Sport

Dramatism la Braşov. “U” Cluj a avut trei jucători eliminaţi şi a ratat victoria la ultima fază

 

Universitatea Cluj a terminat la egalitate, 0-0, meciul din deplasare cu FC Braşov, în etapa a 22-a a seriei Vest din liga secundă. “Şepcile roşii” au avut trei jucători eliminaţi, iar Octavian Ursu putea aduce toate punctele pentru Universitatea chiar la ultima fază, după ce, în prealabil, Butean a irosit o ocazie uriaşă.

 

Jocul de la Braşov s-a aprins în ultimul sfert de oră, până atunci cele două echipe părând mai degrabă preocupate să nu primească gol. Robert Boboc a fost eliminat de la “U” în minutul 78, după ce a văzut al doilea “galben” în urma unui duel aerian cu Avram, însă, paradoxal, rămânerea în 10 jucători i-a făcut pe clujeni să fie mai determinaţi. După ce au scăpat de o ocazie a braşovenilor, “studenţii” au fost aproape să deschidă scorul în minutul 84, Târnovan fiind blocat în interiorul careului.

La acea fază, după ce jucătorul Universităţii a lovit mingea din cădere, un duel între Vojtus şi portarul gazdelor, Căucă, s-a terminat rău pentru slovac, atacantul clujenilor văzând şi el, destul de uşor, al doilea cartonaş galben, potrivit CJSport.ro. Braşovenii s-au năpustit în atac după ce s-au trezit cu doi jucători în plus, iar Matei a ratat o ocazie uriaşă, din trei metri, după o lovitură de colţ. Cum şi pentru clujeni o victorie era vitală în lupta pentru play-off, elevii lui Mihai Teja nu au renunţat la luptă nici cu doi oameni în minus, iar Mihai Butean a ratat probabil ocazia carierei sale de până acum, în primul minut al prelungirilor.

Scăpat singur cu portarul Braşovului, fundaşul lui “U” a tras chiar în Căucă şi a ratat şansa unei victorii istorice pentru echipa sa. În ultimul minut al prelungirilor au cedat şi nervii lui Greu, care l-a lovit cu capul pe Pană, iar “U” a rămas în doar şapte jucători de câmp. Chiar şi aşa, la ultima fază a meciului Ursu a şutat din careu puţin pe lângă poartă, iar Universitatea se poate considera nedreptăţită după acest egal, având în vedere jocul prestat mai ales în ultimul sfert de oră.

Remiza, însă, nu o ajută aproape deloc, “studenţii” aflându-se acum la şapte puncte în spatele ultimului loc care asigură prezenţa în play-off, cu patru etape rămase până la finalul sezonului regulat.

FC Braşov: Căucă – Georgescu (41, Manole), Marin, Puţanu, Munteanu –Bruno Madeira (29, Coman), Pană, Andor, Avram – Matei, Rusu (69, Ene). Antrenor: Mihai Stere.

“U” Cluj: Bolboaşă – Butean, Cordoş, Crişan, Ciupe – Alex Dan (75, Greu), Boboc –Moruţan, (57, Târnovan) Ursu, Turcak (46, Calcan) – Vojtus. Antrenor: Mihai Teja

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *