a consultat lista persoanelor care deţin funcţii de decizie în cadrul Autorităţii Contractante şi nu a regăsit vreun conflict de interese.

Ţinând cont de aspectele enunţate în prezentul drept la replica tinem sa precizam in mod expres si sa informam opinia publica despre faptul ca participarea la aceasta procedura de achizitie publica a societatii noastre s-a realizat cu buna credinta si in conditii totale de transparenta, etica si profesionalism. In acest sens, nu se poate imputa societatii noastre nici o acuzatie sau situatie culpabila pentru un eventual fals în declaraţiile unei alte persoane fizice sau juridice.

De asemenea, facem precizarea ca si in masura in care cele doua persoane ar avea calitatea de soti, prevederile art.691 din OUG 34/2006 privind conflictul de interese nu isi gaseste aplicabilitatea in speta intrucat d-na Raţiu Adina Maria nu are calitatea de persoana cu funcţie de decizie în cadrul autorităţii contractante, raportat la prezenta procedura de achizitie publica.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *