Din oras

Drept la replica

Drept la replica – rugam publicarea intocmai

Referitor articol publicat www.ziardecluj.ro “Scandal Urias! Clinica Chirurgie I unde au fost salvati eroii din Apuseni a fost facuta “bucati” de dr.Ec. Petru Susca si conducerea Spitalului Judetean Cluj”.

Modificarile de structura efectuate in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj Napoca si aprobate prin ordin de ministru au fost facute in urma analizarii aprofundate si detaliate a indicatorilor de performanta a sectiilor si NUMAI in scopul eficientizarii activitatii medicale care conturau perspective falimentului si inchiderii lui. In acest context, reducerea costurilor si eficientizarea activitatii a fost una dintre tintele principale ale conducerii, fara a neglija respectarea drepturilor angajatilor si cu mentinerea standardelor inalte ale ingrijirii medicale.

Ideea de principiu, pe care va rugam sa o aveti in vedere, este aceea ca reorganizarea SCJU Cluj-Napoca, se face la acest moment, in temeiul unui ordin de ministru (emis dupa parcurgerea tuturor etapelor legale), pe care conducerea spitalului cu sprijinul celorlalti factori de decizie, este obligata sa-l puna in practica.

Rezulta din aceasta ca punerea in practica a noii structuri de organizare a spitalului NU constituie un abuz din partea conducerii spitalului, ci dimpotriva, nepunerea in practica a ordinului ministerial ar echivala cu o “depasire a atributiilor prevazute de lege” si ar putea avea urmari negative pentru aceasta.

Compartimentul de Chirurgie Plastica Microchirurgie Reconstructiva si Compartimentul de Ortopedie si Traumologie pentru Urgente sunt compartimente distincte nesubordonate sefului Sectiei Clinice Chirurgie Generala I. Aceste compartimente au fost distincte si in vechea structura. Inainte de data 09.07.2014 o comisie din partea Ministerului Sanatatii s-a deplasat la spital pentru a raspunde sesizarii trimise de catre colectivul Sectiei Clinice Chirurgie Generala I.

Raspunsul Ministerului Sanatatii, a fost primit de catre spital in data de 03.09.2014, cu urmatoarele concluzii:

  1. Modificarile de structura Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj Napoca, au respectat reglementarile legale in vigoare.
  2. Deoarece actuala structura a fost aprobata recent si a fost pusa in aplicare incepand cu 01.07.2014, intrunind acordul Consiliului de Administratie, DSP si Sindicat, consideram ca este justificata mentinerea sa dar este necesara evaluarea rezultatelor implementarii acestei noi structuri dupa un an, ca parte a contractului de management asumat de noua conducere.
  3. Pentru asigurarea managementului adecvat al marilor urgente, in cazurile de interes pluridisciplinar se vor efectua in comun rapoarte de garda si vizitele de examinare a pacientilor, sub conducerea Sefului Sectiei prin care a fost internat pacientul.
  4. Coordonatorul Blocului Operator are responsabilitatea asigurarii unei repartizari adecvate a salilor se operatie in functie de nivelul de urgenta, programului operator si necesitatea asigurarii conditiilor de asepsie.

Blocul Operator Chirurgie I are conform deciziei, coordonator de bloc operator un medic cu specialitatea chirurgie, cu atributii de organizare si conducere a blocului operator. Toate Blocurile Operatorii din Spitalul Clinic Judetean de Urgenta au coordonator cu specialitatea de chirurgie. Concluziile Ministerului Sanatatii au fost trimise de catre comitetul director spre stiinta si aplicare sectiei Clinice Chirurgie Generala I si compartimentelor mai sus mentionate.

In toata aceasta perioada conducerea spitalului a fost preocupata pentru desfasurarea actului medical in conditii de siguranta a pacientilor atat in Unitatea de Primire Urgente cat si in sectiile clinice ale spitalului.

Nu exista niciun conflict intre medici si conducerea spitalului.

Reducerea cheltuielilor a fost si este in continuare o preocupare a conducerii spitalului. Reducerea cheltuielilor nu a insemnat neasigurarea cu medicamente si materiale sanitare, din contra sumele alocate pentru materiale sanitare, dezinfectanti, reactivi, reparatii au crescut in primele 7 luni, comparativ cu primele 7 luni ale anului 2013.

Referitor la materialul “Minunata poveste de amor comercial dintre Petrica si Rombianca” aparut online, pe www.ziardecluj.ro, la data de 18 septembrie 2014, sub semnatura domnului Liviu Alexa, facem urmatoarele precizari:

“In perioada 15 octombrie 2013 – 16 septembrie 2014 nu a existat si nu exista nicio incredintare directa, respectiv acord cadru cu societatea de constructii Rombianca Prestcom SRL. In ceea ce priveste campania de strangere de fonduri, aceasta a fost initiata ca urmare a faptului ca fondurile alocate pentru dotari de catre Ministerul Sanatatii, Consiliul Local si Consiliul Judetean, in anul 2013, au fost ca si insuficiente.

Conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj Napoca,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *