Din oras

Două străzi din Cluj-Napoca au fost uitate de Primăria Cluj-Napoca. Nu au iluminat public, lucrările de reabilitare au fost abandonate și gunoiul e la el acasă

Scris de 450

Două străzi din Cluj-Napoca se scufundă în fiecare seară în beznă. Cei tineri se folosesc de luminile telefoanelor mobile pentru a nu se împiedica, iar cei bătrâni nu ies din case după lăsarea întunericului. Nu ies din case din două motive. In primul rand pentru că sunt vulnerabili și pot fi atacați cu ușurință pe întuneric, iar al doilea motiv este că se tem de căzături. Și problema nu este singura.

La intersecția străzii Putna cu Meziad, în cartierul Mănăștur, lucrările de reabilitare au fost abandonate, spun oamenii care locuiesc în zonă. Între borduri și partea carosabilă au rămas cratere în care îți rupi cu ușurință picioarele într-un moment de neatenție

“Eu nu știu cât o să mai țină lucrările astea tot așa. Deja ne-am săturat. Au spart, au pus borduri, dar nu mai termină odată. Aproape săptămânal trebuie să sterg geamurile de la praful care se ridică în urma mașinilor”, ne spune doamna Anica, locatară pe Meziad 2.

Problema pe străzile Meziad și Putna nu sunt singulare. Iluminatul public de pe cele două străzi lipsește, spun oamenii, iar noaptea blocurile se scufundă în întuneric. Au făcut nenumărate sesizări la Primăria Cluj-Napoca, dar degeaba.

“Să știți că Meziad și Putna sunt afectate de lipsa de lumină. A trecut ceva timp de când nu mai este lumină de la intersecția celor două străzi. Și parcul din spate de la Meziad, acela mare, nici acolo nu merge lumina. Nu știu ce fac cei de la Primărie, de ce nu vin să rezolve problema. Noi, aștia mai slabi, seara suntem blocați în case”, ne spune doamna Maria în timp ce mai ridică o problemă a celor două străzi.

Mizeria este la ea acasă pe Putna și Meziad. După ce asociațiile de locatari și-au curățat grădinile din fața și spatele blocurilor au depozitat resturile lângă tomberoanele de gunoi și acolo zac și de două săptămâni, spun clujenii.

Și nu numai resturi de vegetație sau crengi găsești pe cele două străzi, total rupte de civilizație. PET-uri, pungi și multă mizerie zace pe aleeile dintre blocuri,  la un loc cu tomberoane de gunoi ce nu au mai fost ridicate de ceva vreme.

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca spun că vor trimite în control un echipaj de la Poliția Locală. Situații precum cea de pe Putna și Meziad sunt în aproape tot orașul, iar municipalitatea reacționează numai când presa relatează lucruri neplăcute.

Reclamațiile oamenilor cu greu sunt luate în considerare și de cele mai multe ori se pierd printre birourile celor care ar trebui să le soluționeze.
Și cum în Cluj-Napoca în unele locuri e mai rău ca la țară, pe strada Meziad un clujean și-a permis să-și facă la garaj o curte. Cine să-l controleze?

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours PubliNews
  Brand Finance Banking 500, 2023: valoarea brandului Banca Transilvania trece de 500 de milioane USD
 • Acum 4 hours Politica
  Liderul deputaților UDMR, Csoma Botond, privește detașat măcelul PSD – PNL: ”Rocada din mai nu ne privește”. Dar, totuși, poate rămân oamenii lor în posturi… Se poate? Se poate?
 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Zice Boc, că fără luminoasa sa viziune și administrare, Cluj-Napoca era un ghetou. Reforma de ”neghetou” a lui Boc se vede cel mai bine de la Pata Rât și din cartierele de blocuri plantate peste case prin Urbanismul de Cumetrie din ”bocărie”
 • Acum 6 hours Vocea ta
  OCHIOMETRIC, polițiștii Secției 2 Poliție Cluj-Napoca au apreciat că bunurile sustrase prin intrarea prin efracție într-un spațiu privat nu e cine știe ce valoare. Așa că nu s-au mai ostenit să ancheteze. Rugăm, onor conducerea IPJ Cluj, să ne explice și nouă de la ce valoare a bunurilor sustrase își mișcă polițiștii cururile de pe scaun să ancheteze un furt?
 • Acum 7 hours Din oras
  SUPERCOM e ca la lăudatul pom: E plin de gunoaie neridicate. Ca la lipsa de concurență cu care ne-a încălțat administrația publică locală. Boc ne zice să le mai dăm o șansă
 • Acum 7 hours In vizor
  În imaginarul lui Emil Boc, “Clujul, ca zonă metropolitană, nu a pierdut populație. E un model de dezvoltare”
 • Acum 9 hours Politica
  The Economist: “România are o democraţie “deficitară”, fiind pe ultimul loc în UE, după Ungaria”
 • Acum 9 hours Politica
  PSD cere demisia ministrului Deca, dacă nu îi redă secretarului de stat Lixandru atribuțiile retrase. Vasile Dîncu: “Cred că Doamna Ministru va avea înțelepciunea să revină asupra acestei decizii, altfel suntem obligați să cerem demisia ministrului”
 • Acum 10 hours Politica
  Poate aflăm cum de a fost “capabil” ministrul Energiei, Ionuţ Popescu, să facă pe genunchi ordonanţa prin care OMV Petrom a reuşit să se sustragă de la plata “taxei de solidaritate” în România
 • Acum 11 hours In vizor
  Șpaga generalizată din sistemul de sănătate, o tradiție din timpul comunismului
 • Acum 12 hours Din oras
  NUMAI ŞASE-S NOROCOASE: Aproape trei milioane de lei pentru “cotizații și contribuții” pentru șase entități care activează ca ONG – uri
 • Acum 1 day Din oras
  Municipalitatea a pus ”în discuție” un PUZ pentru culoarul de mobilitate nord, Pod Oașului-Răsăritului – Pod Ira. Este zona în care Prime Kapital va investi 330 milioane euro, ”după ce s-au luat în considerare planurile autorităților locale de modernizare a drumurilor și infrastructurii orașului”
 • Acum 1 day Vocea ta
  Dr. OSĂ și mr. NOSĂ: Mai puneți mult botul la OSĂ-urile lui Boc?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE