Justitie

Drama unei tinere de 14 ani, de lângă Câmpia Turzii. Agresorul o violase de mai multe ori, amenințându-i familia cu bătaia

Scris de 687

O tânără de 14 ani a fost violată de mai multe ori, după ce agresorul Râza Alin Ioan a amenințat-o că îi distruge în bătaie familia. Calvarul a început în luna decembrie a anului trecut și a ținut aproape trei luni de zile, până când victima și-a făcut curaj și a povestit familiei totul. Părinții acesteia au însoțit-o la sediul Poliției Câmpia Turzii și au depus plângere împotriva lui Râza. Polițiștii au anunțat Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda, care, în urma probatoriului administrat au cerut și obținut arestarea preventivă a lui Alin Ioan Râza. 

„Minora a fost contrânsă în ultimele luni și violată de către inculpat. El o amenința că în cazul în care nu întreține relații sexuale cu el, membri din familia ei vor suferi răni grave. O lua cu mașina din diferite locații de lângă Câmpia Turzii și o obliga să îl însoțească la o garsonieră, unde o viola. Tânăra era apoi amenințată cu bătaia pentru ca să păstreze secretul. În cele din urmă, minora le-a povestit tot adevărul părinților, iar aceștia au anunțat organele de cercetare”, arată surse judiciare.

Informațiile au fost confirmate de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj. 

„La data de 17 martie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Câmpia Turzii au depistat și reținut pentru 24 de ore un tânăr de 21 de ani, din comuna Ceanu-Mare, județul Cluj, cercetat într-un dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de viol în formă continuată și act sexual cu un minor.
În urma probatoriului administrat a reieșit faptul că în perioada decembrie 2020 – ianuarie 2021, tânărul în cauză ar fi întreținut raporturi sexuale cu o minoră în vârstă de 14 ani, profitând de starea de teama pe care acesta i-o cauza”, arată cei de la IPJ Cluj. 

Râza Alin Ioan a fost arestat preventiv ieri, 19 martie, pentru act sexual cu un minor și viol în formă continuată. 

”În temeiul art. 226 alin. 1 şi alin. 2 raportat la art. 223 alin. 2, art. 202 alin. 1, alin. 3 și alin. 4 lit. e Cod procedură penală, admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda şi, în consecinţă: Dispune arestarea preventivă a inculpatului Râza Alin Ioan cercetat pentru săvârșirea infracţiunilor de viol în formă continuată, faptă prev. şi ped. de art. 218 alin.1 și alin.3 lit. c din C.pen., și act sexual cu un minor, faptă prev. de art. 220 alin.1 și alin.4 lit. e din C.pen. în dauna persoanei vătămate FAG pentru o durată de 30 zile, respectiv de la 18.03.2021 până la 16.04.2021, inclusiv”, se arată în soluția pe scurt. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 15 hours In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 15 hours Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 16 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 17 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 17 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 18 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 19 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 19 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 20 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 20 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 21 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 22 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 23 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE