Vocea ta

Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: “Care criză? Nu mai vorbiți prostii, nu e nici o criză în România, uitați-vă în jurul vostru, nu a mai existat o astfel de explozie de consum din 2019” (…) “Ne trebuie toți banii, vine iarna”

Scris de 397

“Domnule Președinte Nicolae Ciucă, Domnule Președinte Marcel Ciolacu, pentru numele lui Dumnezeu, opriți toate ajutoarele, compensările, plafonările, subvențiile, scutirile, etc. Țineți banii pentru investiții sau pentru la iarnă, atunci când lucrurile o vor lua razna.” – face un recurs la austeritate Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj-Napoca.

“Milioane de români la cumpărături, în mașini în trafic, la munte, la mare, în aeroporturi, în Turcia, în Grecia, în Bulgaria, la nunți, la festivaluri, pe terase – un apetit nemaiîntâlnit pentru consum. Și încă nu a început din plin sezonul de vacanțe și concedii, marile festivaluri sunt în iulie și august iar soldările încep în septembrie.

Sunt liste de așteptare până și la Business la cursele regulate către destinațiile de vacanțe, iar despre locuri la chartere nici nu poate fi vorba.

Și totul se întâmplă pe o inflație de 15%, cu traiectorie spre 20%, din cauza banilor din ajutoare, compensări, plafonări, subvenții, scutiri, etc. O să fie un boom de creștere economică, de care din păcate n-o să se bucure nimeni, poate cu excepția unor domenii economice care de voie, de nevoie, recunosc printre dinți că au o  creștere și de peste 25%.

Și totul se întâmplă în timp ce românii se plâng din cauza acestei inflații și așteaptă noi ajutoare, compensări plafonări, subvenții, scutiri, etc., care vor alimenta, ați ghicit, inflația.

Revenge-buying, revenge-selling, revenge-traveling. Oricum i-ar spune la descătușarea de după 2 ani de stat în casa dar și cu temerea ca un nou val pandemic sau războiul iarăși n-au să-i mai lase să-și cheltuie banii, românii aruncă în luptă toate economiile, pentru ca, așa cum au fost obișnuiți, mai mult ca sigur ca și în toamna Guvernul va da drumul la noi proiecte de ajutoare, compensări, plafonări, subvenții, scutiri, etc.

Așadar, economiile făcute în pandemie, banii proveniți din muncă cinstită dar și din evaziunea fiscală și munca la negru și din toate tipurile de intervenții făcute (desigur cu intenții bune) de Guvern în ultimul an se vor evapora într-un consum epic și o vară de distracții. De data asta sper ca analiștii să nu se mire dacă o să avem din nou o creștere de 5%, poate chiar de 10%, în trimestrele doi și trei. Trebuie subliniat din nou, o creștere de care se vor bucura foarte puțini.

În presă, de dimineața până seara, politicieni, profesori, analiști, consultanți, etc., își pierd vremea în dezbateri savante de nonsens economic – nu dacă să intervenim pe piața combustibililor, ci cum – facând praf principii fundamentele ale capitalismului: dacă exista cerere, oferta poate face ce vrea ea atâta vreme cât nu există înțelegeri pe prețuri. Astfel încât, oricât de tentați ar fi politicienii să intervină, toate ajutoarele, compensările, plafonările, subvențiile, scutirile, etc., trebuie oprite imediat pentru că nu fac altceva decât să scumpească oferta și să agraveze inflația.

#CharityLedGrowth, ceea ce se încearcă acum, este o utopie. Ne trebuie toți banii, vine iarna.”ULTIMA ORĂ

 • Acum 6 hours In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 7 hours In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 9 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 11 hours FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 17 hours Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 18 hours Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
 • Acum 19 hours Din oras
  Emil ”OSĂ” Boc și-a sos ”Ecoul” și ”Inutilul” pe stradă să se tragă-n chip cu niște puble de gunoi inteligente. Cel mai inteligent lucru la aceste pubele este afacerea de cumetrie prin care au fost achiziționate de la ex-penelistul Doru Stoica
 • Acum 21 hours Politica
  PSD: Nu susținem diminuarea schemei de compensare a prețurilor la energie, ci reglementarea pieței
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 2 days In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 2 days In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 2 days In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 2 days Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE