In vizor

Două copile de 12 și 13 ani terorizează centrul Clujului, furând pe toată lumea! Poliția spune că e legată de mâini și de picioare

Caz incredibil la Cluj-Napoca. Două fete fură non stop trecătorii, stresând cetățenii orașului. Pe Facebook, un mesaj în care sunt demascate aceste două tinere a strâns peste 763 de distribuiri și 127 de comentarii, majoritatea fiind mărturii ale unor persoane care au fost victimele hoațelor.

Din păcate, Poliția spune că nu le poate face nimic până împlinesc 14 ani. În acest moment, cele două tinere au 12, respectiv 13 ani.

„Cluj-Napoca, 29.07.19, ora 16,20. DOUĂ HOAȚE TINERE, BINE ÎMBRĂCATE, in statia de autobuze de pe str. Memorandumului, zona farmaciei Ducfarm! Mare atentie! Operează – fură si in magazinele Sora! Revin cu poze!”, a scris pe Facebook Adriana Silaghi, o femeie sătulă de situație. POSTAREA POATE FI GĂSITĂ AICI 

Printre sutele de comentarii, un cetățean a recunoscut cazul: „Din pacate, cazul acestor fete este deja bine cunoscut, sunt minore, locuiesc intr-un sat de langa Cluj, fara documente, evident, ca parintii au preferat sa nu le inregistreze, ca sa le poata trimite la furat. Zilnic se fac sesizari cu privire la comportamentul lor, zilnic sunt duse la sectia de politie, zilnic sunt tinute acolo cu orele, in speranta ca le va fi „invatatura de minte”… si stiti de ce sunt duse si tinute doar? Pentru ca legile noi, date de cei care ne conduc, nu permit organelor de ordine sa le faca ceva, din contra. Minore fiind, fara documente si prejudiciile fiind mici, nu li se poate face nimic. Politistii incearca, chiar au ajuns sa le cunoasca pe fiecare in parte, recupereaza zilnic obiecte furate de acestea, dar legea nu ii sprijina din pacate, legea e facuta mai nou in favoarea celor care fura!”.

Contactați de Ziar de Cluj, reprezentanții IPJ ne-au confirmat faptul că cele două tinere sunt luate în evidență, însă nu pot răspunde penal până nu împlinesc vârsta de 14 ani. Pe scurt, pot fura în continuare fără ca nimeni să le poată face nimic. Cu toate că la Serviciul de Investigații Criminale au existat în acest an 8 dosare pe numele celor două fete. Toate dosarele au fost clasate. „Rugăm cetățenii să nu își mai retragă plângerile după ce prejudiciul a fost recuperat. Din comoditate, mulți își retrag plângerile”, au adăugat cei de la IPJ. 

De asemenea, am vorbit cu directorul DGASPC Cluj, Daniel Tămaș, pentru a vedea în ce condiții ar putea fi luate de la familie. Lucrurile sunt complicate și în acest caz. „Știu despre cine vorbiți, aceste fete se plimbă și pe autobuz și fac scandal mereu. Ne-au fost aduse anul acesta de către o echipă de poliție, pentru că au fost găsite pe stradă. Apoi au venit părinții după ele. Nici nu vor să stea, sunt agresive. Este un caz extrem de complicat, ar trebui ca toate autoritățile statului să colaboreze pentru a rezolva un astfel de caz. În primul rând ar trebui ca ele să ajungă aici în urma unei infracțiuni comise, nu s-a întâmplat acest lucru deocamdată”, a punctat oficialul DGASPC. 

Pe scurt, până când autoritățile statului nu vor fi mai determinate în acest caz, cetățenii sunt sfătuiți să aibă mare grijă atunci când dau nas în nas cu aceste fete. 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *